خدمات آتیهسازان حافظ صدای بازنشستگان را در آورد / چرا تامین اجتماعی نظارت نمیکند؟
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته گفت :خدماتی که از سوی آتیهسازان حافظ قرار است امسال ارائه شود، مشابه همان خدمات سال گذشته است. در واقع این شرکت پول بیشتری میگیرد اما خدماتش را تغییر نداده است.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی گفت: سازمان تأمین اجتماعی میتواند بهراحتی همان کارهایی را که شرکت آتیه سازان حافظ انجام میدهد، خود بهتنهایی انجام دهد. مانند قراردادهایی که در حال حاضر با پزشکان دارد و خدماتی به بازنشستگان یا شاغلان مشمول تأمین اجتماعی ارائه میدهد.
عباسعلی سلطانیکیا، رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی، به انعقاد قرارداد بیمه تکمیلی با آتیهسازان حافظ اعتراض کرد گفت: در ابتدا لازم است که به ماده ۵۴ قانون تامین اجتماعی و قانون الزام درمان اشاره کنم و اینکه سازمان تأمین اجتماعی موظف است صفر تا صد هزینههای درمان را خود بپردازد. اما نه تنها این اتفاق نمیافتد، که با بستنِ بیمه تکمیلیِ انحصاری و با واسطه بازنشستگان از دریافتِ خدماتِ مناسب باز میمانند. سازمان تامین اجتماعی به عنوان یکی از کاراترین و برجستهترین نهادهای بیمه بازنشستگی در جهان باید با تاسیس یک شرکت بیمه مستقل و بهره گیری از امکانات مراکز درمانی ملکی و پزشک خانواده و کادر بهداشت و درمان نسبت به ارایه خدمات پزشکی بدون واسطه به بازنشستگان اقدام نماید.
وی ادامه داد: این خدمات نباید انحصاری باشد و همچنین، سازمان تأمین اجتماعی به عنوان نهاد مسئول، باید قرارداد بیمه تکمیلی را مستقلاً و بدون اجازه به واسطه گران ببندد؛ نه اینکه آن را به واسطهها واگذار کند. و شمار زیادی از بازنشستگان به علت عدم رضایت از این قرارداد بیمه تکمیلی و وجود واسطه در این قرارداد، از پرداختهای سازمان تامین اجتماعی بابت بیمه تکمیلی بیبهره هستند در صورتیکه بعضا ماهانه تا حدود یک میلیون تومان از حقوقشان بابت درمان برداشته میشود.
سلطانیکیا با بیان اینکه تمامی منابع سازمان تأمین اجتماعی حقالناس بوده و همه بازنشستگان باید از مزایا و پرداختهای سازمان بهرهمند شوند، گفت: سازمان میتواند به طور مستقیم خدماتی که اکنون تحت عنوان بیمه تکمیلی توسط آتیهسازان حافظ ارائه میشود را خود ارائه دهد. این شرکت، به عنوان یک نهاد اداری، امکانات سختافزاری و بهداشتی لازم را ندارد و تنها با سایر مراکز قرارداد میبندد. بنابراین، خود سازمان تأمین اجتماعی باید این خدمات را بهطور مستقیم ارائه دهد و از واگذاری آن به شرکتهای دیگر خودداری کند.
وی بیان کرد: نکتهی دیگر اینکه، خدماتی که از سوی آتیهسازان حافظ قرار است امسال ارائه شود، مشابه همان خدمات سال گذشته است. در واقع این شرکت پول بیشتری میگیرد اما خدماتش را تغییر نداده است.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی تاکید کرد: سازمان تأمین اجتماعی میتواند بهراحتی همان کارهایی را که شرکت آتیه سازان حافظ انجام میدهد، خود بهتنهایی انجام دهد. مانند قراردادهایی که در حال حاضر با پزشکان و مراکز پزشکی و درمانی دارد و خدماتی به بازنشستگان یا شاغلان مشمول تأمین اجتماعی ارائه میدهد. این سازمان میتواند قراردادهای مشابه را با مراکز پزشکی و درمانی خود منعقد کند.
سلطانیکیا بیان کرد: قبلاً هم پیشنهاد دادهایم که سازمان تأمین اجتماعی میتواند با ایجاد یک شرکت بیمه عمومی از طریق شستا، بخشی از خدماتش را بهعنوان بیمه تکمیلی ارائه دهد. همچنین این سازمان باید تمام پرداختها را خود انجام دهد نه اینکه بخشی از مبلغ بیمه تکمیلی را از بازنشستگان بگیرد. همانطور که گفتم، طبق قانون، صفر تا صد هزینههای درمان باید رایگان باشد و اینکه بخشی از پول بیمه تکمیلی را از بازنشسته بگیرند و خدمات درستی هم ارائه ندهند، ظلم به بازنشستگان است.
وی گفت: اگر سازمان تأمین اجتماعی یک شرکت بیمه عمومی تأسیس کند، میتواند منابع و سود بهدست آمده از این بیمه تکمیلی را در خود سازمان هزینه کند یا در اختیار پزشکان و کادر پزشکی خود قرار دهد. بنابراین، گردش مالی باید در داخل سازمان انجام شود و خود سازمان باید قرارداد بیمه تکمیلی را با مراکز پزشکی منعقد کند و نیازی به شرکتهای واسطه نیست. سازمان تأمین اجتماعی میتواند با برنامهریزی صحیح و مدیریت مناسب، خدمات بیمهای را بهطور مؤثرتری ارائه دهد.
رئیس کانون عالی کارمندان بازنشسته مشمول قانون تأمین اجتماعی در پایان گفت: حالا که امسال نیز قرارداد بیمه تکمیلی را با شرکت آتیهسازان حافظ بستهاند، انتظار میرود که سازمان تأمین اجتماعی به اجرای قراردادها نظارت کند و از واگذاری حق بیمه بازنشستگان به شرکتهای بیمهای بدون نظارت پرهیز کند.
نظرات