فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۰۱۷۴۳

زمان انتشار رمز ریال اعلام شد/ نحوه دریافت مجوز استخراج رمز ریال

زمان انتشار رمز ریال اعلام شد/ نحوه دریافت مجوز استخراج رمز ریال

زمان انتشار رمز ریال اعلام شد. متقاضیان برای نحوه دریافت مجوز استخراج رمز ریال به سامانه معرفی شده، مراجعه کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، زمان انتشار رمز ریال اعلام شد.

به نقل از ایسنا،رئیس کل بانک مرکزی با تشریح مشوق های در نظر گرفته شده برای دارندگان حساب‌های تجاری، از اجرای مرحله پیش آزمایشی رمز ریال بانک مرکزی خبر داد.

علی صالح آبادی در یک برنامه تلویزیونی با بیان اینکه در حوزه رمزارزها مجموعه اقداماتی که باید در بانک مرکزی انجام می‌شد به سرانجام رسیده است و در حال حاضر در حوزه وزارت صمت بخش‌های دیگر کارها در حال انجام است، تصریح کرد: اگر کسی مجوزی را برای استخراج رمز ارز دریافت کرده است می‌تواند رمز ارز استخراج شده را در سامانه مشخصی عرضه کند و واردکننده با ثبت سفارشی که از وزارت صمت دریافت می‌کند این رمز ارز را دریافت کند و از محل آن واردات انجام دهد.

وی افزود: این سامانه به صورت مشترک میان بانک مرکزی و وزارت صمت طراحی شده که در آن سامانه، رمز ارز ارائه می‌شود و واردکنندگان با دریافت رمز ارز اقدام به واردات می‌کنند. ضمن آنکه هم اکنون آیین‌نامه مربوط به استخراج رمز ارز در دولت به تصویب رسیده است و عرضه آن نیز در بازار با هدف انجام واردات خواهد بود.

آخرین وضعیت صادرات با رمز ارز

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه هرچند پیش از این هم همین فرایند در مورد رمز ارز وجود داشت اما اصلاحاتی در این بخش انجام شد، گفت: بر این اساس به افرادی که مجوز استخراج رمز ارز را دریافت کرده‌اند اجازه داده می‌شود تا از محل رمز ارز استخراج شده واردات انجام دهند و هم اکنون کار در وزارت صمت در حال پیگیری است.

صالح آبادی با بیان اینکه هم اکنون زیر ساخت لازم در بانک مرکزی مهیا شده است، گفت: اما مجموعه اقداماتی باید در وزارت صمت نهایی شود تا این امکان فراهم شود، چون در گذشته فقط امکان خرید ارز در سامانه وزارت صمت فراهم بود و حالا باید امکان خرید رمز ارز نیز فراهم شود که فرایندی زیرساختی و فنی است.

وی افزود: طی روزهای اخیر فرایند پیش از راه اندازی آزمایشی رمز ریال با رقم یک میلیارد تومان و با ارائه رمزریال به تعداد محدودی از افراد شروع و عملا مرحله پیش آزمایشی آن در دو بانک ملی و ملت اجرایی شده است و دو فروشگاه هم برای استفاده از این رمز ریال تعیین شدند و کار در مرحله قبل از آزمایشی را آغاز کرده‌اند تا پس از برطرف کردن مشکلات احتمالی، وارد مرحله رسمی آزمایشی آن اجرایی شود که امیدواریم تا پایان شهریور به این مرحله برسیم.

صالح آبادی با اشاره به اینکه بانک مرکزی مجموعه اقداماتی را که در این زمینه باید انجام می‌داد را آغاز کرده است، افزود: این موضوع باید در هیئت نظارت بر اندوخته اسکناس به تصویب می‌رسید تا امکان آغاز رسمی کار فراهم می‌شد، لذا هم اکنون آغاز کار با مبلغ یک میلیارد تومان در این هئیت به تصویب رسید و کار از هفته گذشته آغاز شد و امیدواریم تا پایان شهریور ماه روند فرایند آزمایشی کار با رمرز ریال با وسعتی بیشتر از شرایط کنونی آغاز شود.

