سامانه «نیما» تا پایان اردیبهشت عملیاتی میشود
مدیر اداره صادرات بانک مرکزی گفت: سامانه «نیما» تا پایان اردیبهشت عملیاتی میشود و این سامانه به کشف قیمت ارز متناسب با عرضه و تقاضا کمک خواهد کرد.
صمد کریمی در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دوم سیما افزود: وظیفه سامانه «نیما» ایجاد محل تلاقی جریانهای ورودی و خروجی ارز است که عوامل و ابزارهای متعددی همچون صرافان، واردکنندگان و صادرکنندگان بانکها و متقاضیان واقعی را در بر میگیرد.
به گزارش تجارتنیوز ، او ادامه داد: صرافیهای مجاز میتوانند از طریق سامانه «سنا» وارد نیما شوند و از طریق سامانه جامع تجارت و بانکها نیز از طریق پرتال ارزی میتوانند به نیما دسترسی داشته باشند.
البته در فاز اجرائی این سامانه از امروز سه شنبه کار با صادر کنندگان عمده در بخش پتروشیمی آغاز میشود و پس از آن به سراغ صادرکنندگان جز خواهیم رفت.
به گفته وی تا پایان ماه جاری همه آموزشهای لازم در خصوص سامانه «نیما» به نهادها و سازمانهای ذیربط داده خواهدشد.
کریمی تصریح کرد: در سیاست جدید ارزی همه وارد کنندگان باید به سیستم بانکی کشور مراجعه کنند. البته صرافان میتوانند ارز مازاد صادر کنندگان را خریداری و جهت واردات کالا به ذی نفعان خارجی پرداخت کنند.
او افزود: راهبرد بانک مرکزی این است که همه تقاضاهای واقعی ارز را پوشش دهد و در حقیقت راهاندازی سامانه نیما سبب میشود تا جریان ورودی و خروجی ارزی منظم و مطمئنی داشته باشیم ضمن اینکه بخشی از عرضه و تقاضاهایی که در بازار آزاد پوشش داده میشود مانند تقاضاهای مربوط به قاچاق کالا دیگر وجود نخواهد داشت.
امیر حسین شکوهی مدیر سامانه بانکی «نیما» نیز گفت: وقتی کسی ارزی را در سامانه نیما برای فروش ارائه میکند، بررسی میشود که این فرد آیا پروانه صادراتی وارداتی دارد یا خیر، آیا این فرد ارز مازاد دارد یا سرمایه شخصی وی در خارج از کشور است و … .
گفتنی است هیچ تقاضایی بدون مجوز و بررسیهای لازم در سیستم نیما ثبت نمیشود.
او ادامه داد: همه اعتبار سنجیها و بررسیها در بیرون از سامانه نیما انجام میشود و نیما فقط این موقعیت را فراهم میکند که وارد کنندگان و صادر کنندگان و کارگزاران ما بتوانند به راحتی معامله کنند و فضای رقابتی ایجاد شود به این ترتیب بحث قاچاق هم خود به خود حل میشود.
منبع: مهر
نظرات