فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۴۰۶۹۰

وعده جنجالی برای کاهش قیمت خودرو

وعده جنجالی برای کاهش قیمت خودرو

معاون وزیر صمت از تعادل قیمت خودرو تا خرداد سال آینده خبر داد و عرضه خودرو در بورس را راهکاری موقتی دانست.

به گزارش تجارت‌نیوز ، معاون وزیر صمت از تعادل قیمت خودرو تا خرداد سال آینده خبر داد و عرضه خودرو در بورس را راهکاری موقتی دانست.

معاون وزیر صمت، با اعلام اینکه قیمت خودرو تا خرداد آینده به تعادل می‌رسد گفت: زمانی که عرضه و تقاضا متعادل شود بورس به عنوان یک مرحله و راهکار، کنار گذاشته می‌شود.

معاون وزیر صمت در برنامه «گفتگوی اقتصادی» رادیو گفتگو اظهار کرد: یکی از اهداف اصلی عرضه خودرو در بورس، رسیدن محصول به دست مصرف کننده نهایی و واقعی‌شدن قیمت‌ها بود، اما عرضه خودرو در بورس بسیار محدود است ضمن اینکه این کار در ابتدا خیلی ضابطه‌مند نبود و به همین دلیل هم باعث اختلالاتی شد.

وی با اشاره به تلاش وزارت صمت و سازمان بورس برای قاعده‌مندشدن عرضه خودرو در بورس گفت: قرار است عرضه خودرو در بورس به صورت متوالی و با تعداد کافی انجام شود تا رقابت بین تعداد کمتر باعث افزایش قیمت‌ها نشود. به عنوان مثال تعداد عرضه خودرو‌های پرتیراژ حداقل باید ۲ هزار دستگاه و خودرو‌های با تیراژ کمتر هم حداقل ۵۰۰ دستگاه باشد.

معاون وزیر صمت افزود: ما برای قیمت گذاری خودرو‌ها در بورس یک حد و کفی را تعیین خواهیم کرد و برای اینکه عرضه‌کنندگان خودرو هم واقعی باشند، مبلغ اولیه‌ای که دریافت می‌شود متناسب با نوع خودرو، بالاتر خواهد رفت.

منطقی عرضه خودرو به بورس را یک راهکار موقت و پذیرفته شده دانست و تصریح کرد: زمانی که عرضه و تقاضا متعادل شوند بورس به عنوان یک مرحله و راهکار، کنار گذاشته می‌شود و طبق برنامه‌ریزی‌ها احتمالاً عرضه و تقاضای خودرو از خرداد سال آینده متعادل خواهد شد.

وی ضمن تأیید افزایش ۹۰ تا ۱۰۰ میلیونی قیمت برخی خودرو‌ها گفت: در حال حاضر خودرو‌هایی مانند پژو ۲۰۷ و دنا و تارا در بورس عرضه می‌شوند که برای قرعه کشی آن‌ها صف وجود دارد.

معاون وزیر صمت با بیان اینکه تأمین منافع دولت و وزارت صمت از طریق عرضه خودرو در بورس حرف درستی نیست افزود: دولت در ایران خودرو پنج درصد سهم دارد و تعداد خودرو‌های عرضه شده در بورس هم فقط زیر ۶ هزار خودرو است.

جبران زیان خودروسازان با عرضه خودرو در بورس

منطقی همچنین در پاسخ به اینکه عرضه خودرو‌ها در بورس کالا چه مقدار به جبران زیان خودروسازان کمک کرده است، گفت: اگرچه یکی از اهداف عرضه خودرو در بورس پوشش زیان خودروسازان است، اما تمام زیان‌های خودروسازان هم صرفاً از قیمت‌گذاری نیست بلکه یک سری عوامل داخلی مانند بحث بهره‌وری نیز وجود دارند که ما برای آن‌ها برنامه‌ریزی کردیم.

وی تأکید کرد: عرضه خودرو به بورس کالا، یک ابزار موقت است و وقتی عرضه به تعداد قابل قبولی برسد و قیمت بر مبنای عرضه و تقاضا تعیین شود بورس هم کنار خواهد رفت و خودرو در مسیر واقعی خودش قرار می‌گیرد.

این مقام مسئول در پاسخ به این سوال که آیا مابه التفاوت قیمت پایه خودرو و قیمت بورس کالا به خزانه دولت واریز می‌شود یا خیر گفت: خودرو‌های وارداتی با تعرفه مصوب وارد کشور می‌شوند که طبیعتاً قیمت آن‌ها از قیمت پایه‌ای که به واردکننده می‌رسد بالاتر خواهد بود، اما این مابه التفاوت، طبق آئین نامه مصوب هیئت دولت به خزانه دولت واریز می‌شود و قرار نیست به خودروسازان داده شود.

وی همچنین درمورد ۴۰ درصد داخلی سازی قطعات خودرو‌های وارداتی گفت: ما همه مجموعه‌های مرتبط به تضمین کیفیت قطعات را دور هم جمع کردیم و در حقیقت یک آزمایشگاه در سطح ملی داریم که بین همه این مجموعه‌ها مشترک است و گلوگاه‌های آن را هم به کمک معاونت علمی و فناوری و سرمایه گذاری توسط وزارت صمت رفع می‌کنیم.

تولید خودرو‌های برقی تا سال ۱۴۰۳

معاون وزیر صمت با بیان اینکه برنامه جامع حوزه خودرو از ابتدای امسال شروع شده و فاز اول آن در راستای ارتقای بهره وری است گفت: فاز دوم این برنامه، تولید محصولات جدید روی پایه‌های محصول جدید است به طوریکه سال آینده شاهد عرضه محصولات کیفی‌تر و با قیمت‌های قابل قبول خواهیم بود.

منطقی در پایان عنوان کرد: تولید و عرضه خودرو‌های برقی و هیبریدی نیز با بازیگری شرکت‌های دانش بنیان تا انتهای سال ۱۴۰۳ به نتایج خوبی خواهد رسید.

منبع: صدا و سیما

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.