خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۵۰۳۶۲

فروش مجدد سکه در بورس کالا / قیمت ربع سکه شکست؟

فروش مجدد سکه در بورس کالا / قیمت ربع سکه شکست؟

امروز دوشنبه 26 دی بار دیگر شاهد عرضه ربع سکه در بورس کالا هستیم.

به گزارش تجارت‌نیوز ، فروش مجدد ربع سکه از صبح امروز در بورس آغاز شده است؛ خریداران تا ساعت ۱۳ برای ثبت سفارش فرصت دارند.همزمان با افزایش شدید حباب ربع‌سکه در بازار، بانک مرکزی نسبت به عرضه گسترده این قطعه سکه از ابتدای هفته در بورس کالا اقدام کرد.

در نخستین روز عرضه ربع سکه در بورس از 500 هزار قطعه سکه در نظر گرفته شده توسط بانک مرکزی، 2800 سکه فروش رفت.خریداران می‌توانند پنج روز کاری بعد از خرید سکه در بورس، به خزانه بانک‌های عامل مراجعه کنند و با ارائه اسناد مربوط به بورس، به‌صورت فیزیکی، معادل سکه‌های خریداری‌شده را تحویل بگیرند.

گفتنی است، در اولین عرضه گواهی سپرده ربع سکه طلا در بورس کالا، 744 کد حقیقی موفق به خرید 2800 قطعه ربع سکه طلا به قیمت 7 میلیون و 200 هزار تومان شدند.

عرضه گسترده ربع سکه در بورس کالا از امروز آغاز شده و تا چهارشنبه همین هفته ادامه دارد. ربع سکه، که حبابی‌ترین کالای بازار فلزات گران‌بهاست، امروز در حراج تک‌قیمتی با 500 هزار تومان فاصله از بازار آزاد قیمت خورد. اما این عرضه چه اثری بر قیمت بازار داشت؟

از نوزدهم دی‌ماه که بانک مرکزی خبر فروش 500 هزار قطعه سکه در بورس کالا را اعلام کرد، قیمت این نوع سکه در سراشیبی قرار گرفته است.

طی این مدت ربع سکه بخش بزرگی از حباب خود را از دست داده و از قیمت هشت میلیون و 350 هزار تومان به هفت میلیون و 700 هزار تومان رسیده است. حباب ربع سکه از ابتدای سال جاری تا پیش از اعلام خبر عرضه بورسی، به 62 درصد رسیده بود! با این حال اکنون حباب ربع سکه به 40 درصد کاهش یافته است.

گفتنی است در لحظه تنظیم این گزارش، قیمت ربع سکه در بازار، همچنان هفت میلیون و 700 هزار تومان است.

ربع سکه در بورس کالا چقدر قیمت خورد؟

در نخستین روز از عرضه ربع سکه در بورس کالا، دو هزار و 800 قطعه از این نوع سکه با فاصله 500 هزار تومانی از بازار به متقاضیان فروخته شد. بدین ترتیب هر گواهی سپرده سکه با قیمت 720 هزار ریال قیمت خورد و بر همین اساس هر قطعه ربع سکه که معادل 100 گواهی سپرده است، با قیمت هفت میلیون و 200 هزار تومان به ۷۴۴ کد حقیقی فروخته شد.

به عبارت دیگر هر کد حقیقی توانسته است به طور متوسط ۳.۸ قطعه ربع سکه از بورس کالا خریداری کند.

اما آیا این روند کاهشی ادامه‌دار خواهد بود؟
کارشناسان بازار پاسخ این سوال را در پارامترهای کلان اقتصادی جست‌وجو می‌کنند. مهمترین محرک بازارهای سفته‌بازانه‌ای نظیر طلا و سکه، رشد پایه پولی، نقدینگی و افزایش نرخ تورم است.

بر اساس اعلام بانک مرکزی تا پایان مهرماه میزان نقدینگی به 5700 هزار میلیارد تومان رسیده بود. آن طور که از شرایط اقتصادی و سیاست‌ ‌های دولت پیداست، طی دو ماه گذشته هم موتور چاپ پول بانک مرکزی با آخرین توان کار کرده و نقدینگی را به میزان زیادی افزایش داده است.

اما حتی با فرض همان 5700 هزار میلیارد تومان نقدینگی مهرماه هم، بانک مرکزی با عرضه 500 هزار قطعه ربع سکه در بورس کالا مبلغ اندکی از نقدینگی را از بازارهای سفته‌بازانه جمع کرده است که در برابر پول باقیمانده در این بازارها بسیار ناچیز است!

به این ترتیب کارشناسان بازار پیش‌بینی می‌کنند عرضه مقطعی ربع سکه تنها برای مدتی کوتاه در قیمت بازار سکه و طلا اثر خواهد گذاشت و با فروکش کردن تب خرید سکه بورسی، قیمت‌ها دوباره رشد خواهند کرد.

تنها کافی است محرک تورم یا رشد دوباره قیمت دلار فعال شوند تا پول‌های سرگردان مجددا به سمت بازار سکه سرازیر شود. به این ترتیب گفته می‌شود در شرایطی که تورم همچنان رو به رشد است و اقتصاد کشور هم چشم‌انداز مثبتی ندارد، بازار طلا و سکه همچنان بستر معاملات سفته‌بازانه خواهد بود و قیمت‌ها را برای خریدارانی که به دنبال حفظ ارزش دارایی خود هستند، افزایش خواهد داد.

نحوه خرید ربع سکه از بورس کالا

اما اگر قصد خرید سکه از بورس را دارید، باید بدانید که سفارش شما بین یک تا 5 قطعه سکه محدود خواهد بود و نمی‌توانید بیشتر از این مقدار سکه بخرید.

برای خرید سکه هم لازم است کد بورسی داشته باشید و توجه کنید که هر قطعه سکه بورسی برابر با 100 ورقه گواهی سپرده کالایی است؛ در نتیجه قیمت هر سکه به ریال هم معادل 100 برابر قیمت تقاضا خواهد بود!

همچنین سکه‌ای که می‌خرید معامله ثانویه ندارد و باید تا بیستم اسفندماه امسال، سکه‌های خود را از بانک عامل تحویل بگیرید. این سکه‌ها مشمول هزینه انبارداری و مالیات هم خواهند بود و در زمان تحویل 9 درصد هزینه انبارداری به عنوان مالیات کسر می‌شود. نکته مهم دیگر این است که بانک مرکزی سکه های بورسی را بدون وکیوم عرضه می‌کند.

موضوع دیگری که در مورد خرید سکه در بورس مطرح است، دامنه نوسان محدود و دو درصدی در بورس است. بنابراین قیمت ربع سکه در هر روز نمی‌تواند بیش از دو درصد افزایش یا کاهش داشته باشد. در مواقعی که تقاضا برای خرید سکه صعودی و نوسان افزایشی قیمت‌ها بالا باشد سکه بورسی از بازار عقب می‌ماند و خریداران سود کمتری را نسبت به متقاضیان عادی به دست می‌آورند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.