کد مطلب: ۳۱۵۶۷۳

هشدار پلیس فتا در مورد جدیدترین شیوه سرقت از حساب‌های بانکی

هشدار پلیس فتا در مورد جدیدترین شیوه سرقت از حساب‌های بانکی

پلیس فتا با اطلاع‌رسانی شیوه های جدید سرقت اطلاعات بانکی و افزایش سطح آگاهی عمومی شهروندان از شیوه و شگردهای نوین مجرمین (به ویژه کلاهبرداری‌های تلفنی و کارت به کارت)، به رعایت نکات ایمنی در استفاده از دستگاه‌های خودپرداز و خدمات بانکداری الکترونیکی تاکید کرد.

استفاده از کارت‌های بانکی به جای پول نقد، دیگر چند سالی است که برای اغلب ما جا افتاده است و حالا دیگر به جای پول در کیف های ما انواع کارت‌های بانکی است.

به گزارش تچارت‌نیوز، از خدمات دستگاه خودپرداز می توان به پرداخت وجه نقد، اعلام موجودی، نمایش و چاپ ۱۰ گردش آخر حساب، تغییر رمز دوم، ارائه رمز Cvv۲، انتقال وجه به حساب های متمرکز کارت های عضو شتاب، فروش شارژ سیم کارت تلفن همراه و پرداخت قبوض اشاره کرد.

شیوه‌های سرقت از دستگاه‌های خودپرداز

در اینجا به چند مورد از شیوه های سرقت از دستگاه های خودپرداز اشاره می کنیم:

۱. نفوذ به نواقص کارت های بانکی

به عنوان مثال سارق ۲۳ ساله ای با وجود تحصیلات اول دبیرستان، با آگاهی از نواقص کارت های بانکی و از طریق به دست آوردن شماره کارت مشتریان بانک، این اطلاعات را وارد کارت های جعلی کرد و از این طریق به حساب ها دستبرد زد.

۲. اسکیمر، یک روش مطمئن سرقت

در این روش مجرم به کمک یک اسکیمر که روی ورودی کارت دستگاه قرار می دهد، اطلاعات کارت را می خواند و توسط دوربین کوچکی که بالای دستگاه خود پرداز نصب کرده است، رمز فرد را سرقت و سپس اقدام به کپی کردن کارت وی می کند. برای جلوگیری از این نوع کلاهبرداری و تخلف، یک قطعه پلاستیک در دریچه ورودی کارت دستگاه های خودپرداز قرار داده می شود.

۳. تعویض کارت و خالی کردن حساب

فرد سارق در صف دستگاه خود پرداز می ایستد و پیشنهاد کمک به افرادی را که تسلط کامل برای کار با دستگاه خودپرداز را ندارند، می‌دهد و به محض دریافت کارت آنها در یک لحظه آن را با کارت دیگری تعویض می کند، چندین بار رمز را می زند و بعد از آن کارت دیگری را به مشتری تحویل می دهد و می رود.

۴. کلاهبرداران تلفنی

در این نوع کلاهبرداری، فرد کلاهبردار از یک واحد صنفی یا مغازه درخواست سفارش کالا را داده و درپی آن درخواست می کند که صاحب مغازه از طریق خودپرداز پول کالا را دریافت کند.

پلیس در ضمینه سرقت مهاجمان از خودپردازها هشدار می دهد که مردم اعمالی از نظیر فراگیری استفاده صحیح از کارت عابر، دقت در حفظ نگهداری از کارت، اطلاعات و رمز عبور، وارد کردن رمز کارت توسط خود شخص و استفاده از رمزهای غیر قابل حدس را انجام دهند. کنترل موجودی حساب در فاصله زمانی مناسب و پاسخ ندادن به پیامک هایی که اطلاعات حساب شما را می خواهد، از دیگر توصیه هایی است که پلیس در این زمینه مطرح می کند.

علاوه بر اینها، لازم است که برای صیانت از اطلاعات حساب خود به موارد زیر نیز دقت کنید:

- استفاده از کارت‌های عابر با تراشه های فعال

- استفاده از خودپردازهای مکان‌های سرپوشیده

- بررسی ظاهر دستگاه‌های خودپرداز

- اشراف کامل به محیط و افراد اطراف خودپرداز

- پوشاندن صفحه کلید خودپرداز با دست دیگر یا یک وسیله هنگام ورود پین کد

هشدار پلیس آگاهی ناجا

ارسال پیامک های فریب دهنده با مضمون « … مبلغ را به این شماره کارت ارسال کن» یکی از شگردهای افراد سودجو برای کلاهبرداری از شما می‌باشد.

اطلاعات مربوط به شماره حساب، شماره کارت، کد اعتبار سنجی ( Cvv۲)، رمز اول یا دوم کارت بانکی خود را از طریق پیامک در اختیار هیچ کس قرار ندهید.

برای انتقال وجه به حساب و کارت شما توسط دیگران، لازم نیست پای دستگاه خودپرداز حضور پیدا کنید.

به پیامک هایی که از سوی منابع ناشناس یا غیر معتبر دریافت می شود، اعتماد نکنید.

فریب آگهی های تبلیغاتی که از شما درخواست پرداخت وجه دارند، نخورید.

منبع: روابط عمومی بانک قرض‌الحسنه مهرایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.