فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۸۹۳۳۲۱

حجم کل معاملات گواهی سپرده شمش طلا به بیش از ۲ تن رسید

حجم کل معاملات گواهی سپرده شمش طلا به بیش از ۲ تن رسید

از ابتدای راه‌اندازی معاملات گواهی سپرده شمش طلا در بورس کالای ایران (۱۸ اسفند ۱۴۰۱) تا پایان آذر ماه، ۲۲ میلیون و ۲۷۶ هزار گواهی سپرده معادل ۲ تن و ۲۲۸ کیلوگرم شمش طلا به ارزش ۷ هزار و ۳۲۶ میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفته که این حجم معاملات معادل ۳۰۲ هزار قطعه سکه بهار آزادی است.

به گزارش تجارت‌نیوز،‌ بررسی‌های آماری از حجم معاملات گواهی سپرده شمش طلا طی ماه‌های گذشته نشان می‌دهد که از هجدهم تا پایان اسفندماه گذشته، ۱۴ کیلوگرم طلا به ارزش ۴۳.۸ میلیارد تومان در این بازار معامله شد.

به مرور زمان و با آشنایی بیشتر سرمایه‌گذاران با این ابزار، آمار معاملات نیز روند صعودی به خود گرفت و در فروردین ۱۴۰۲ حجم گواهی سپرده ثبت شده به ۶۱۵ هزار گواهی سپرده معادل ۶۱.۵ کیلوگرم به ارزش حدودی ۲۰۹ میلیارد تومان رسید. اردیبهشت ماه حجم گواهی سپرده جهش قابل توجهی داشت و به ۳ میلیون و ۷۲۱ هزار گواهی معادل ۳۷۲ کیلوگرم به ارزش یک هزار و ۳۲۴ میلیارد تومان رسید.

روند مطلوب معاملات در ماه‌های خرداد، تیر، مرداد، شهریور، مهر و آبان طبق نمودار زیر ادامه یافت و در آذر ماه نیز ۳ میلیون و ۳۲۳ هزار گواهی معادل ۳۳۲.۳ کیلوگرم شمش به ارزش یک هزار و ۸۵ میلیارد تومان دست به دست شد و انتظار می‌رود با توجه به آشنایی بیشتر سرمایه‌گذاران نسبت به این دارایی استقبال از آن تداوم یابد.

معادل ۳۰۲ هزار قطعه سکه طلا، گواهی سپرده شمش معامله شد

اگر بخواهیم حجم معاملات شمش طلا در این ابزار بورس کالا را بهتر بسنجیم، می‌توانیم معادل تقریبی سکه طلا در این حوزه را محاسبه کنیم. به صورت تقریبی و با توجه به وزن‌های مختلف شمش‌های موجود در سه خزانه مورد پذیرش بورس کالا یعنی خزانه بانک ملت، بانک صادرات و بانک سپه، هر شمش طلا معادل ۱۳۵ سکه تمام بهار آزادی است که با احتساب ۲۲۲۷ کیلوگرم شمش معامله شده در بورس کالا تا پایان آذر، می‌توان گفت که این میزان شمش معادل بیش از ۳۰۲ هزار قطعه سکه بهار آزادی است. به عبارت دیگر، معاملات گواهی شمش طلا در بورس کالا از ورود ۷.۳ هزار میلیارد تومان نقدینگی به بازار آزاد طلا و سکه جلوگیری کرده و این رویه در آرامش و تعادل بازار طلا نیز اثرگذار بوده است.

کارشناسان معتقدند با توجه به اهمیت طلا در سبد سرمایه‌گذاری مردم و سرمایه‌گذاران و همچنین سهولت معامله، نیاز به نقدینگی حداقلی، نبود ریسک‌های معاملاتی سنتی از جمله کیفیت طلا و امنیت و جذابیت این معاملات، برآورد می‌شود تا پایان سال جاری رکوردهای قابل توجهی در این بازار بورس کالا به ثبت برسد.

منبع : کالاخبر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.