تاثیر قیمت بازارهای جهانی بر اُفت شاخص
یک کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش قیمت جهانی نفت خام و ترس از تداوم آن در افزایش فروشنگان سهام در بازار بورس بی تأثیر نبوده و افت قیمتها بر کاهش قیمت سایر کامودیتیها و کالاهای پایه بی تأثیر نیست.
شاخص کل بورس تهران هفته گذشته با افت ۸، ۶. درصدی مواجه شد و ریزش قیمتی بازارهای جهانی در کنار تخلیه هیجان سهامداران را میتوان مهمترین دلیل افت سهمها دانست.
به گزارش تجارتنیوز، با این حال برخی از کارشناسان در خصوص بیش واکنشی معامله گران و هیجان منفی سهام بزرگ نمایی میکنند بر این اساس سهام به دنبال ارزش سهمها به دنبال هراس از وضعیت قیمت جهانی کالا مسیر کاهشی به خود گرفته و برخی گروهها نیز در مسیر تخلیه هیجانی هستند؛ البته رشد بدون پشتوانه درماههای قبل نیز یکی از عوامل مهم ریزش دسته جمعی سهمها برشمرده میشود.
با توجه به اینکه هفته گذشته شرکتهای مختلف عملکرد ماهانه خود را در سامانه کدال منتشر کردند که بررسی کلی صنایع بروسی نشانههای مثبت یا منفی عملکرد نمادها را آن نشان میدهد.
دراین میان گروه پتروشیمی در آبان ماه فراتر از انتظارات رشد کرده و عملکرد این شرکتها تا حدود زیادی قابل قبول بوده. به نظر میرسد نمادها پتروشیمی وضعیت سودآوری مناسبی تا پایان آبان ماه نسبت به قیمت سهام پس از ریزشهای اخیر دارند بر این اساس این موضوع میتواند مانعی در برابر افت بیشتر قیمت سهام در این گروه باشد. در این شرایط وضعیت قیمتی بازار جهانی و اثرات تحریمی تعیین کننده دقیق سهمهای گروه پتروشیمی هستند.
عملکرد گروه فلزات اساسی در بازار سرمایه حاکی از آن است که بیشترین ریزش قیمتها در این گروه رخ داده و در برخی از نمادهای این گروه شاهد چشم انداز مناسبی از سودآوری در ماههای آینده هستیم با این حال آینده قیمتی فولاد در بازار جهانی در کنار رویه فروش تحت تأثیر تحریم میتواند رویه قیمتی سهام این گروه را مشخص کند. براین اساس انتظار برای توقف سهام در مسیر نزولی به معنای رشد سهام در کوتاه مدت نیست و باید با دقت بیشتری متغیرهای بازارهای جهانی را دنبال کرد.
البته گروه پالایشیها سهم اصلی را در صنعت فرآوردههای نفتی بورس دارند و در نوسانات شدید قیمت نفت و ابهامات در بازارهای جهانی شرایط فروش محصولات این گروه دشوارتر شده در حالی که به نظر میرسد نرخها با به صورت ماهانه و با تأخیر ارائه میشود، اما ارائه گزارش فروش شرکتها حتی با تأخیر یک ماهه در مقایسه با اینکه تنها عملکرد تولیدی شرکتها گزارش شود به مراتب بهتر است. انتظار شفافیت حداقلی از این مجموعه وزارت نفت به عنوان مرجع نرخ گذاری در این بخش وجود دارد.
گفتنی است که دیگر نمادهای گروه نیز وضعیت متفاوت را در عملکرد آبان داشتند به طوری که تولید و فروش در گروه قیر وضعیت مناسبی ندارد و بررسی اولیه در گروه روانکاران نشان از وضعیت مناسب سودآوری این شرکت است که در این میان نرخ ارز مبنای محاسبات قرار گرفته بعلاوه قیمت نفت نیز رویه فروش محصولات بخصوص در بخش صادرات اثر گذار است.
در میان تمامی گروههای بازار گروه خودرویی به علت کاهش میزان تولید و فروش و همچنین بلاتکلیفی در افزایش قیمت در وضعیت نگران کننده به سر میبرد که اظهارات از سوی وزارت صنعت نیز نگرانیها در خصوص ارزش سهام این گروه را افزایش داده و موجب کاهش بیشتر ارزش سهام در این گروه میشود.
در مجموع بررسی نمادهای مختلف در تالار بورس حاکی از روند افت در هفته ابتدایی آذرماه است.
در این رابطه همایون دارابی کارشناس بازار سرمایه گفت: کاهش قیمت جهانی نفت خام و ترس از تداوم آن در افزایش فروشنگان سهام بیتاثیر نبوده و افت قیمتها بر کاهش قیمت سایر کامودیتیها و کالاهای پایه بی تاثیر نیست.
وی در ادامه افزود: در حال حاضر رصد دورنمای بازار سهام با توجه به متغیرهای متعدد و تاثیر گذار از جمله بازار جهانی نفت خام با ایراد و شبهههای بسیاری مواجه است، اما از منظر مالی رفتاری میتوان گفت: قیمت کنونی سهام در بورس فرایندی متعادل را طی میکند و جای هیچ نگرانی برای بازار فعلی نیست.
این کارشناس بازار سرمایه خاطر نشان کرد: از طرفی با توجه به موضوع ارزش جایگزینی و اثر گذاری آن بر ارزندگی قیمت سهام میتوان ارقام دیگری را برای سهمهای بنیادی برخودار از نسبت قیمت بر درآمدی محاسبه و تعدیل کرد.
براساس این گزارش به نظر میرسد روند فعلی بازار بورس و اوراق بهادار با ثبات قیمت نفت و آرام شدن بازارهای جهانی بهبود یابد و شاهد کاهش نگرانی سهامداران و ایجاد صفهای خرید به جای صفهای فروش در تالار شیشهای باشیم.
منبع: میزان
نظرات