خبر مهم:

کد مطلب: ۲۱۹۷۹۸

تصمیم‌های کلان نظام برای سامان‌دهی بانک‌ها

تصمیم‌های کلان نظام برای سامان‌دهی بانک‌ها

تصمیم بانک مرکزی برای ادغام تعاونی ثامن و بانک مهر اقتصاد در بانک انصار در بهار سال 97، بیان‌گر تصمیم‌های کلان نظام برای ساما‌ن‌دهی بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری وابسته به نهادهای نظامی است.

تصمیم بانک مرکزی برای ادغام تعاونی ثامن و بانک مهر اقتصاد در بانک انصار در بهار سال 97، بیان‌گر تصمیم‌های کلان نظام برای ساما‌ن‌دهی بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری وابسته به نهادهای نظامی است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، اکنون بانک‌های انصار، قوامین و حکمت ایرانیان به همراه موسسه اعتباری کوثر با دریافت مجوز از بانک مرکزی در نظام پولی کشور فعالند.

موضوع ادغام بانک‌ها از سال گذشته و با آغاز اجرای برنامه بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی بر زبان‌ها افتاد و در این میان بانک‌های متعلق به نهادهای نظامی به دلیل شرح وظایف و قرابتی که در اهداف و فعالیت‌های خود دارند، بیش از همه دست‌مایه رسانه‌ها شد.

با این همه برای نخستین بار ادغام تعاونی ثامن و مهر اقتصاد در موسسه اعتباری کوثر در خردادماه امسال رسانه‌ای شد و نتیجه آن نگرانی سپرده‌گذاران ثامن از آینده حساب‌های خود و هجوم به شعب آن برای مسدود کردن حساب‌هایشان بود.

هم‌زمانی انتشار این خبر با سرگردانی سپرده‌گذاران غیرمجاز، عامل دامن‌زدن به نگرانی مشتریان ثامن بود که در نهایت بانک مرکزی وارد عمل شد و فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی اعلام کرد «بررسی ادغام این موسسه‌ها زیرنظر این بانک انجام می‌شود و از این بابت هیچ نگرانی و مشکلی وجود ندارد».

اکنون پس از 10 ماه از آغاز ماجرا، معاون نظارت بانک مرکزی در هفته گذشته از تصمیم این بانک برای آغاز ادغام بانک‌های نظامی خبر داده و گفته است این کار به تدریج انجام می‌شود و در گام نخست در فروردین سال آینده تعاونی ثامن، بانک مهر اقتصاد در بانک انصار، ادغام می‌شوند تا بانکی بزرگتر برای خدمت‌رسانی به مشتریان، سهامداران و نیروهای مسلح شکل گیرد.

البته این تصمیم بانک مرکزی به مذاق بانک مهر اقتصاد خوش نیامد و با انتشار اطلاعیه‌ای، ناخرسندی خود را از این تصمیم اعلام کرده‌اند.

با این حال فرشاد حیدری معاون نظارتی بانک مرکزی معتقد است در بسیاری از کشورها، ارتش‌ها دارای بانک هستند تا به پرسنل آنها و خانواده‌هایشان خدمات ارائه کنند، به شکلی که در بعضی موارد، کشورهایی که نیروهای مسلح، فعالیت برون‌مرزی دارند با بانک‌های دیگر کشورها، تفاهم‌هایی امضا می‌کنند تا ارائه خدمات به پرسنل به بهترین شیوه انجام شود.

به گفته وی، در کشور نیروهای مسلح به تناسب گستردگی، دارای بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری هستند و در حیطه وظایف تعیین شده به فعالیت ادامه می‌دهند، هرچند که این بانک‌ها و موسسه‌های اعتباری از نظر سرمایه و انواع خدمات ارائه‌شده کوچک ارزیابی می شوند؛ به همین دلیل ضروری است از ترکیب آنها، بانکی واحد، با ثبات و سلامت مالی بالاتر شکل گیرد تا خدماتی بهتر به خانواده نیروهای مسلح ارائه شود.

معاون نظارت بانک مرکزی ادامه داد: براساس همین سیاست، مقرر شد در سال‌های 1396 و 1397 وضعیت این موسسه‌ها و بانک‌ها و چگونگی ادغام آنها ارزیابی شود. در نهایت امسال این نتیجه حاصل شد که بانک انصار و دو موسسه مهر اقتصاد و ثامن به محوریت بانک انصار ادغام شوند و در سال آتی نیز سه بانک و موسسه اعتباری باقیمانده یعنی حکمت، قوامین و کوثر نیز به بانکی واحد بدل خواهند شد. ضمن اینکه بر اساس این برنامه مقرر شده در چشم‌اندازی دورتر این دو بانک نیز ادغام و به بانکی بزرگتر و کارآمدتر تبدیل شوند.

وی درباره زمان اجرایی شدن فرآیند ادغام نیز به پیچیدگی این روند اشاره کرد و گفت: در این فرآیند باید هم‌زمان به مسائل حقوقی، فرهنگی، اجتماعی و البته حسابداری توجه کرد، به همین دلیل باید به صورت سنجیده و با مطالعات گسترده دست به اقدام زد. با این حال، مقدمات فراهم شده و طبق برنامه‌ریزی انجام شده، همه حقوق ذی‌نفعان این بانک و موسسه‌ها اعم از سپرده‌گذاران و کارکنان رعایت خواهد شد.

البته نمی‌توان نقش وزیر دفاع و پشتیبانی نیروهای مسلح و همچنین فرماندهی کل قوا را در این میان نادیده گرفت؛ امیر سرتیپ امیر حاتمی 30 دی‌ماه امسال از دستور رهبر معظم انقلاب درباره فعالیت‌های اقتصادی سپاه و ارتش خبر داد و اعلام کرد: «مسئولیت این کار از طرف مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوا به ستاد کل نیروهای مسلح واگذار شده و ستاد کل در کل نیروهای مسلح این موضوع را دنبال می‌کند تا این نیروها از کارهای اقتصادی غیرمرتبط به هر دلیل، خارج شوند».

منبع: ایرنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.