از امروز طبق قانون جدید چک بکشید
دارندگان دست چکهای جدید همچنان با کوله باری از ابهام به سراغ ثبت چک های صیادی جدید میروند.
به گزارش تجارتنیوز ، امروز با آغاز اولین روز کاری بانکها، اصلاح قانون چک در مسیر جدیدی قرار میگیرد. صدور چک در وجه حامل ممنوع و ثبت چکهای صیادی در سامانه صیاد تا حدودی الزامی میشود.
تصویری زیر، تصویری از چکهای جدیدی است که مقرر شده از امروز در شعب توزیع و ثبت در صیاد بر اساس اطلاعات این چک صورت بگیرد.
سه سالی است که بانک مرکزی با مدیران مختلف خود مسبب اجرای اصلاح قانون چک یا همان قانون جدید چک هستند. قانونی که مصوبات جدیدی داشته و هدف اصلی اش جلوگیری از برگشت و جعل چک است.
البته این اصلاح به موارد مختلفی نظیر دوری از نظام سنتی به بانکداری دیجیتال هم باز میگردد.
ارجمندی، کارشناس حوزه بانک، میگوید: بانکداری باید از نظام سنتی و مدیریت سنتی بر پایه فرد به سمت دیجیتالی شدن و کاهش مراجعات رو در رو حرکت کند. چرا که این امر شفافیت را افزایش و فساد درون سازمانی را کاهش میدهد.
اما این قانون که چندماهی در اجرا به علت کرونا و فشارهای مختلف به دارندگان چک به تعویق افتاد چه ویژگیهایی دارد.
این قانون قرار بود از ۲۲ آذر مهمان سیستم بانکی شود اما اجرای آن بر اساس ملاحظاتی به عقب افتاد.
نادعلیزاده، معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی تصریح کرد: فرد صادرکننده چک باید اطلاعات خود را در سامانه صیاد ثبت کند و تایید چک هم در سامانه صیاد انجام میگیرد و فرد گیرنده باید تایید آن را کنترل کند. علت صدور چک هم باید در سامانه ثبت شود.
نادعلی زاده بیان کرد: از امروز دسته چک جدید تحویل متقاضی میشود که بنفش رنگ است و امکان صدور چک های جدید در وجه حامل، وجود ندارد.
او ادامه داد: البته چک های قدیمی طبق روال قبلی نیاز به ثبت در سامانه صیاد ندارند و قابل استفاده هستند. از طرف بانک مرکزی مهلت زمانی برای جمعآوری دسته چکهای قدیمی داده میشود.
این مقام مسئول گفت: سقف ریالی هنوز به مرحله اجرایی نرسیده است و پس از گذشت ۳ مرحله به اجرا در می آید. سقف اعتباری هم بر اساس تقاضای افراد، میزان تراکنش، سابقه صدور چک و یا چکهای برگشتی افراد در میزان سقف اعتباری سالیانه افراد مشخص میشود و قابل افزایش است.
معاون اداره نظامهای پرداخت بانک مرکزی تاکید کرد: در لحظه باید گیرنده چک از طریق سامانه صیاد استعلام بگیرد که چک دریافتی تایید شده است یا خیر. صادر کننده چک میتواند چک خود را از طریق ثبت در پنج اپلیکیشن متفاوت یا درگاههایی که بانک در اختیارش قرار میدهد انجام دهد ثبت کند و مراحل صدور چک را به صورت الکترونیکی تکمیل کند.
نادعلی زاده گفت: چکهای جدید که در اختیار مردم قرار میگیرد دارای بارکد، کد صیادی ۱۶ رقمی و تاریخ اعتبار خواهند بود. در چکهای جدید تا تاریخ مشخص، قابلیت صدور وجود دارد و این تاریخ هم سه سال بعد از دریافت دسته چک است.
او افزود: پشت نویسی چک در سامانه صیاد انجام میگیرد و محدودیتی در تعداد گردش چک وجود ندارد. دیگر چک سفید امضا و بدون تاریخ نباید صادر شود.
منبع: باشگاهخبرنگاران
نظرات