افتتاح حساب بانک مرکزی در ۶ بانک جدید خارجی
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از افتتاح حساب نزد بانکهای عمان، روسیه، اتریش، قطر، سوئیس و نیز شعبه فرانکفورت بانک سپه در ماههای اخیر خبر داد.
بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران از افتتاح حساب نزد بانکهای عمان، روسیه، اتریش، قطر، سوئیس و نیز شعبه فرانکفورت بانک سپه در ماههای اخیر خبر داد.
به گزارش تجارتنیوز ، این بانک در گزارشی از دستاوردهای بانک مرکزی به مناسبت سیونهمین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، اعلام کرد افتتاح حساب نزد بانکهای صحار عمان (Sohar)، ویتیبی روسیه، شعبه فرانکفورت بانک سپه، آربیآی اتریش، بانک ملی قطر (کیو انبی) و گازپروم سوئیس صورت گرفت.
همچنین از زمان اجرای برجام (دی 1394)، تا سیام دیماه امسال 818 رابطه کارگزاری با حدود 284 بانک خارجی برقرار شده است تا روابط بانکی و تجاری کشور تسهیل شود.
امضای قرارداد پیمان پولی (سوآپ) دوجانبه ریال و لیر، بین بانک مرکزی ایران و ترکیه که طبق آن پنج میلیارد لیر اعتبار و معادل آن به ریال ایران در اختیار یکدیگر قرار داده شد، تا برای تامین مالی تجارت و سرمایهگذاری بین دو کشور مورد استفاده قرار گیرد؛ از اقدامهای بانک مرکزی بوده است.
امضای قرارداد تامین مالی پروژه «برقی کردن قطار تهران-مشهد» به مبلغ 11.5 میلیارد یوآن (حدود 1.7 میلیارد دلار) بین بانک صنعت و معدن و اگزیمبانک چین، امضای قرارداد خط اعتباری بین اگزیمبانک کره جنوبی و 12 بانک ایرانی به مبلغ 8 میلیارد یورو، امضای قرارداد خط اعتباری بین کنسرسیوم بانکهای چینی به نمایندگی سیتیک تراست با پنج بانک ایرانی به مبلغ معادل 10 میلیارد دلار از دیگر اقدام های بانک مرکزی در ماه های اخیر بهشمار میرود.
همچنین ایران توانست قرارداد خط اعتباری بین اوبربانک اتریش با 14 بانک ایرانی به مبلغ یک میلیارد یورو را امضا و قرارداد خط اعتباری بین دانسکهبانک دانمارک با 10 بانک ایرانی به مبلغ 500 میلیون یورو را نهایی کند.
امضای موافقتنامههای مربوط به اعطای اعتبار صادراتی دولت فدراسیون روسیه به دولت ایران تا سقف حدود 2.2 میلیارد یورو، برای تامین مالی 2 پروژه دولتی بین وزارت امور اقتصادی و دارایی ایران و وزارت دارایی روسیه و امضای چهار فقره قرارداد کوتاهمدت، بین اگزیم بانک کره جنوبی و بانکهای پاسارگاد، پارسیان، توسعه صادرات و صنعت و معدن در مجموع به مبلغ معادل یورویی 400 میلیون دلار از دیگر اقدامهای بانک مرکزی در تامین مالی خارجی بهشمار میرود.
در این گزارش امضای قرارداد کوتاهمدت بین بانک اسامبیسی ژاپن و بانک ملت به مبلغ حدود 35 میلیون دلار، امضای 13 فقره قراردادهای کوتاهمدت بین شعبههای خارجی بانکهای ایرانی، میربیزینس مسکو و پرشیا اینترنشنال (PIB) با شبکه بانکی کشور در مجموع به مبلغ حدود 365 میلیون دلار و امضای تفاهمنامههای همکاری بین بانک مرکزی و موسسه بیمه صادراتی ایتالیا (ساچه)، موسسه بیمه صادراتی اتریش (OeKB)، بانکهای کرهای (اگزیمبانک کره و بانک توسعه کره یا کادیبی)، طرفهای روسی (موسسه بیمه صادراتی EXIAR و ونش اکونوم بانک-VEB)، اگزیمبانک هند، بانک توسعه چین (سیدیبی) و موسسه EXIAR بهعنوان دستاوردهای دیگر بانک مرکزی در ماههای اخیر قید شده است.
همچنین بانک مرکزی موفق شد اتصال سامانه شتاب ایران به سوئیچکارت روسیه به نام MIR را اجرایی کند که در مرحله آزمون قرار دارد؛ اقدامهای مقدماتی مشابه برای اتصال به سوئیچ کارت عمان نیز انجام گرفته است.
فراهم آمدن امکان گشایش اعتبار اسنادی، ثبت برات اسنادی دیداری بهمنظور واردات کالا و خدمت به مقصد مناطق آزاد تجاریـصنعتی و ویژه اقتصادی، تنها از محل ارز متقاضی و با دریافت حداقل 30 درصد مبلغ اعتبار یا برات اسنادی بهعنوان پیشدریافت و اخذ وثایق معتبر و کافی از متقاضی به منظور حصول اطمینان از تامین بقیه وجه مربوطه در زمان مقرر با رعایت سایر ضوابط و مقررات در راستای تسهیل جریان مبادلات تجاری از دیگر اقدامات بانک مرکزی بهشمار میرود.
بر اساس اعلام بانک مرکزی، علاوه بر پرداخت معوقات بانکهای ایرانی به موسسات بیمه صادراتی کشورهای آلمان، ایتالیا، فرانسه، اتریش، این بانک تعهدات معوق بانک صادرات به موسسات بیمه صادراتی EKF دانمارک، CESE اسپانیا و SERV سوئیس را نیز تسویه کرده است.
طبق این گزارش، مدیریت بازار ارز و تامین ابزار مورد نیاز برای مداخله در بازار، بازنگری در اقلام مشمول استفاده از نرخ مبادلهای در بخش خدمات و کالایی با هدف تنظیم بازار ارزو کوچک کردن لیست واردات با نرخ ترجیحی، تامین مالی کوتاه واحدهای تولیدی برای تامین مواد اولیه مورد نیاز آنها، گشایش اعتبارات اسنادی یوزانس و افزایش اعتبارات اسنادی توسط سیستم بانکی که نتیجه تلاش بانک مرکزی برای بازگردانیدن و استفاده از روش گشایش اعتبار اسنادی به جای حواله از دستاوردهای مهم بخش ارزی در یک سال گذشته بوده است.
راهاندازی سیستم مکانیزه معاملات ارزی بینبانکی، معاملات ارزی در مهرماه با هدف تعمیق معاملات ارزی در بازار بینبانکی ارز، که موجب افزایش کارایی و تسهیل معاملات ارزی در سیستم بانکی و ایجاد پایگاه اطلاعاتی شده است و تکمیل درگاه ارزی و سامانههای مرتبط در یکسال گذشته در بانک مرکزی، پیگیری و اجرا شده است.
منبع: ایرنا
نظرات