تجارتنیوز در گفتگو با یک کارشناس بازار سرمایه بررسی کرد:
آیا تحریم باعث افول بازار سرمایه میشود؟
از 13 آبانماه دور جدید تحریمها علیه ایران آغاز شد، به همین جهت سوالی که مطرح میشود این است که شاخص کل بورس در روزهای شروع تحریم تا پایانماه چه وضعیتی پیدا خواهد کرد و دولت برای کم اثر شدن آثار تحمیلی تحریمها چه اقداماتی انجام خواهد داد؟
به گزارش تجارتنیوز، از روز یکشنبه ( 13 آبانماه 97) دور جدید تحریمها علیه ایران آغاز شد، اما انتشار دو خبر مذاکرات صلح آمیز ترامپ با دولت چین و معافیت هشت کشور جهان در خصوص واردات نفت از ایران سیگنال مثبتی به ناکارآمدی تحریمها به بازار سرمایه و شرکتهای بورسی داد، به همین جهت سوالی که مطرح میشود این است که شاخص کل بورس در روزهای شروع تحریم تا پایان ماه چه وضعیتی پیدا خواهد کرد و دولت برای کم اثر شدن آثار تحمیلی تحریمها چه اقداماتی انجام خواهد داد؟
سلمان نصیرزاده، کارشناس و تحلیلگر بازار سرمایه در گفتگو با «تجارتنیوز» گفت: مهمترین آثار تحریم، تردید در بین معاملهگران است و نتیجه تردید با کاهش حجم معاملات در بازار سهام همراه خواهد شد، اما آیا تحریم میتواند به افول بازار سهام منجر شود؟ معتقدم برای پاسخ به این سوال بازار در انتظار گزارشهای ماهانه خواهد ماند و شاید گزارش ماهانه عملکرد شرکتها طی دو ماه آذر و دی و رصد روند صادرات شرکتهای بورسی بتواند به این تردیدها پاسخ دهد.
نصیرزاده افزود: همچنین با پذیرفتن محافظه کار بودن جریان پول میتوان نتیجه گرفت که حداقل طی یک ماه آتی رفتار بازار پرکشش نخواهد بود و به عبارتی طول موج رشد یا نزول ارزش سهامها به خصوص در سهامهای بنیاد محور، سود محور، ارزی و صادراتی شاهد روندهای یکنواخت قیمتی خواهیم بود.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: از سوی دیگر معتقدم آثار این دور از تحریمها به واسطه یکجانبه بودن و اعمال آن تنها از سوی دولت آمریکا کم کششتر نسبت به تحریم سالهای 91-92 که از سوی شورای امنیت سازمان ملل اعمال شد خواهد بود و معافیتهای اعلامی این دور از تحریمها میتواند تاییدکننده میزان کشش این دور از تحریمها باشد.
نصیرزاده افزود: از این رو تحریم به خودی خود رفتار محافظه کارانهای را ایجاد خواهد کرد. از یک سو در بازار سرمایه تردید برای معاملهگران و از سوی دیگر در بخش تجارت تردید برای خریداران محمولههای ایران و کاهش قدرت چانهزنی صادرکنندگان و افزایش هزینههای صادراتی.
این کارشناس بازار سرمایه تصریح کرد: معتقدم نرخ ارز و سیاستهای تسعیر نرخ ارز بر اساس میزان اثرپذیری تحریمها منعطف خواهد شد، به طوری که دولت برای کم اثر شدن آثار تحمیلی تحریمها بر شرکتهای صادرکننده اقداماتی نظیر افزایش نرخ تسعیر ارز صادراتیها و نزدیکسازی نرخ ارز در سامانه نیما به نرخ ارز در سامانه سنا در دستور کار قرار خواهد داد که این افزایش نرخ تسعیر ارز صادراتیها میتواند به رشد ریالی نرخهای فروش و سطح درآمدهای ریالی صادرکنندگان منجر شود که آثار مثبتی بر میزان سود شرکتها نیز خواهد داشت.
این فعال بازار سرمایه در پاسخ به این سوال که با اجرای تحریمها کدام صنایع رونق پیدا میکنند؟ تصریح کرد: در دوران تردید تا مشخص شدن آثار تحریم ارزش سهام شرکتهای صادرات محور به واسطه چشم انداز مثبت رشد سود کاهش چندانی نخواهند داشت و دوره حاضر بهترین شرایط برای اصلاح و بهینهسازی پرتفوی است. بدون شک سهامدار با اتخاذ استراتژی صحیح معاملاتی و صبر میتواند در موج بعدی رشد بازار از سود مناسب سرمایهگذاری در بازار سهام منتفع شود.
نظرات