تمام مزایای معاملات گواهی شمش نقره برای تولیدکنندگان و سرمایه گذاران
نقره فرصتهای بیشتری را برای کسب سود در اختیار سرمایه گذاران می گذارد
نقره نسبت به طلا نوسانات بیشتری دارد و این ویژگی فرصتهای کوتاهمدت بیشتری را برای کسب سود در اختیار سرمایه گذاران می گذارد.
در پی راه اندازی قریب الوقوع معاملات گواهی سپرده شمش نقره و به دنبال آن قراردادهای آتی این فلز گرانبها، اکنون فعالان بازار از مزیتهای منحصر به فرد این دو ابزار خبر میدهند.
سرمایهگذاران به دلیل ویژگیهای منحصر به فرد نقره، به شمش آن به عنوان یک گزینه جذاب برای سرمایهگذاری مینگرند. از مزایای آن میتوان به خلوص بالا و راحتی در خرید و فروش به صورت قطعات بزرگ اشاره کرد. اما برای سرمایه گذاری روی این فلز گرانبها توجه به این نکته حائز اهمیت است که نقره را باید از فروشنده معتبر خرید تا از اصالت آن اطمینان داشت.
در این مطلب آموزشی قصد داریم به زبان ساده به مزایای معاملات گواهی سپرده نقره در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالا برای تولیدکنندگان و سرمایه گذاران بپردازیم.
شمش نقره قابل معامله در بازار گواهی سپرده بورس کالا با توجه به استانداردهای اعلامی توسط بورس کالا معتبرترین عیار قابل معامله در دنیا است که این امر خیال سرمایه گذاران و خریداران این فلز گرانبها را راحت می کند.
ضمن اینکه معاملات گواهی سپرده شمش نقره امکان رقابت و معامله برای بازیگران علاقه مند به این فلز گرانبها را با ایجاد سطح قابل قبولی از عرضه و تقاضا فراهم می کند.
معاملات پیوسته و مبتنی بر عرضه و تقاضای گواهی سپرده نقره در بازار مالی بورس کالا نیز مزیت دیگری است که قابلیت کشف قیمت در یک حراج پیوسته را برای معامله گران و بازیگران این بازار فراهم کرده است.
همچنین، از بین رفتن ریسک تقلب در ارائه کالاهای با ارزشی شبیه طلا و نقره یکی دیگر از مزیتهای معامله در بازار کالایی خواهد بود. از آنجایی که در هنگام پذیرش کالا در انبارهای بورس کالا و قبل از تبدیل شدن به گواهی سپرده، آزمایشهای لازم برای اطمینان از دارابودن استانداردهای لازم انجام میشود، خریداران از اصالت کالا اطمینان دارند و این امر سبب می شود متحمل ریسک نشوند که این شرایط برای شمش نقره نیز صادق است.
از دیگر مزیتهای معاملات گواهی سپرده شمش نقره میتوان به از بین رفتن ریسک سرقت و آسیب های احتمالی به کالاها به طور کامل در مقابل هزینه انبارداری ناچیز آن اشاره کرد. به طوری که هزینه انبارداری سالانه حدوداً ۰.۸ درصد است که حتی به یک درصد هم نمیرسد و برای پوشش ریسکهای نرخ جذابی است.
علاوه بر آن با توسعه ابزارهای جانبی مبتنی بر این دارایی پایه، مانند اوراق مشتقه و یا قراردادهای آتی، امکان استفاده از فرصتهای سرمایهگذاری و فرصتهای آربیتراژ برای سرمایه گذاران فراهم خواهد شد تا حضور آربیتراژگران در این بازار، به نقدشوندگی بیشتر این کالاها کمک کند.
از سوی دیگر، ابزار گواهی سپرده شمش نقره از نگاه ایجاد ارزش افزوده در داخل کشور برای بهبود استاندارد و ارتقای برند داخلی و افزایش تولید نقره ظرفیت مناسبی فراهم می کند.
در مقابل، ایجاد این بازار میتواند به تولیدکنندگان این محصول در کشور کمک شایانی کند؛ دسترسی به بازار بزرگتر، بازار هدف جامعتر و مشتریان متنوعتر میتواند یکی از نتایج بازگشایی این بازار باشد. به طور کلی با توجه به ظرفیت موجود در بورس کالای ایران، برای توسعه ابزارهای کالایی، ساختن ابزارهای جدید برای سرمایهگذاران میتواند به توسعه بازار سرمایه، تنوع بخشی خدمات و محصولات، افزایش بازیگران و کمک به تولیدکنندگان در جهش تولید نقش شایانی را ایفا کند.
در کنار همه این مزایا، این نکته نیز وجود دارد که در طول تاریخ گرچه فلز نقره در دوره هایی زیر سایه طلا و مس بوده، اما در ذات خود فلزی ارزشمند است و علاقه مندان خاص خود را دارد. بطوریکه حتی برخی سرمایه گذاران خرید این فلز را به طلا ترجیح می دهند. با این دید که سرمایهگذاری در گواهی سپرده نقره بهجای ابزارهای مبتنی بر طلا میتواند برای برخی از سرمایهگذاران فرصتهای خاصی فراهم کند، از جمله:
نوسانات بیشتر و فرصتهای کوتاهمدت: نقره نسبت به طلا نوسانات بیشتری دارد و این ویژگی فرصتهای کوتاهمدت بیشتری را برای کسب سود در اختیار سرمایه گذاران می گذارد.
قیمت مناسب و مقرون به صرفه به دلیل وجود منابع فراوان: نقره بهدلیل قیمت مناسب و مقرون به صرفهتر نسبت به طلا، به سرمایهگذاران این امکان را میدهد تا با سرمایه کمتری وارد این بازار شوند. چرا که وجود منابع فراوان نقره باعث می شود قیمت نقره در مقایسه با طلا پایین تر باشد.
کاربرد صنعتی گستردهتر: نقره علاوه بر کاربرد در سرمایهگذاری، در صنایع مختلفی از جمله الکترونیک و انرژی های تجدیدپذیر استفاده میشود و این تقاضای صنعتی، مزیتی برای رشد قیمت آن محسوب میشود.
همبستگی کمتر با بازار طلا: نقره، بهدلیل داشتن بازار صنعتی فعال، همبستگی کمتری با طلا دارد و میتواند در سبد سرمایهگذاری بهعنوان یک دارایی متمایز عمل کند.
نظرات