فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۰۲۸۸۲

تقویت ذخایر بانک توسعه صادرات

تقویت ذخایر بانک توسعه صادرات

صورت‌های مالی بانک توسعه صادرات ایران در سال ۱۳۹۶ با حضور اعضای مجمع عمومی بانک، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان ریاست مجمع، اعضای هیات‌مدیره بانک و نمایندگان سازمان‌های مرتبط در تمامی جنبه‌های با اهمیت حسابرسی با عنوان مطلوب ارزیابی و تصویب شد.

صورت‌های مالی بانک توسعه صادرات ایران در سال ۱۳۹۶ با حضور اعضای مجمع عمومی بانک، سرپرست وزارت امور اقتصادی و دارایی به عنوان ریاست مجمع، اعضای هیات‌مدیره بانک و نمایندگان سازمان‌های مرتبط در تمامی جنبه‌های با اهمیت حسابرسی با عنوان مطلوب ارزیابی و تصویب شد.

به گزارش تجارت‌نیوز، در جلسه مجمع این بانک، علی صالح‌آبادی ضمن ارائه گزارشی از وضعیت داخلی و بین‌المللی اگزیم بانک ایران در سال گذشته، عملکرد و نسبت‌های مالی بانک در سال ۹۶ را برای اعضای مجمع تشریح کرد.وی با اشاره به ارتقای رتبه اعتباری بین‌المللی بانک توسعه صادرات در دو مرحله افزود: در سال ۹۵ پس از برجام که در دو مرحله، رتبه اعتباری بانک از B به B+ و سپس به BB- ارتقا یافته بود، در سال ۹۶ نیز بدون تغییر باقی مانده است.صالح آبادی با اشاره به افزایش تعامل با مشتریان در قالب سفرهای استانی مدیرعامل و اعضای هیات‌مدیره بانک گفت: در سال ۹۶ قریب به ۹ نشست با اتاق‌های بازرگانی، صادرکنندگان استانی و بازدید از واحدهای تولیدی انجام شده است.

وی در خصوص اجرای بانکداری شرکتی گفت: درسال ۹۶ طرح پایلوت بانکداری شرکتی در سه شعبه بانک با موفقیت اجرا و اقدامات لازم برای اجرای کامل آن در سال ۹۷ انجام شده است.به گفته مدیرعامل بانک توسعه صادرات، در سال ۹۶ سیستم جامع بانکی سفیر CORE-BANKING با اجرای زیرسیستم‌های مرابحه و خرید دین، صندوق توسعه ملی شامل مشارکت مدنی، فروش اقساطی و سلف و تبدیل قراردادهای مشارکت مدنی صادراتی به فروش اقساطی تکمیل شده است.

وی در خصوص واگذاری شرکت‌های مازاد گفت: با اجرای قانون رفع موانع تولید طی سال ۱۳۹۶ تاکنون، سهام ۱۳ شرکت جمعا به مبلغ ۲.۴۵۴ میلیارد ریال از سبد سرمایه‌گذاری‌های بانک توسعه صادرات ایران خارج و به‌صورت منابع به چرخه عملیات اصلی بانک تزریق شده است. این موضوع شامل ۱.۸۱۰ میلیارد ریال از طریق بازار بورس اوراق بهادار و ۶۳۶ میلیارد ریال سهام شرکت‌های غیر بورسی می‌شود.

در نتیجه با انجام این واگذاری‌ها ۴۱ درصد از سرمایه‌گذاری‌های بانک در سهام شرکت‌های تابعه تقلیل یافته است.دکتر صالح‌آبادی همچنین به وصول مطالبات در بخش اعتبار خریدار به میزان ۷۳ میلیون یورو اشاره کرد و افزود: بخش عمده‌ای از این مطالبات ناشی از فضای ایجاد شده پس از برجام و مربوط به وصول مطالبات از تسهیلات‌گیرندگان خارجی بوده است.

مدیرعامل بانک توسعه صادرات حجم تسهیلات اعطایی در سال ۹۶ را ۶۱ هزار و ۱۶۵ میلیارد ریال ذکر کرد و گفت: در بخش جذب منابع از صندوق توسعه ملی در سال گذشته ۱۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال تحت عنوان سپرده‌های ریالی جذب کرده‌ایم و موفق به انعقاد قرارداد عاملیت ارزی ۵۰۰ میلیون دلاری با این صندوق شده‌ایم.وی در حوزه توسعه روابط بین‌المللی گفت: برقراری روابط کارگزاری جدید و حفظ روابط قبلی با ۱۳۷ بانک خارجی از ۵۹ کشور از جمله اقدامات در بخش بین‌الملل این بانک بوده است و در سال ۹۶ یکی از راهبردها توجه ویژه برای برقراری روابط بین بانکی در قاره آفریقا بوده است.

مدیر عامل بانک توسعه صادرات ایران در تشریح برنامه‌های آتی این بانک گفت: پیگیری تمدید و اخذ خطوط اعتباری ریالی از محل منابع بانک مرکزی و صندوق توسعه ملی به‌منظور حمایت از صادرات کالاها و خدمات فنی و مهندسی، پیگیری افزایش سرمایه بانک، طراحی و پیاده‌سازی و اجرای سامانه‌های اعلامی سازمان‌های نظارتی و همچنین سامانه‌های تخصصی مورد نیاز کسب‌و‌کار بانک از جمله برنامه‌هایی است که در دستور کار بانک توسعه صادرات قرار دارد.

تشکیل کمیته تحولات ارزی و تدوین بسته‌های لازم جهت مواجهه با تحریم‌ها به‌منظور حمایت از تولیدکنندگان و صادرکنندگان ایرانی از مواردی بود که دکتر صالح آبادی از آن به عنوان راهکارهای پیشنهادی نام برد.

وی گفت: در سال ۹۶ وضعیت مالی بانک توسعه صادرات بهتر از گذشته شده است؛ چرا‌که ذخایر بانک را تقویت کردیم و کفایت ذخایر ارتقا یافته است. با توجه به افزایش کفایت بنیه بانک با هماهنگی حسابرس ذخیره بیشتری گرفتیم.

براساس این گزارش سیدحمید پورمحمدی، معاون اقتصادی و هماهنگی سازمان برنامه و بودجه، در جلسه مجمع عمومی بانک با قدردانی از هیات‌مدیره، مدیرعامل، مدیران و کارکنان بانک توسعه صادرات ایران گفت: این بانک در حوزه نظم درونی و موضوع بانکداری یکپارچه عملکرد بسیار مثبتی داشته است.وی اضافه کرد: در بحث شفافیت در درآمدهای کارمزدی و موقعیت ارزی به‌ویژه همزمان با نوسانات ارزی مطلوب عمل کرده و توانمندی بسیاری برای حفظ ارزش دارایی‌هایش از خود نشان داده است.

به گفته پورمحمدی، اگزیم بانک ایران از بعد مطالعه، نهادسازی و نوآوری امکان خوبی برای ارتقای توسعه صادرات در کشور را دارد.پورمحمدی با اشاره به کفایت سرمایه قابل‌قبول بانک توسعه صادرات تصریح کرد: این بانک ظرفیت راهنمایی و هدایت فعالان اقتصادی را دارد و می‌تواند به نحو شایسته‌ای گام‌های موثری در این زمینه بردارد.

منبع: روابط عمومی بانک توسعه صادرات

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.