تجارتنیوز گزارش میدهد:
چکهای صیاد دردسرساز شد
ثبت نقل و انتقال چک در سامانه صیاد اجباری بوده و صادر کننده چک باید اطلاعات هویتی را در سامانه تایید کند. اما برخی از افراد به بهانه مختلف این تایید را انجام نمیدهد و مشکلاتی برای گیرنده چک پدید میآورند.
به گزارش تجارتنیوز ، ثبت نقل و انتقال چکهای جدید در سامانه صیاد اجباری است و صادرکننده چک باید اطلاعات تاریخ، مبلغ و هویت گیرنده چک را علاوه بر درج در برگه چک، در سامانه صیاد نیز وارد کند.
دریافت کننده چک نیز در زمان تحویل چک جدید، باید به سامانه صیاد مراجعه کرده، با کنترل اطلاعات ثبت شده در سامانه با متن برگه چک آن را تایید کند.
در حال حاضر برخی از افراد با دریافت چک صیاد مشکل دارند. چراکه صادرکننده اطلاعات هویتی را در سامانه تایید نمیکند و دریافت کننده چک به سختی به پول خود دسترسی پیدا میکند.
در زمان دریافت چک از هر فردی باید اطلاعات در سامانه صیاد ثبت شود. عدم ثبت اطلاعات مساوی با عدم وصول چک است.
کلاهبرداری با عدم تایید چک
یکی از افرادی که با ثبت چک صیادی به مشکل بر خورده به تجارتنیوز توضیح میدهد: من ماشینام را فروختم، خریدار بخشی از پول را به صورت نقدی به حسابم واریز کرد. قرار شد بقیه پول را در قالب چک دو هفتهای بدهد.
در آن زمان به من گفت که به اینترنت وصل نیست و نمیتواند اطلاعات چک را در سامانه وارد کند و تا آخر شب انجام میدهد. من پس از یک هفته برای وصول چک به بانک مراجعه کردم اما متوجه شدم چک را در سامانه تایید نکرده است. پس از شکایت و گذشت دوماه توانستم پولم را بگیرم. اگر سامانه صیاد نبود من چک برگشت میزدم و همه چیز خوب پیش میرفت.
یک فرد دیگر که از طریق سایتهای اینترنتی اقدام به فروش وسیلههای خود کرده میگوید: من از طریق یکی سایت اینترنتی قرار بود مبلهای خانهام را بفروشم. خریدار یک سوم پول را نقدی داد و بقیه آن را یک چک ۱۰ روزه داد.
من نمیدانستم باید اطلاعات در سامانه صیاد تایید شود، پس از مراجعه به بانک متصدی گفت که باید اطلاعات تایید شود و من یک جز یک شماره اعتباری از خریدار چیزی نداشتم. در نهایت با شکایت و معطلی چند ماهه توانستم پول ناچیز فروش مبلم را بگیرم.
به نظر میرسد که هنوز چک صیادی نتوانسته جای خود را در بین مردم پیدا کند. عدم تایید اطلاعات هویتی زمینه کلاهبرداری را برای یک عده فراهم میسازد.
نظرات