کد مطلب: ۴۸۰۱۸۳

جدیت بانک‌ها برای جمع‌آوری پوزهای کم‌تراکنش در پی شیوع کرونا:

دستگاه‌های کارتخوان سیار جمع می‌شوند

دستگاه‌های کارتخوان سیار جمع می‌شوند

در پی شیوع کرونا تقاضا برای دستگاه‌های کارتخوان بالا رفته و طبیعتا تعداد تراکنش‌ها، که هزینه آن بر عهده بانک‌هاست، بیشتر شده است. بنابراین بانک‌ها باید بیشتر هزینه کنند در حالی که منابع زیادی هم از این راه عایدشان نمی‌شود. به همین دلیل با جدیت بیشتری در پی جمع آوری پوزهایی با تراکنش‌های مبلغ پایین هستند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، تراكنش‌هاي متقاضيان دستگاههاي كارتخوان (pos) طي هر ماه بايد قابل قبول باشد در غير اين صورت كارت‌خوان‌هايي كه حداقلي از تراكنش ماهانه را نداشته باشند جمع آوري مي‌شود.

این موضوع سال‌هاست مطرح می‌شود اما به نظر می‌رسد این روزها با شدت بیشتری در حال پیگیری است. تا جایی که اخیرا خیلی از فروشندگان در ایستگاه‌های مترو که هر کدام صاحب یک پوز هستند، این موضوع را در بین سخنان خود مکررا مطرح می‌کنند.

به گفته آنها، تعداد زیادی از این فروشندگان از طرف شبکه بانکی اخطار دریافت کرده‌اند، چرا که حجم و رقم تراکنش‌هایشان در حدی نیست که برای بانک‌ به‌صرفه باشد. بنابراین هزینه حاصل از نصب و راه‌اندازی این کارتخوان‌ها تامین نمی‌شود. کارتخوان‌های کم‌تراکنش جز زیان برای بانک‌ها نتیجه‌‌ای ندارند، ظاهرا کمکی هم به جذب سپرده و گردش مالی و جذب منابع بیشتر برای آن‌ها نکرده‌اند.

در حال حاضر برای دریافت این پوزها از شبکه بانکی، علاوه بر مدارکی که از شما در این زمینه خواسته می‌شود( مدارک شناسایی، جواز کسب و…) حداقلی برای تراکنش‌‌های شما هم اعلام می‌شود. برای مثال استفاده از دستگاه‌هاي كارتخوان بانك ملي بايد شامل ماهانه 25 تراكنش و در مجموع به مبلغ 25ميليون تومان باشد و يا 40 تراكنش بدون محاسبه گردش حساب را طي اين مدت در برگيرد.

از آن‌جا دستگاه‌هاي كارتخوان از خارج كشور وارد مي‌شوند با توجه به شرايط تحريم هم اكنون تهيه آنها با سختي و محدوديت‌هايي همراه است. در این شرایط بانک‌ها باید هم هزینه تراکنش‌ها و هم اجاره این دستگاه را به شرکت‌های پی‌اس‌پی بدهند.

زیان بانک‌ها در پی کرونا و افزایش تراکنش‌ها

محمدرضا جمشیدی، دبیر کانون بانک‌های خصوصی، در این باره به تجارت‌نیوز می‌گوید: طبیعی است که بانک اقدام به جمع آوری پوزها کند. بانک مرکزی ده سال است که برای خدمات الکترونیکی که ارائه می‌دهند هیچ کارمزدی را به عهده مردم نمی‌گذارد و تمام این خدمات برای مردم رایگان و بر عهده بانک‌ها است. درحالی که بانک‌ها رسما هیچ عایدی از این راه ندارند.

او تاکید می‌کند: قطعات این دستگاه وارداتی است و قیمت آن بسیار بالا رفته است. وقتی بانکی از این راه درآمد ندارد چرا باید هزینه کند؟ در ابتدا بر اساس دستور اداره پولشویی بانک مرکزی قرار بود این دستگاه ها در دست کسانی که محل استقرار مطمئن و مشاغل تعریف شده‌ای دارند، قرار گیرد اما حالا حتی در دست متکدیان هم دیده می‌شود چرا که شرکت‌هایی که مسئول ارائه این دستگاه‌ها هستند از بانک‌ها کارمزد می‌گیرند و سود می‌کنند. با شیوع کرونا داوطلب برای دریافت پوز زیاد شده و هزینه برای بانک‌ها بالاتر رفته‌ است.

به گفته او پیش از این شبکه بانکی برای جذب منابع بیشتر، داوطلبانه اقدام به ارائه این خدمات می‌کرده و به واسطه این خدمتی به فروشندگان داده می‌شد و بار چاپ اسکناس هم از روی دوش بانک‌مرکزی برداشته می‌شد. در حال حااضر با افزایش دستگاه‌های کارمزد و بیشتر شدن تعداد تراکنش‌ها ادامه این روند برای بانک‌ها به صرفه نیست.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.