خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۴۹۶۷۰۴

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

رشد شارپی بورس چقدر محتمل است؟ / نشانه‌های روشن شدن موتور رشد قیمت سهام

رشد شارپی بورس چقدر محتمل است؟ / نشانه‌های روشن شدن موتور رشد قیمت سهام

شاخص بازار سهام در سه هفته اخیر بازدهی مثبتی را ثبت کرده و این درحالیست که میزان معاملات خرد آن نیز به بالای 20 هزار میلیارد تومان بازگشته است. آیا در ادامه بار دیگر رشد شارپی شاخص بورس ممکن است در راه باشد؟

به گزارش تجارت‌نیوز ، در معاملات هفته گذشته بازار سهام، بورس تهران در روز چهارشنبه پس از 4 روز مثبت سرانجام افت 18/ 0 درصدی را مشاهده کرد و به رقم یک میلیون و ۴۷۰ هزار واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته قبل از آن 93 هزار پله بالاتر ایستاد. به این ترتیب در پایان هفته بازدهی 6/ 7 درصدی را ثبت کرد. شاخص‌کل هم‌وزن نیز که در تمام روزهای هفته روندی صعودی داشت، در پایان هفته به رقم 423 هزار و 167 واحد رسید و نسبت به آخرین روز معاملاتی هفته ماقبل 28 هزار و 39 واحد بالاتر ایستاد.

شاخص هم‌وزن نیز بازدهی هفت درصدی را نشان داد. میانگین ارزش معاملات بازار در هفته کاری گذشته به 14 هزار و ۷۸۳ میلیارد تومان رسید که بالاترین رقم میانگین هفتگی ارزش معاملات از ابتدای مهرماه را نشان می‌دهد.

این آخرین روایت از بازار سهام است که دنیای اقتصاد منتشر کرده است.

علاوه بر این، میزان معاملات خرد آن نیز به بالای 20 هزار میلیارد تومان بازگشته است. آیا در ادامه بار دیگر رشد شارپی شاخص بورس ممکن است در راه باشد؟

مهشید داداش‌زاده، کارشناس بازار سرمایه در این مورد به تجارت‌نیوز گفته است که احتمال رشد شاخص بورس تا دو میلیون واحد طی ماه‌های آینده تا پایان سال ممکن است منتها این رشد احتمالا دسته جمعی برای همه نمادها نباشد.

مهدی طیبی، تحلیلگر بازار سرمایه نیز در دنیای اقتصاد نوشته است: همان‌طور که بازار از آن ترس و هیجان عبور کرده، عدد شاخص بازار نیز وارد محدوده تعادلی خود می‌شود (بین ۱.۴۷۰ میلیون تا ۱.۷۴۰میلیون) و کاملا محتمل است که مدتی در آن محدوده بماند تا شرکت‌هایی که حرفی برای گفتن دارند رشد کنند و باقی درجا بزنند. بازار رنگ منطق و تحلیل به خود می‌گیرد که اتفاق فرخنده‌ای است.

شکور علیشاهی، کارشناس بازار سرمایه نیز تحلیل کرده است: شاخص کل بورس اوراق بهادار از ۱۵روز کاری گذشته با حدود ۲۱ درصد افزایش از محدوده یک میلیون و ۲۱۰ هزار واحد به محدوده یک میلیون و ۴۷۰ هزار واحد رسید. این شاخص حدود ۷ روز کاری قبل روند نزولی میان‌مدت خود را به سمت بالا شکست و با تشکیل روند صعودی در کوتاه‌مدت نه تنها می‌توان گفت ریزش این شاخص به پایان رسیده بلکه می‌توان امید داشت این حرکت صعودی تا محدوده یک میلیون و ۶۰۰ هزار واحد ادامه پیدا کند.

در این سناریو که محتمل ترین سناریوی پیش روی شاخص کل بورس اوراق بهادار است، محدوده یک میلیون و ۴۵۰ هزار تا یک میلیون و ۵۰۰ هزار واحد به عنوان سطح مقاومتی بسیار پر قدرت، شناخته می‌شود و می‌توانند مانع افزایش بیشتر قیمت‌ها شوند. مناطق مقاومتی، سطوحی از قیمت هستند که در آن احتمالا عرضه کنندگان سهام زیاد می‌شوند و ممکن است نقطه پایان روند صعودی و افزایش قیمت‌ها باشند. از طرفی سطوحی که به عنوان هدف قیمتی، در روند صعودی معرفی می‌شوند، مناطقی هستند که در آن معامله گران به جمع آوری سود ناشی از افزایش قیمت‌ها می‌پردازند، بنابراین در این محدوده‌ها علاوه بر عرضه‌کنندگان زیاد، ممکن است تقاضا کننده سهام نیز از خرید اجتناب کرده و به نوعی در منطقه اشباع خرید که بعد از چند روز تقریبا متوالی افزایش قیمت در آن قرار می‌گیریم، حضور داریم. همین موضوع ممکن است نقطه پایان افزایش قیمت‌ها باشد. البته تمامی محدوده‌های مقاومتی و اهداف قیمتی، در صورت شکسته شدن به سمت بالا با حجم زیاد می‌توانند به سطوح حمایتی تبدیل شوند.

در همین حال این روزنامه هشدار داده است: در حالی شاهد رشد شتابان تقاضا در کلیت بازار سهام هستیم که به‌نظر می‌رسد عرضه‌ آنچنان که باید پاسخگوی تقاضای موجود نیست. از این رو بار دیگر تجربه تلخ حبابی شدن قیمت‌ها و تکرار ابرنوسان دو ثلث نخست سال‌جاری، سهامداران را تهدید می‌کند. به‌ویژه آنکه به‌دلیل عدم ایفای نقش نرخ بهره در اقتصاد، احتمال شکل‌گیری مجدد تقاضای سفته‌بازانه در بازارها وجود دارد.

آخرین پیش‌بینی‌ها از بازار سهام را در صفحه پیش‌بینی بورس بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.