«تجارتنیوز» گزارش میدهد:
پیش بینی بورس چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳/ نوشداروی دلسردی سهامداران چیست؟
جدال خریداران و فروشندگان سهام در تالار شیشهای، بدون تبوتاب پیش رفت تا روند فرسایشی بازار در سومین روز معاملاتی هفته نیز ادامه یابد. قامت سرخ نقشه بازار در کنار قرارگیری ارزش معاملات در سطوح زیر سه هزار میلیارد تومانی، حکایت دلسری عمیق از بازار را روایت میکند. در راستای پیش بینی بورس چهارشنبه، آیا میتوان به تحول بازار امید داشت؟
به گزارش تجارتنیوز، در پایان معاملات روز سهشنبه، دماسنج اصلی تالار شیشهای با افت 0.34 درصدی، معادل هفت هزار و 648 واحد از ارتفاع این شاخص، در سطح دو میلیون و 231 هزار واحدی قرار گرفت.
کاهش ارتفاع نماگر اصلی تالار شیشهای در حالی اتفاق افتاد که شاخص هموزن به عنوان نشاندهنده روند عمومی قیمت شرکتهای کوچک و متوسط، عملکردی موازی به ثبت رساند. شاخص هموزن نیز با افت 0.37 درصدی (معادل دو هزار و 760 واحد) تا پله 741 هزار و 344 واحدی پایین رفت.
معاملات بورس تهران در آینه آمار و ارقام
تابلو بورس اوراق بهادار تهران، ارزش معاملات خرد (سهام، حق تقدم) را در روز سهشنبه، دو هزار و 957 میلیارد تومان نشان میداد. گفتنی است تابلو بورس اوراق بهادار تهران، حجم معاملات این روز هفته را نیز 6 میلیارد و 500 میلیون برگه سهم نشان میدهد.
همچنین بررسی آمار مالکیت افراد حقیقی در این روز حکایت از خروج سرمایه آنها از بازار سهام دارد. شاخص ورود و خروج سرمایه حقیقی در پایان معاملات روز سهشنبه بورس، خبر از خروج 147.7 میلیارد تومانی پول حقیقی از سهام، حق تقدم میدهد.
پیش بینی بورس چهارشنبه 19 اردیبهشت 1403
بورس تهران با حفظ شرایط رکودی و قامت سرخ خود به استقبال آخرین روز هفته سوم اردیبهشتماه میرود. حمایت شاخص کل در محدوده دو میلیون و 230 هزار واحد در جریان معاملات روز چهارشنبه محک خواهد خورد. از همین رو، احتمال دارد سفارشهای خرید روی این حمایت، از فشار عرضهها در روز چهارشنبه بکاهند.
اگرچه سرمایهگذاران پیش از این چشمانتظار بازگشت شاخص و شکسته شدن مقاومت آن بودند و نوسان قیمتها روی تابلو روی حمایت، دلیل کافی برای ورود به سهام به آنها نمیدهد.
تداوم رشد قیمت دلار حواله اما از جمله معدود دلخوشیهای این روزهای سهامداران است. همانگونه که در نمودار زیر مشخص است، سیر صعودی دلار نیمایی در روزهای گذشته از سر گرفته شده است.
در حال حاضر نرخ فروش دلار نیم، با رشد 182 تومانی نسبت به روز گذشته در ارتفاع 41 هزار و 814 تومانی قرار گرفته است. گرچه رفتار قیمتهای روی تابلو معاملات در این هفته نشان داده است بازار به این روند توجه زیادی ندارد.
در نهایت میتوان گفت، بازار و اهالی آن چشمانتظار تحول بنیادین رویکرد نهادها در قبال تولید و شرکتهای تولیدی هستند. برخی از این اتفاقات در اختیار بورسیها نیست و به سیاستهای دولت و بانک مرکزی وابسته است. تصمیماتی از قبیل اصلاح سیاستهای ارزی دولت و کاهش گپ میان دلار نیما و دلار آزاد، سیاست اتخاذی بانک مرکزی در قبال نرخ بهره و سیاستهای پولی در این زمره قرار میگیرند.
برخی از تصمیمات نیز مستقیماً با نرخگذاری صنایع و شرکتها مرتبط است؛ در این بخش نیز بازار نیازمند اصلاح و بهبود تصمیمگیریهاست. روند معاملات بهوضوح نشان میدهد رمقی برای خریداران و فروشندگان باقی نمانده است. در شرایط فعلی بازار نیازمند پمپاژ اخبار مثبت و تحول رویکرد اتخاذشده در قبال بخش تولید و صنایع است.
از این رو در راستای پیش بینی بورس چهارشنبه، میتوان انتظار داشت در نبود این اتفاق، روند نوسانی بازار ادامه یابد و ارزش معاملات رشد چندانی پیدا نکند.
گزارشهای بیشتر را در صفحه بازار سرمایه تجارتنیوز بخوانید.
نظرات