فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۹۴۷۶۱

مروری بر روزنامه‌های ‌شنبه ۲۶ مرداد ماه ۱۳۹۸

روایت مطبوعات از هشدارهای جدید بانکی / واقعا دوره تخطی بانک‌ها به سر آمده است؟

روایت مطبوعات از هشدارهای جدید بانکی / واقعا دوره تخطی بانک‌ها به سر آمده است؟

روزنامه‌‌های «ایران»، «اطلاعات» و «مردم سالاری» گزارش‌هایی از صحبت‌های رئیس بانک مرکزی درباره برخورد جدی با بانک‌های متخلف و همچنین تلاش برای آرام کردن بازار ارز کار کرده‌اند. روزنامه جام جم نیز به بازداشت رئیس سازمان خصوصی‌سازی و عملکرد این سازمان پرداخت.

به گزارش تجارت‌نیوز ، روزنامه‌های امروز ۲۶ مرداد ماه گزارش‌هایی از صحبت‌های رئیس بانک مرکزی درباره برخورد جدی با بانک‌های متخلف و همچنین تلاش برای آرام کردن بازار ارز کار کرده‌اند. روزنامه «جام جم» نیز به بازداشت رئیس سازمان خصوصی‌سازی و عملکرد این سازمان پرداخت.

دوره تخطی برخی از بانک‌ها به سرآمده است

روزنامه ایران در گزارش خبری خود سخنان رئیس بانک مرکزی را پوشش داد و از اقدام این نهاد درباره ثابت نگه داشتن نرخ ارز و همچنین مبارزه با تخلف بانک‌ها گفته است.

این روزنامه نوشته است: عبدالناصر همتی، رئیس کل بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران معتقد است: بازار ارز پس از یک دوره سخت که بیشتر از ناحیه فشارهای خارجی و تحریم همه جانبه و انتظارات منفی ناشی از آن بود، بتدریج به سمت پایداری و پیش‌بینی‌پذیری حرکت می‌کند.

وی افزود: کارشناسان می‌دانند که کنترل نوسان‌های نرخ ارز فرآیند پیچیده‌ای است که با ابزارهای در اختیار بانک مرکزی انجام می‌گیرد. همتی تأکید کرد: همچنان بر عهد و برنامه یکسال پیش خود مبنی برصیانت از ذخایر بانک مرکزی پا برجا هستم و به‌صورت فزاینده به تقویت آن اهتمام جدی دارم.

رئیس کل بانک مرکزی یادآورشد: بخش با اهمیت دیگری از اقدامات در دست انجام این بانک آن است که دوره تخطی برخی از بانک‌ها، از مقررات ابلاغی و برخی نسبت‌ها، بویژه درصدهای سهامداری، اجرای حاکمیت شرکتی، اعطای وام‌های خاص بویژه اشخاص و شرکت‌های مرتبط و… به سرآمده است و بانک‌ها باید در چارچوب برنامه‌های بانک مرکزی برای اصلاح نظام بانکی، دستورالعمل‌ها و تصمیمات جدی و قاطعی را که در بانک مرکزی اتخاذ و به آنها ابلاغ خواهد شد، با جدیت تمام پیگیری و اجرا کنند.

خصوصی‌سازی چگونه منحرف شد؟

روزنامه جام جم در گزارش خود به بهانه بازداشت رئیس سازمان خصوصی‌سازی به بررسی عملکرد این سازمان و دلایل بازداشت رئیس آن پرداخت.

این روزنامه نوشته است: میرعلی اشرف عبدا… پوری‌حسینی، رئیس سازمان خصوصی‌سازی در دولت‌های یازدهم و دوازدهم چهارشنبه هفته گذشته در حالی بازداشت شد كه چند روز قبل در واكنش به انتقادات گفته بود: این سازمان در هیچ‌یك از واگذاری‌ها، تخلفی مرتكب نشده و فضای مسموم فعلی نتیجه تلاش عده‌ای برای مخدوش نمودن و سیاه جلوه دادن سیمای مدیران دلسوز نظام از یك‌سو و عدم حمایت‌های لازم و روشنگری از سوی برخی عزیزان است.

گرچه دستگاه قضایی خبر بازداشت رئیس سابق سازمان خصوصی‌سازی را تأیید كرده، اما هنوز رسما اتهام میرعلی اشرف عبدا… پوری‌حسینی اعلام نشده است. با این حال، سایت خبرآنلاین پنجشنبه در خبری اختصاصی ضمن اشاره به بازداشت پوری‌حسینی توسط شعبه نهم بازپرسی دادسرای ویژه كاركنان دولت در تهران، اتهام او را اخلال در نظام اقتصادی كشور و تضییع گسترده اموال عمومی و دولتی عنوان كرد.

گزارش رسمی از تخلفات گسترده خصوصی‌سازی

بهمن‌ سال گذشته رئیس دیوان محاسبات گزارش تعدادی از تخلفات در زمینه خصوصی‌سازی شركت‌های دولتی را در صحن علنی مجلس قرائت كرد كه تأییدكننده گزارش‌های رسانه‌ای درباره ارزان‌فروشی برخی شركت‌های دولتی به افراد خاص در چند سال اخیر بود. در گزارش دیوان محاسبات، برخی تخلفات در واگذاری‌ها همچون ارزش‌گذاری كم شركت‌ها و همچنین اهلیت نداشتن متقاضی خرید به‌ویژه در شركت‌هایی همچون هپكو اراك، ماشین‌سازی تبریز، پالایش نفت كرمانشاه، كشت و صنعت مغان و شركت المهدی و هرمزال و همچنین شركت توسعه گردشگری ذكر شده بود.

