امکان ثبت درخواست الکترونیکی ارز در سامانه نیما فراهم شد
ثبت درخواست الکترونیکی ارز برای بازرگانان در سامانه جامع تجارت الکترونیک (نیما) فراهم شد و امکان درخواست همه ارزها به جز چند ارز خاص، از فردا چهارشنبه فراهم میشود.
همچنین در ادامه، امروز نیز جلسهای دیگر برای بازرگانان به منظور آشنایی با نحوه خرید ارز از این سامانه برگزار شد.
به گزارش تجارتنیوز ، روز گذشته امکان ثبت درخواست الکترونیکی ارز برای بازرگانان فراهم شده است. امکان پرداخت الکترونیکی در این سامانه در حال راهاندازی است که محدودیت پرداخت تا سقف ۵۰ میلیون تومان نیز در این سیستم وجود نخواهد داشت و پرداخت بدون محدودیت خواهد بود. در این سامانه صرافیها براساس عملکرد رتبه بندی میشوند و این این امکان برای متقاضیان وجود دارد که صرافی های با رتبه های بالاتر را انتخاب کنند.
سامانه ارزی جدید بانک مرکزی با عنوان نیما (نظام یکپارچه معاملات ارزی) با هدف تسهیل تامین ارز، ایجاد فضای امن برای خریداران و فروشندگان ارز و امکان ایجاد فضای رقابتی برای صرافان در راستای تامین ارز متقاضیان آغاز به کار کرد. همچنین از فردا امکان درخواست همه ارزها به جز چند ارز خاص در سامانه وجود خواهد داشت.
با استفاده از این سامانه، خریداران و فروشندگان ارز متناسب با نیازهای خود نسبت به انجام عملیات ارزی در محیط الکترونیک اقدام میکنند. در فاز نخست، واردکنندگان برای تامین ارز کالای وارداتی به عنوان متقاضی خرید ارز و تمام صرافیها به عنوان فروشنده ارز ایفای نقش خواهند کرد. این سامانه امکان مدیریت بازار ارز برای سیاستگذار و امکان فعالیت شفاف را برای متقاضیان ارز فراهم می کند.
بازرگانان میتوانند با هماهنگی به عمل آمده بین بانک مرکزی و وزارت صنعت، معدن و تجارت، با مراجعه به سامانه جامع تجارت، درخواست خود را برای تامین ارز ثبت سفارشات غیربانکی انجام دهند. این اطلاعات به صورت سیستمی و برخط به سامانه نیما منتقل میشود و در ادامه بازرگانان پیشنهادهای ارائه شده از سوی صرافیها را مشاهده و در نهایت نسبت به خرید ارز اقدام میکنند. در فاز نخست، ثبت درخواستها برای ارزهای یورو و یوآن امکانپذیر است و متعاقبا در گامهای بعدی امکان درخواست برای سایر ارزها نیز فراهم میشود.
صرافیها میتوانند با انتخاب منوی نیما در پایگاه اطلاعرسانی سنا اقدام به مشاهده درخواستهای خرید، ارائه پیشنهادها و در نهایت نسبت به تامین ارز متقاضیان اقدام کنند. برای آگاهی از نحوه کار در سامانه نیما اینجا را کلیک کنید. همچنین بازرگانان میتوانند از طریق سامانه نیما ارز مورد نیاز خود را در واردات غیر بانکی خریداری کنند.
منبع: ایبنا
نظرات