افزایش شفافیت با حکمرانی ریال

رئیس کل بانک مرکزی با بیان اینکه با حکمرانی ریال شفافیت در اقتصاد افزایش پیدا می‌کند و سرمایه‌هایی که در اقتصاد ملی کشور وجود دارد به سمت فعالیت‌های مولد هدایت می‌شوند، افزود: بر این اساس مشوق‌هایی باید پیش بینی شود که این سرمایه‌ها به سمت بخش‌های مولد اقتصادی هدایت شوند.

وی افزود: این حرکت زمینه ساز رشد اقتصادی می‌شود ضمن اینکه فعالیت‌هایی که در راستای پولشویی است مورد رصد قرار می‌گیرد و با فعالیت‌های پولشویی مبارزه می‌شود.

صالح آبادی با بیان اینکه تاکنون اقدامات زیادی در این زمینه انجام شده است و تقریبا بخش عمده کار در این زمینه انجام شده است تاکید کرد: یکی اقدامات انجام شده در این زمینه به مقوله چک مربوط است، امروز خوشبختانه در موضوع چک تحول بسیار خوبی اتفاق افتاده است، در گذشته چک‌هایی که مبادله می‌شد بعضا وصول نمی‌شد و گیرنده چک از صادرکننده چک اطمینان نداشت که در سررسید چک وصول می‌شود یا خیر؟

وی افزود: لذا اگر تصمیم بر این است که فعالیت‌های اقتصادی شفاف شود باید افراد هنگام دریافت چک از طرف‌های تجاری اطمینان داشته باشند که در تاریخ تعیین شده به مبلغ چک دست پیدا می‌کند، در این راستا قانون جدید چک در مجلس به تصویب رسید و بر این اساس سامانه‌های مختلفی در بانک مرکزی طراحی و پیاده سازی شد.

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به پیچیده‌ترین بخش اجرای قانون جدید چک که اخیرا اجرا شده است، گفت: اگر کسی به طرف تجاری خود چک بدهد و هنگام وصول چک در بانک صاحب چک کسری موجودی داشته باشد اگر فرد صادر کننده چک در حساب‌هایش در دیگر بانک‌ها موجودی داشته باشد از موجودی او در دیگر حسابهایش امکان وصول چک فراهم می‌شود.

تغییرات قانون چک

وی افزود: بنابراین با اقدامات متعددی که در زمینه اجرایی شدن قانون چک در بانک مرکزی اجرایی شد در حال حاضر اگر شخصی از طرف تجاری خود چک دریافت کند این امکان وجود دارد که با وارد کردن شماره چک در سایت بانک مرکزی اعتبار صادر کننده چک را کنترل کند و بررسی کند که فرد صادر کننده چک فرد معتبری است یا خیر؟ چک برگشتی دارد یا خیر؟

رئیس کل بانک مرکزی با اشاره به اینکه این فرایند خوشبختانه شفافیت خوبی را در حوزه ریال در کشور ایجاد کرد به طوری که طی یکماه گذشته رفع سوء اثر چک به سه روز کاهش پیدا کرد و تعداد چک های برگشتی نیز ۲۰۰ هزار فقره کاهش یافته است، افزود: به عبارتی امروز کار به گونه‌ای شده که صادرکننده چک پیش از برگشت خود چک با دریافت کننده چک رایزنی می‌کند که در صورت کافی نبودن موجودی چک را به بانک نبرد و یا پیش از فرارسیدن موعد چک موجودی حساب خود را برای وصول چک صادرشده تکمیل می کند.

وی افزود: براساس قانون در صورت ناکافی بودن حساب صادر کننده چک، موجودی حسابهای صادرکننده چک به میزان کسری موجودی تا سقف مبلغ چک در دیگر حسابها و بانکها مسدود می شود و در صورت تکمیل موجودی امکان رفع مسدودی حساب او فراهم خواهدشد.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.