شرایط دریافت وام مشاغل خانگی
ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور در روزهای گذشته اعلام کرد که میزان وام برای متقاضیان مشاغل خانگی تا سقف ۵٠ میلیون تومان افزایش یافته اما در این میان این پرسش مطرح است که مشاغل خانگی چیست و دریافت وام آن چه شرایطی دارد؟
به گزارش تجارتنیوز ، ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور در روزهای گذشته اعلام کرد که میزان وام برای متقاضیان مشاغل خانگی تا سقف ۵٠ میلیون تومان افزایش یافته است.
این خبر را مهناز امامدادی، دبیر ستاد ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی کشور داده و در این باره گفته، با شیوع کرونا مشکلات بسیاری برای مشاغل خرد و کوچک ایجاد شد و ما به این نتیجه رسیدیم که برای مشاغل و کسبوکارهای متضرر از کرونا تسهیلاتی در نظر بگیریم. بر این اساس با توجه به فهرستی که از این مشاغل در اختیار داریم و به تناسب اولویت و میزان استحقاق برای دریافت وام، آنها را مورد حمایت قرار میدهیم.
او با اشاره به افزایش سقف تسهیلات مشاغل بیان کرده، میزان وام مشاغل خانگی برای اشخاص حقیقی قبلا ٢٠ میلیون تومان بود که تا سقف ۵۰ میلیون تومان افزایش یافته و برای فعالیتهای گروهی و شبکهای و پشتیبانی نیز تا سقف ۲۰۰ میلیون تومان وام در نظر گرفته شده است.
اما در این میان این پرسش مطرح است که مشاغل خانگی چیست و دریافت وام آن چه شرایطی دارد؟
مشاغل خانگی آن دسته از فعالیتهایی است که توسط عضو یا اعضا خانواده در فضای مسکونی در قالب یک طرح کسب و کار بدون مزاحمت و ایجاد اخلال در آرامش واحدهای مسکونی همجوار شکل میگیرد و منجر به تولید خدمت یا و یا کالای قابل عرضه به بازار خارج از محیط مسکونی میشود.
شاغلین کسب و کار مذکور برای کسب منافع به صورتهای ذیل فعالیت می نمایند:
۱- انجام فعالیت به صورت کارمزدی برای کارفرمای خارج از محیط مسکونی
۲- انجام فعالیت مستقل اعم از تامین مواد اولیه تا عرضه و محصول به خارج از محیط مسکونی
۳- انجام فعالیت به صورت تعاونی ،اتحادیه ویا مشارکت با بنگاه های بالا دستی تامین کننده مواد اولیه و عرضه محصول آنان در بازار ، ترجیحا به صورت کسب و کار خوشه ای
متقاضیان وام مشاغل خانگی برای دریافت تسهیلات ابتدا باید در طرح ساماندهی و حمایت از مشاغل خانگی که در حال اجرا است، مشاغل خود را به ثبت برسانند. متقاضیان میتوانند با مراجعه به سامانه مشاغل خانگی به آدرس اینترنتی mashaghelkhanegi.ir نسبت به تکمیل فرمها و کسب اطلاعات موردنیاز اقدام کنند.
متقاضیان مشاغل خانگی لازم است متناسب با نوع فعالیت موردنظر خود یکی از فرمهای ثبتنام (مستقل - تحت پوشش - پشتیبان) را تکمیل کنند. فرمهای تکمیلی توسط دستگاه اجرائی ذیربط بررسیشده و در صورت تائید طرح در دستگاه اجرائی، مجوز مربوطه صادر خواهد شد.
مراحل دریافت وام مشاغل خانگی
متقاضیان مشاغل خانگی باید از مهارت و تخصص کافی جهت انجام شغل خانگی موردنظر برخوردار باشند.
درصورتیکه شغل موردنظر متقاضی در فهرست مشاغل خانگی موجود نباشد، متقاضی میتواند شغل مدنظر خود را پیشنهاد نماید. مشاغل پیشنهادی متعاقباً بررسی و در صورت تصویب، به فهرست مشاغل خانگی اضافه خواهند شد.
اشخاصی که در قالب فرم افراد تحت پوشش ثبتنام میکنند، در صورت داشتن شرایط لازم و وجود پشتیبان متناسب با شرایط آنان، به شخص پشتیبان معرفی خواهند شد.
نظرات