عرضه خودرو در بورس کالا ادامهدار است؟
به گفته وزیر اقتصاد عرضه خودرو در بورس کالا ادامه خواهد داشت؛ در همین حال بر اساس آمار وزارت صمت رتبه جهانی تولید خودرو درایران رشد یافته است.
به گزارش تجارتنیوز، آن طور که وزیر اقتصاد گفته است، عرضه خودرو در بورس کالا ادامه دار خواهد بود و شورای رقابت مصوبهای برای توقف خودرو ندارد.
احسان خاندوزی درباره وضعیت عرضه خودرو در بورس کالا گفت: مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر عرضه خودرو در بورس ادامه دارد مگر اینکه شورای رقابت تصمیم دیگری بگیرد.
وی درباره آخرین وضعیت فروش و عرضه خودرو در بورس گفت: مصوبه شورای عالی بورس همان مصوبه قبلی است، اما درباره مشمول شدن ذیل قوانین رقابت و انحصار به طور قانونی، شورای رقابت است که در این باره تصمیم میگیرد.
وزیر اقتصاد در پاسخ به سوالی درباره اینکه چرا شورای رقابت با عرضه خودرو در بورس مخالف است، ادامه داد: ما به این موضوع نرسیدیم که شورای رقابت مخالف باشد و آن مصاحبه، نظر شخص رئیس شورای رقابت بود. همان مصوبه شورای عالی بورس مبنی بر عرضه خودرو در بورس ادامه دارد مگر اینکه شورای رقابت تصمیم دیگری درباره قوانین رقابت و انحصار بگیرد.
موضع وزارت صمت درباره عرضه خودرو در بورس کالا
سخنگوی وزارت صمت هم در خصوص خرید و فروش خودرو در بورس کالا گفت: ما از روشی از سوی شورای رقابت حمایت میکنیم که این شورا قیمتگذاری کند اما در مجموع بستر بورس کالا میتواند جواب دهد چون ما از عرضه در بورس جواب خوبی گرفتهایم.
گفتنی است مدیر کل صنایع خودرویی وزارت صمت اعلام کرد: تا بهمن امسال یک میلیون و 50 هزار دستگاه خودرو در کشور تولید شده است که در مقایسه با مدت مشابه رشد 30 درصدی را نشان میدهد.
وی ادامه داد: سال گذشته از نظر میزان تولید خودرو در جهان رتبه نوزدهم را داشتیم که با توجه به رشد تولید میتوانیم تا پایان امسال به رتبه چهاردهم ارتقا یابیم.
سود عرضه خودرو در بورس کالا به جیب چه کسانی میرود؟
با کنار گذاشتن شیوههای قدیمی در خرید خودرو و عرضه خودرو در بورس کالا، دست دلالان کوتاه شده و خریداران خودرو منفعت بیشتری نصیبشان میشود. سخنگوی اقتصادی دولت درباره وضعیت عرضه خودرو در بورس کالا گفت منفعت عرضه خودرو در بورس به کارخانه و مردم رسیده است.
خاندوزی گفت: میراث دار یک کاهش عرضه در صنعت خودرو بودیم اما با فاصله گرفتن از شیوه های قبلی فروش مانند قرعه کشی، شاهد هستیم با عرضه خودرو در بورس کالا، منفعت اختلاف قیمت کارخانه و بازار به جای دلالان به جیب کارخانه و مردم میرود و هماهنگی میان وزارت صمت و بورس کالا برای ارتقای شرایط در حال انجام است.
وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: واقعیت آن است که بسیاری از تقاضاها مصرفی نیست و سرمایهای است که باید با مالیات بر سوداگری مدیریت شود.
او گفت: وزارت صمت توانسته ۱۸ درصد تولید خودرو و ۳۰ درصد عرضه خودرو و ۴۰۰ درصد تعداد تولید خودرو کامل نسبت به مدت مشابه سال قبل را افزایش دهد که این روند ادامه دارد.
به گفته خاندوزی، شیوه های گذشته مبتنی بر قرعه کشی و سایر روشها، درست نبود و موجب میشد منفعت دلالان و واسطهگران به جای مردم و تولیدکننده تامین شود اما با توجه به سازوکار کاملا شفاف بورس کالا، تا پایان آذرماه از ۴۷۰۰ میلیارد تومان اختلاف قیمت کارخانه و بازار، بخش قابل توجه آن حدود ۲۰۷۷ میلیارد تومان به مصرف کننده نهایی رسیده و مردم خودروی ارزانتری نسبت به بازار آزاد خریداری کردند.
منبع: ایبنا
نظرات