کد مطلب: ۹۰۴۶۴۲

«تجارت‌نیوز» گزارش می‌دهد:

نرخ بهره بین بانکی سال ۱۴۰۳ را نزولی آغاز کرد/ قرارگیری نرخ سود بازار شبانه در سطح ۲۳.۵۸ درصد

نرخ بهره بین بانکی سال 1403 را نزولی آغاز کرد/ قرارگیری نرخ سود بازار شبانه در سطح 23.58 درصد

که نرخ بهره بین بانکی پس از اوج‌گیری در روزهای پایانی سال گذشته، به روند نزولی خود در سال جدید ادامه داد و در دومین هفته این سال نیز افت کرد.

به گزارش تجارت‌نیوز، با آغاز سومین هفته فروردین ماه، بانک مرکزی که در پایان هر هفته نرخ‌های بهره بازار پول را به‌روزرسانی می‌کند، دو مورد از مهم‌ترین نرخ‌های بهره این بازار، یعنی نرخ بهره بین بانکی و همچنین نرخ ریپو مربوط به هفت روز منتهی به 15 بهمن ماه را نیز منتشر کرد.

اعداد و ارقامی که بانک مرکزی ارائه کرده حاکی از آنند که نرخ بهره بین بانکی پس از اوج‌گیری در روزهای پایانی سال گذشته، به روند نزولی خود در سال جدید ادامه داده و در دومین هفته این سال نیز افت کرده است. البته حداقل نرخ توافق بازخرید یا همان نرخ ریپو که قیمت پول در بازار باز را تعیین می‌کند، همچنان در سطح 23 درصد میخکوب شده و بیشتر از یک سال است که تغییری نکرده است.

بین 01.15

تداوم روند کاهشی نرخ بهره بین بانکی

بر اساس داده‌های منتشر شده توسط بانک مرکزی، نرخ بهره بازار بین بانکی که در هفته آخر سال 1402 به سطح 23.66 درصدی و سقف 5 ماهه خود رسیده بود، در سال جدید روندی کاهشی را در پیش گرفته است. طوری که پس از افت 0.04 واحد درصدی و رسیدن به 23.62 درصد در نخستین هفته سال، در هفته دوم فرودین ماه نیز به افت خود ادامه داد. طوری که این هفته نیز 0.04 واحد درصد دیگر از ارتفاع این نرخ کاسته شد و میانگین موزون نرخ بهره بین بانکی به 23.58 درصد رسید.

خبری از گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی نیست

نرخ بهره بین بانکی در حالی دو نخستین هفته‌هاس سال را نزولی آغاز کرده که در این دو هفته گزارش عملیات اجرایی سیاست پولی از سوی بانک مرکزی منتشر نشده و مشخص نیست که عملکرد بانک مرکزی در بازار باز و بازار بین بانکی به چه شکل بوده است.

این در حالیست که  به طور معمول، نرخ بهره بین بانکی رابطه‌ای معکوس با تزریق پول بانک مرکزی در این بازارها دارد و این احتمال وجود دارد که افت این نرخ به واسطه افزایش مداخله بانک مرکزی در بازار بین بانکی و بازار شبانه باشد. موضوعی که به زعم برخی از کارشناسان اقتصادی، می‌تواند در بلندمدت، آثار تورمی را در پی داشته باشد.

بازار بین بانکی چگونه عمل می‌کند؟

بانک‌ها در برخی مواقع طی فعالیت‌های روزمره خود دچار کسری وجوه نقد می‌شوند. آنها در این شرایط بهره‌گیری از سازوکار بازار بین بانکی و استقراض از بانک‌های دیگر، کسری وجوه خود را برطرف کنند. البته گاهی اوقات بانک مرکزی نیز به عنوان وام‌دهنده در این بازار وارد شده و با تامین منابع موردنیاز بانک‌ها، سیاست‌های پولی خود را اعمال می‌کند.

لازم به ذکر است که بانک‌های مقروض وظیفه دارند که وامی که دریافت کرده‌اند را در سررسیدی از پیش تعیین شده که عمدتا یک روزه است و با نرخ بهره‌ای از قبل مشخص شده که همان نرخ بهره بین بانکی است، به بانک وام‌دهنده بازگردانند.

گزارش‌های بیشتر را در صفحه بانک و بیمه بخوانید.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.