دیوان محاسبات در این گزارش، جزئیات تخلفات در واگذاری شركت آلومینیوم المهدی و طرح هرمزال، مجتمع كشت و صنعت و دامپروری مغان، شركت‌های ماشین‌سازی تبریز، ریخته‌گری ماشین‌سازی تبریز و املاك ائل‌گلی و شركت توسعه گردشگری را افشا كرده بود.

از قلم افتادن هزاران مترمربع زمین

براساس گزارش دیوان محاسبات، در شركت توسعه گردشگری هم تخلفات گسترده در نوع واگذاری و اهلیت متقاضی آن و همچنین ارزش واقعی شركت مشاهده می‌شود. البته تخلفات این شركت چندان در رسانه‌ها مطرح نشده، اما موضوعش بسیار مهم است.
این شركت، هتل‌ها و دارایی‌های زیادی در استان‌های مختلف دارد كه حتی در واگذاری لحاظ نشده بود. به‌عنوان نمونه فقط در شهر اصفهان این شركت 22 هزار مترمربع زمین به مبلغ 300 میلیارد تومان دارد كه عملا كمتر از 10درصد یعنی 26 میلیارد تومان برایش در نظر گرفته بودند.

این شركت با 29 شركت استانی، چهار واحد هتل، مجتمع آب‌درمانی سرعین، كاروانسرای شاه‌عباسی كرمانشاه و غار قوری قلعه در سال 96 به مبلغ 383 میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده است. این در حالی است كه یك قطعه زمین 22 هزار مترمربعی شركت در اصفهان كه حدود 300 میلیارد تومان ارزش داشته به مبلغ 5/26 میلیارد تومان ارزش‌گذاری شده است.

همچنین حداقل 13 قلم از اموال و دارایی‌های شركت شامل 263 هزار مترمربع زمین در استان‌های اصفهان، ایلام، گیلان، كرمان، یزد و همدان و بیش از 600 كیلوگرم ظروف نقره‌ای موجود در هتل لاله تهران در قیمت‌گذاری سال 96 لحاظ نشده است. با پیگیری دیوان محاسبات، واگذاری این شركت متوقف شده است.

بازار ارز به سمت پیش‌بینی‌پذیری حرکت کرده است

روزنامه اطلاعات نیز صحبت‌های همتی رئیس بانک مرکزی را بازگو کرده و به موضوع پیش‌بینی‌پذیری و ثبات بازار ارز پرداخته است. همچنین برخورد با بانک‌های متخلف را نیز در کانون توجه قرار داده است.

این روزنامه نوشته است: رئيس کل بانک مرکزي معتقد است: بازار ارز پس از يک دوره سخت که بيشتر از ناحيه فشارهای خارجی و تحريم همه ‌جانبه انتظارات منفي ناشي از آن بود، به تدريج به سمت پايداري و پيش بيني پذيري حرکت مي کند.

رئيس کل بانک مرکزي تاکيد کرده است: همچنان بر عهد و برنامه يکسال پيش خود مبني برصيانت از ذخاير بانک مرکزي پا برجا هستم و به صورت فزاينده به تقويت آن اهتمام جدي دارم.

وي اظهار داشت: بخش با اهميت ديگري از اقدامات در دست انجام اين بانک آن است که دوره تخطي برخي از بانک ها از مقررات ابلاغي و برخي نسبت ها، بويژه درصدهاي سهامداري، اجراي حاکميت شرکتي، اعطاي وام هاي خاص به ويژه به اشخاص و شرکت هاي مرتبط و … به سرآمده است و بانک ها بايد در چارچوب برنامه هاي بانک مرکزي براي اصلاح نظام بانکي، دستورالعمل ها و تصميمات جدي و قاطعي را که در بانک مرکزي اتخاذ و به آنها ابلاغ خواهد شد، با جديت تمام پيگيري واجرا کنند.

هشدار به بانک‌های متخلف

روزنامه مردم‌سالاری هم مانند روزنامه‌های ایران و اطلاعات خبر پیش‌بینی‌پذیری ارز و همچنین برخورد با بانک‌های متخلف را که از صحبت‌های رئیس بانک‌ مرکزی نقل شده است را کار کرده است.

این روزنامه نوشته است: رئیس‌کل بانک مرکزی خطاب به برخی بانک‌های کشور تاکید کرد که دوره تخطی بانک‌ها از مقررات به سر آمده است. عبدالناصر همتی در صفحه اینستاگرام خود خطاب به بانک‌های کشور، هشدار داد: دوره تخطی برخی از بانک‌ها از مقررات ابلاغی و برخی نسبت‌ها به ویژه درصدهای سهامداری، اجرای حاکمیت شرکتی، اعطای برخی وام‌های خاص خصوصا به اشخاص و شرکت‌های مرتبط به سر آمد.

رییس کل بانک مرکزی همچنین به اقدامات این بانک برای مدیریت بازار ارز اشاره کرد و گفت: همان‌گونه که فعالان اقتصادی و مردم آگاهی دارند، بازار ارز پس از یک دوره سخت، که بیشتر از ناحیه فشارهای خارجی و تحریم‌های همه جانبه و انتظارات منفی ناشی از آن بود، در دوره اخیر، به تدریج به سمت پایداری و پیش‌بینی‌پذیری حرکت می‌کند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.