سپردهگذاران بانکهای نظامی نگران نباشند!
بانکهای نظامی ادغام میشوند. این یکی از خبرهای داغ پایان این هفته است که البته نگرانی برخی سپردهگذاران این بانکها و موسسات مالی را به دنبال داشته است.
به گزارش تجارتنیوز، براساس خبرهای منتشر شده قرار است بانکهای حکمت ایرانیان، انصار، قوامین، مهر اقتصاد و موسسه کوثر در بانک سپه ادغام شوند. البته گفته میشود که ادغام موسسه ثامن در بانک انصار که انجام شده بود، به قوت خود باقی میماند.
خبرهای غیررسمی حاکی از آن است که در روزهای گذشته مراحل ادغام این بانکها در بانک سپه تکمیل شده و تا پایانسال این موضوع اعلام میشود. بنا به گفته غلامحسین نتاج، مدیرعامل بانک قوامین بانکهای نظامی در ایران ٢٤میلیون مشتری دارند.
اول تجمیع، بعد از ٥سال ادغام
بانکهای حکمت، قوامین، انصار و همچنین موسسه کوثر چهار بانک و موسسه دارای مجوز فعالیت از بانک مرکزی هستند که به همراه موسسه ثامن و بانک مهر اقتصاد که در لیست متقاضیان دریافت مجوز قرار دارند در مجموع ٦ بانک و موسسه نظامی را تشکیل میدهند. بانکهایی که خبر ادغامشان برخی از سپردهگذاران را نگران کرده است.
خبر ادغام بانکهای نظامی را حسن روحانی رئیس جمهوری در هشتاد و پنجمین مجمع بانک مرکزی اعلام کرد و گفت که بانک مرکزی، مصوبات لازم را در این زمینه اخذ کردهاند.
با این حال مدیران بانکی میگویند ادغام این بانکها ٥سال زمان نیاز دارد و نخست این بانکها و موسسات مالی تجمیع میشوند. در زمان تجمیع جابهجایی مالکیتها انجام میشود، اما هرکدام این موسسات به صورت موقت و جداگانه فعالیت میکنند تا در یک بازه زمانی ٥ساله دارای شعب واحد شوند. با این حال ذهنیت مردم نسبت به ادغامها و خصوصیسازیهای قبلی خوب و مثبت نیست و این سابقه ذهنی به این خاطر است که غیرمجازها ادغام شده بودند، اما اکنون بانکهایی ادغام میشوند که همگی مجاز و تحت پوشش بانک مرکزی هستند، بنابراین جای نگرانی ندارند.
هادی حقشناس، تحلیلگر بانکی دراینباره میگوید: «پس از جنگ برخی از بانکهای نظامی پا به عرصه بانکداری گذاشتند که البته برخی نظامیها توانستند بانکدارهای موفقی باشند و برخی خیر. دستهای از این بانکها از همان ابتدا مجوز گرفتند و برخی بعدا برای مجوز اقدام کردند. با این حال وضع بانکها به گونهای است که ادغام کردن، به آنها کمک میکند تا بانکهای قویتری تشکیل دهند.»
او توضیح میدهد: «با وجود اینکه تعداد بانکهای نظامی کم نیستند ولی تعدد آنها موجب بینظمی بازار پول میشود و علاوه بر اینکه این موسسات و بانکهای کوچک از نظر بنیه مالی ضعیفترند، امکان نظارت بر آنها دشوارتر است. بنابراین ادغام این بانکها انضباط پولی را به دنبال دارد.»
او در ادامه توضیح داد: «دلیل نگرانی سپردهگذاران چیست؟ سال گذشته دولت خسارت پولی موسسات غیرمجاز را پرداخت کرد، چه برسد به بانکهایی که مجوز رسمی دارند.»
موضوع دیگری که درباره فعالیت بانکهای نظامی نگرانی سپردهگذاران را به دنبال داشته است، این است که آیا با برگشت تحریم، فعالیت این بانکها دچار مشکل میشود؟ حقشناس دراینباره میگوید: «تحریم و ادغام بانکها هیچ ربطی به یکدیگر ندارند و سپردهگذاران بدانند که هیچ چیزی برای آنها تغییر نمیکند، زیرا سپرده آنها در بانک مرکزی پشتوانه مالی دارد. علاوه بر این اگر بخواهیم بحث تحریم را در نظر بگیریم، باید اشاره کنم که درحال حاضر تقریبا تمامی بانکهای ما این موضوع را تجربه میکنند و وضع برای یک بانک خاص دشوارتر نیست.»
او همچنین به استانداردهای جهانی برای سرمایه بانکها اشاره میکند و میگوید: «امروز متوسط نسبت کفایت سرمایه در صنعت بانکداری ایران زیر ۵درصد است؛ درحالیکه باید به بالای ۱۲ درصد برسد و این رقم هم، مربوط به همه دنیا است و ادغام بانکها باعث میشود که بانکها با سرمایه بیشتر و استانداردتر
عمل کنند.»
منبع: روزنامه شهروند
نظرات