روز سهشنبه دهم مهر ماه در بورس انرژی ایران رقم خورد
ثبت ارزش ۵.۳ هزار میلیارد ریالی در معاملات روزانه
رقابت ۳.۳ درصدی برای بوتان صادراتی ستاره خلیج فارس/ رقابت قیمتی ۳۹ درصدی برای سیاوسی پالایش نفت امام خمینی
مجموع ارزش ریالی معاملات ثبت شده در این بازار در روز سهشنبه دهم مهر ماه به ۵ هزار و ۳۱۳ میلیارد ریال رسید؛ این رقم شامل فروش حاملهای انرژی در رینگ داخلی و بینالمللی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران و همچنین فروش برق در بازار برق بورس انرژی ایران بود.
در این روز متقاضیان بوتان صادراتی نفت ستاره خلیج فارس رقابت قیمتی ۳.۳ درصدی برای کسب سهم از عرضه این محصول به ثبت رساند و شرکت نفت ستاره خلیج فارس در جایگاه فروشنده برتر روز به لحاظ حجم و ارزش معاملات قرار گرفت. همچنین در این روز رینگ داخلی بازار فیزیکی نیز شاهد رقابت قیمتی سنگینی برای سیاوسی پالایش نفت امام خمینی بود.
فروش ۱۰ هزار تن محصول در رینگ بینالملل
بررسی دادههای رینگ بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران برای روز سهشنبه دهم مهر از فروش ۱۰ هزار و ۶۵۰ تن محصول در این بازار و ثبت ارزشی برابر ۲ هزار و ۵۹۷دمیلیارد ریال حکایت دارد. شرکت نفت ستاره خلیج فارس در این روز با فروش ۸ هزار تن بوتان در صدر فروشندگان رینگ بینالملل قرار گرفت. این محصول با قیمت پایه ۴۴۰ دلار به ازای هر تن در رینگ داخلی عرضه شد؛ میزان تقاضای به ثبت رسیده به ۱۴ هزار تن رسید و برتری محسوس حجم تقاضا نسبت به حجم عرضه باعث شد تا متوسط قیمت معامله با ثبت ۳.۳ رشد قیمت درصدی به ۴۵۴.۷ دلار به ازای هر تن برسد.
شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی نیز با با فروش ۲ هزار تن سوخت هوایی در قیمت پایه و ثبت ارزش معادل ریالی برابر ۶۳۶ میلیارد ریال در جایگاه دوم فروشنده برتر این رینگ قرار گرفت.
رقابت ۳۹ درصدی برای سیاوسی پالایش نفت امام خمینی
ارزش معاملات ثبت شده در رینگ داخلی بازار فیزیکی بورس انرژی ایران برای روز دهم مهر ماه به ۲ هزار و ۳۲۵ میلیارد ریال رسید؛ این رقم مربوط به فروش ۹ هزار و ۷۲۷ تن محصول در زیرگروه نفت، گاز و سایر حاملهای انرژی بود.
شرکت پالایش نفت امام خمینی در این روز ۶ هزار تن سیاوسی را با قیمت پایهای برابر ۱۵۳ هزار و ۱۵۰ ریال به ازای هر کیلوگرم در رینگ داخلی عرضه کرد؛ برای این محصول تقاضایی بالغ بر ۱۸ هزار تن به ثبت رسید و برتری ۳ برابری حجم تقاضا نسبت به عرضه باعث شد تا رقابت قیمتی ۳۹ درصدی برای فروش این محصول میان متقاضیان شکل گرفته و متوسط قیمت فروش به ۲۱۲ هزار و ۹۰۱ ریال به ازای هر کیلوگرم رسید؛ این معامله ارزشی برابر ۱۲۷ میلیارد ریال را رقم زد.
شرکت پتروشیمی بوعلی سینا نیز در این روز ۳ هزار تن هیدروکربن سنگین را در قیمت پایه به فروش رساند و ارزش ریالی برابر ۸۵۶ میلیارد ریال را رقم زد و در رتبه دوم برترین فروشندگان رینگ داخلی قرار گرفت.
فروش ۳۳۳.۹ مییلون کیلووات ساعت برق
در روز سهشنبه دهم مهر ماه بالغ بر ۳۳۳ میلیون و ۹۶۲ هزار و ۴۸۰ کیلووات ساعت برق در بازار برق بورس انرژی ایران به فروش رفت و این معامله ارزشی برابر ۳۸۹ میلیارد و ۲۵۹ میلیون و ۷۰۸ هزار و ۶۴۰ ریال را رقم زد. از کل فروش برق در این روز ۴۰۴ هزار و ۶۴۰ کیلووات ساعت برق سبز بود که در تابلو برق سبز بورس انرژی ایران به فروش رفت و ارزشی برابر ۱۱.۵ میلیارد ریال را رقم زد. همچنین در این روز ۳۳ میلیون و ۵۵۷ هزار و ۸۴۰ کیلووات ساعت برق تولید شده در نیروگاههای حرارتی به شکل سلف در تابلو سلف برق بورس انرژی به شرکتهای توزیع پراکنده فروخته شد و مجموع ارزش ریالی برابر ۳۷۷ میلیارد و ۷۳۴ میلیون و ۲۳۶ هزار و ۶۴۰ ریال را رقم زد.
مهمترین عرضههای پیشرو
رینگ داخلی و بینالملل بازار فیزیکی بورس انرژی ایران در روز یازدهم مهر ماه میزبان عرضههای متعددی خواهد بود؛ از مهمترین این عرضهها در رینگ داخلی به لحاظ حجمی میتوان به عرضه ۶ هزار تن آیزوریسایکل و ۲ هزار تن آیزوفید شرکت پالایش نفت اصفهان اشاره کرد. همچنین در این روز شرکت پالایش گاز بیدبلند خلیج فارس نیز ۴ هزار تن برش پنتان را در رینگ داخلی عرضه میکند.
رینگ بینالملل بازار فیزیکی نیز در این روز میزبان عرضه ۲۰ هزار تن متانول و ۵ هزار تن گاز مایع پتروشیمی خارک خواهد بود. از دیگر عرضههای مهم به لحاظ حجمی در این بازار میتوان به عرضه ۱۲ هزار تن رافینت و ۱۲ هزار تن نفتای سبک پتروشیمی نوری و همچنین عرضه ۱۲ هزار تن رافینت پتروشیمی بوعلی سینا اشاره کرد.
نظرات