نظام بانکی از عوامل ایجاد تورم در کشور است
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی یکی از عوامل اصلی تورم در کشور را نظام بانکی دانست و گفت: بانکها با خلق پول و دادن وام بدون نظارت بانک مرکزی مشکلات زیادی در حوزه اقتصادی ایجاد کردهاند.
'احمد میدری' روز پنجشنبه در نشست تخصصی اقتصادی دومین همایش نکوداشت مرحوم آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی در دانشگاه مفید قم افزود: از جمله اشتباهات صورت گرفته درحوزه اقتصادی کشور افزایش تعداد بانکها و ناتوانی بانک مرکزی در کنترل آنهاست.
به گزارش تجارتنیوز، وی گفت: اقتصاد آمریکایی در چند دهه گذشته 2 بار با بحران شدید مواجه شد که ریشه این بحرانها از بانکهای این کشور آغاز شد که این نشان از اهمیت مدیریت بانکهاست.
میدری یکی از دلایل موفقیت اقتصاد ژاپن را محدود کردن بانکهای این کشور از 6 هزار بانک به پنج بانک اصلی دانست و افزود: کشورهای موفق کشورهایی هستند که تعداد بانکها را محدود کردند و این کار مانع از تورم و خلق پول شد.
وی تاکید کرد: بسیاری از قواعد اقتصادی اجرا شده درایران ناشی از الگو گیری از اقتصاد آمریکایی است و اگر امروز از گسترش فساد انتقاد میکنیم به دلیل نوع الگوی اقتصادی کشور است.
میدری تاکید کرد: تا زمانی که راهبرد انتخاب شده برای اقتصاد در کشور الگویی فقرزا و معیوب است هر اقدامی در این زمینه نمیتواند موجب حل اساسی و ریشهای فقر و نابرابری در کشور شود.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار داشت: هم اکنون تمام اقدامهای صورت گرفته برای ریشه کنی فقر در کشور بر معلولهای فقر متمرکز شده است و این در حالی است که باید به علت اصلی آن و نابرابری که همان انتخاب راهبرد اصلی اقتصادی است، توجه شود.
وی، دلیل موفقیت کشورهای دارای اقتصاد مترقی را انتخاب الگوی صحیح اقتصادی دانست و ادامه داد: کشوری میتواند الگوی صحیح اقتصادی را انتخاب کند که صاحبان قدرت در آن کشور به جای تلاش برای حذف همدیگر، با یکدیگر مشارکت کنند و به دنبال شناسایی مشکلات و رفع خطاها باشند.
میدری با بیان اینکه روندهای سیاسی در کشور به سمتی تقویت و گسترش گفت و گو در نظام سیاسی است، اظهار داشت: تقویت گفت و گو بین صاحبان قدرت در کشور این امید را زنده میکند که با افزایش تفاهم سیاسی، امکان رفع این خطاها در حوزه اقتصادی نیز فراهم شود.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه پس از جنگ تحمیلی، با شوکهای اقتصادی و تورمهای سنگین در کشور مواجه شدهایم گفت: بررسی ریشهای الگوهای اقتصادی نشان میدهد که پس از جنگ تحمیلی نگاه اقتصادی در کشور از دولتی به خصوصی با توجه به الگوهای اقتصادی کشورهای جهان مورد توجه قرار گرفت.
معاون رفاه اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تجربه کشورهایی که از اقتصاد دولتی به سمت اقتصاد خصوصی حرکت کردهاند متفاوت است به گونهای که برخی کشورها با کمترین مشکلات یک روند ثابت و موفق را به سمت خصوصیسازی طی کردند و برخی کشورها در این مسیر به شدت متضرر شده و با تورمهای چند صد درصدی مواجه شدند.
میدری ادامه داد: مقایسه تجربه این دو دسته از کشورها و الگوگیری از آنها در ایران نشان میدهد که دلیل افزایش تورم، فقر و تورم در کشور پس از جنگ تحمیلی ناشی از شیوه انتخاب الگوی مسیر حرکت از اقتصاد دولتی به سمت اقتصاد غیردولتی است.
دومین همایش بزرگداشت آیت الله موسوی اردبیلی با حضور شخصیتهای برجسته حوزوی در دانشگاه مفید قم برگزار شد. این همایش با محوریت موضوعات حقوقی، سیاسی و اقتصادی پیرامون آزادی عقیده و ارتداد، استقلال قوه قضائیه و فقر است.
مرحوم آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی از مراجع فقید تقلید پس از یک عمر تلاش علمی، فقهی و سیاسی سوم آذرماه 1395 در سن 90 سالگی دار فانی را وداع گفت و در حرم حضرت فاطمه معصومه (س) به خاک سپرده شد.
وی متولد سال 1304 در اردبیل بود که پس از شهادت آیت الله بهشتی از سال 1360 تا 1368 به ریاست دیوان عالی کشور به عنوان عالیترین مقام قضایی کشور رسید.
عضویت در شورای انقلاب، عضویت در مجلس خبرگان قانون اساسی، نمایندگی دوره اول مجلس خبرگان رهبری، دادستانی کل کشور، ریاست دیوان عالی کشور، عضو شورای عالی قضایی، عضویت در شورای بازنگری قانون اساسی و مسئولیت اجرای فرمان 6 مادهای حضرت امام راحل از مسئولیتهای این مرجع فقید بود.
منبع: ایرنا
نظرات