فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۷۹۱۹۷۶

تجارت‌نیوز گزارش می‌دهد:

صندوق اهرمی چیست؟ / کسب سود بر پایه قوانین فیزیک!

صندوق اهرمی چیست؟ / کسب سود بر پایه قوانین فیزیک!

بهترین روش سرمایه‌گذاری در بورس برای غیرحرفه‌ای‌ها، به ویژه در شرایط فعلی استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. پیش‌تر برخی از انواع صندوق‌های سرمایه‌گذاری را معرفی کردیم؛ امروز هم به معرفی صندوقی می‌پردازیم که از قوانین فیزیک برای سوددهی به سرمایه‌گذاران استفاده می‌کند!

به گزارش تجارت‌نیوز ، همان‌طور که در گزارش‌های پیشین گفته شد یکی از راهکارهای کسب سود در بازار سرمایه استفاده از صندوق‌های سرمایه‌گذاری است. به ویژه توصیه می‌شود افرادی که زمان یا دانش تخصصی سرمایه‌گذاری در بورس را ندارند، به سراغ صندوق‌های سرمایه‌گذاری بروند.

انواع و اقسام مختلف صندوق‌های سرمایه‌گذاری در بازار وجود دارد که هر یک با توجه به نوع ماهیت خود به سرمایه‌گذاران سود می‌دهند؛ به عبارت دیگر، با توجه به ریسک صندوق ممکن است هر صندوق سود خاصی به سهامداران بدهد.

صندوق اهرمی چیست؟

صندوق‌های اهرمی یکی از سودآورترین صندوق‌های بورسی به محسوب می‌شوند. این نوع صندوق با استفاده از مکانیزم اهرم، بازدهی سرمایه‌گذاری را چند برابر می‌کند.

صندوق‌ اهرمی یک نوع صندوق سرمایه‌گذاری است که از تکنیک‌ اهرم مالی برای به دست آوردن بازدهی مضاعف از یک سرمایه‌گذاری استفاده می‌کند. این صندوق همزمان از دو ساز و کار «صدور و ابطال» و «قابل معامله در بورس (ETF)» برای سرمایه‌گذاری و انتقال مالکیت واحد‌ها استفاده می‌کند. سازوکار نوع واحدهای این صندوق با سطح ریسک آن‌ها ارتباط دارد.

در صندوق‌های سهامی یا صندوق‌های غیراهرمی، دارایی کل صندوق شامل پولی است که از فروش واحدهای صندوق به دست آمده و مدیریت این صندوق‌ها با همین دارایی موجود، اقدام به خرید سهام در بازارهای مالی می‌کند. با ایجاد خلاقیتی در مدیریت دارایی‌ها، این سازوکار دستخوش تغییر شده و صندوق‌های اهرمی شکل گرفتند.

اساسا صندوق‌های اهرمی با استفاده از تکنیک اهرم و با خرید هر واحد از آن توسط سرمایه‌‌گذاران به مدیر صندوق این امکان را می‌دهند که علاوه بر سرمایه، سرمایه‌گذاران از تسهیلات بانکی نیز استفاده کنند و با مبلغی بیش از دارایی صندوق، اقدام به خرید سهام و ایجاد پرتفوی سرمایه‌گذاری کنند.

صندوق‌های سرمایه‌گذاری، بسته به نوع فعالیت، میزان ریسک و بازدهی خود، در سبدی از دارایی‌های مختلف سرمایه‌گذاری می‌کنند و صندوق‌های اهرمی نیز از این قاعده مستثنی نیستند و بخش عمده‌ای از پرتفوی آنها از سهام بورسی و حق تقدم این سهام تشکیل می‌شود.

اما همان‌طور که از اسم این صندوق پیداست ممکن است گاهی برای سرمایه‌گذاران خود زیان در پی داشته باشد. در اصل اهرم در علم فیزیک ابزاری است که با صرف کمترین انرژی، بیشتری بازخورد را بدهد و کار را نیز آسانتر کند. در علوم مالی نیز اهرم مشابه همین تعریف است و اهرم به سرمایه‌گذاران اجازه می‌دهد که با مبلغی بیش از دارایی ابتدایی وارد سرمایه‌گذاری شوند.

در نتیجه با تکیه به علم فیزیک نوسات تاثیر به‌سزایی روی این صندوق‌ها دارند و ممکن است سرمایه‌گذار با سود یا با زیان معاملات خود را ابطال کند.

انواع صندوق‌های اهرمی

صندوق اهرمی دو نوع دارد و افراد ریسک‌پذیر و ریسک‌گریز می‌توانند در این صندوق سرمایه‌گذاری کنند. در نوع اول یعنی نوع عادی صندوق و واحدهای ممتاز.

  • براساس آمار میزان ریسک صندوق‌های عادی در شرکت‌های مختلف بین 15 تا 30 درصد است و با توجه به وضعیت بازار و بازده سرمایه‌گذاری این ریسک می‌تواند افزایش یا کاهش یابد.
  • واحدهای ممتاز نیز بیشترین ریسک را دارند و سرمایه‌گذار این صندوق‌ها باید در نظر داشته باشد با استفاده از اهرم بیشترین ریسک و سود را خواهد برد. (برخی از شرکت‌ها تنها در یک نوع صندوق اهرمی سرمایه‌گذاری می‌کنند و در برخی دیگر نیز دو نوع این صندوق‌ها دارا هستند.)

واحدهای ممتاز نیز دو نوع هستند: واحدهای ممتاز عام و واحدهای ممتاز خاص؛

  • واحد ممتاز عام برای سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر طراحی شده است و قابلیت خرید و فروش در بازار سرمایه را دارد. دارندگان این واحدها حق رای در مدیریت صندوق را ندارند.
  • واحدهای ممتاز خاص نیز برای موسسان صندوق است. یعنی کسانی که در مجمع صندوق حق رای دارند. ضمن اینکه انتقال واحدهای ممتاز خاص، ضوابط ویژه‌ای دارد.

مزایای صندوق‌های سرمایه‌گذاری اهرمی

  • محاسبه سود به صورت روزشمار
  • بازدهی بالاتر برای سرمایه‌گذاران ریسک‌پذیر
  • سود مطمئن
  • وجود واحدهای پرریسک و کم ریسک
  • سود غیرمستقیم

به‌طور کلی درباره صندوق‌های اهرمی باید گفت که این صندوق‌ها با تکیه به یک اهرم به سرمایه‌گذاران خود سود می‌دهند. البته با توجه به قوانین فیزیک، ممکن است روند اهرم گاهی نزولی و گاهی صعودی شود؛ به همین واسطه این صندوق‌ها مناسب افراد ریسک‌پذیر هستند.

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.