فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۰۴۱۴۱

تنها چهار درصد حجم معاملات بازار ارز با اسکناس است

تنها چهار درصد حجم معاملات بازار ارز با اسکناس است

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران با بیان اینکه، ۹۶ درصد معاملات ارزی کشور با حواله انجام می‌شود، گفت: تنها چهار درصد معاملات ارزی با اسکناس صورت می‌گیرد.

مرتضی اکبری درباره سیاست‌های اخیر بانک‌مرکزی در حوزه ارز، اظهار داشت: نکته مهم در زمینه سیاست‌های ارزی کشور این است که در درجه اول تعیین کننده نرخ ارز و همچنین مبنای قیمت‌گذاری مشخص شود زیرا در اصل باید قیمت‌گذاری براساس حواله یا همان سامانه نیما تعیین شود.

به گزارش تجارت‌نیوز،اکبری افزود: اما اکنون قیمت ارز متفاوت از بازار ثانویه است و این به دلیل نقش‌آفرینی اسکناس در قیمت‌گذاری ارز است که این روند و روش نیز تعیین نرخ ارز براساس نرخ اسکناس که تنها ۴ درصد حجم معاملات را شامل می‌شود، مشکل آفرین خواهد بود.

مدیرعامل بانک قرض‌الحسنه مهر ایران ، دلیل تفاوت نرخ ارز از قیمت بازار ثانویه را نقش آفرینی اسکناس دانست و افزود: حدود ۴ درصد حجم معاملات کشور تعیین‌کننده نرخ ارز است این امر مناسب نیست.

اکبری با تاکید بر اینکه هدف بانک‌مرکزی، رفع این اشکال است، گفت: در اصل باید حواله، که ۹۶ درصد معاملات کشور را پوشش می‌دهد، تعیین کننده نرخ ارز باشد، اما نرخ ارزی که در بازار اعلام می‌شود متاثر از نرخ اسکناس است.

جمع‌آوری اسکناس از خانه‌ها، سیاست جدید بانک‌مرکزی

وی درباره سیاست‌های اخیر بانک‌مرکزی در خصوص سپرده‌گذاری ارزی، توضیح داد: یکی از سیاست‌های ارزی بانک‌مرکزی، جمع‌آوری اسکناس از خانه‌ها و جلب اعتماد مردم به سیستم بانکی است که با اجرای این طرح، به طور حتم اسکناس نقشی در تعیین نرخ ارز ندارد و مشکل فعلی ما این است که مردم به دلایل مختلف و وضعیت اقتصادی کشور حجم زیادی از دارایی خود را بر اسکناس متمرکز کرده و موجب افزایش تقاضا و قیمت اسکناس شده که باید با سیاست‌های بانک‌مرکزی تقاضا برای اسکناس را در کمترین سطح ممکن نگه داشته است.

مدیرعامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در ادامه تاکید کرد: بانک‌مرکزی اجازه واردات به صرافان را داده تا با این اقدام حجم تقاضای اسکناس پوشش داده خواهد شد.

اکبری پیشنهاد داد: بانک‌ها باید در راستای جلب اعتماد مردم حرکت کنند تا هریک از مشتریان که قصد سپرده‌گذاری ارزی دارد، در هر زمانی که درخواست شد، عین همان ارز را به دارنده آن تحویل دهند.

به گفته وی جلب اعتماد در بلند مدت محقق می‌شود و بانک‌ها باید با اقدام صحیح در این زمینه اعتماد مردم را جلب کنند.

منبع:ایبنا

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.