فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با «تجارتنیوز» مطرح کرد:
در شرایط فعلی بازار سهام چگونه سرمایهگذاری کنیم؟ / سرمایهگذاران ۳۰ درصد از منابع خود را به صندوق درآمد ثابت اختصاص دهند
بحث نحوه چیدمان پورتفو در شرایط فعلی بازار سرمایه دغدغه بسیاری از سرمایهگذاران است. در همین راستا، فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با تجارتنیوز به طریقه چینش سبد بورس سرمایهگذاران پرداخته و نکات مهمی را در این خصوص مطرح کرده است.
نحوه و چگونگی سرمایهگذاری در بورس برای بسیاری از افراد حائز اهمیت است. بسیاری از سرمایهگذاران حقیقی در شرایطی نظیر آنچه اکنون در بازار سهام میگذرد، با معمای خرید و فروش سهام روبرو میشوند و این سوال را مطرح میکنند که چگونه باید عمل کرد و باید چه میزان سرمایه را به هر بخش و صنعت اختصاص داد.
نحوه سرمایهگذاری به عواملی همچون دارایی تحت اختیار، وجوه نقد و حوزه سرمایهگذاری وابسته است
فردین آقابزرگی، کارشناس بازار سرمایه، در گفتوگو با تجارتنیوز در رابطه با اینکه در شرایط فعلی سهامداران چگونه باید پرتفوی خود را بچینند، توضیح داد: «استراتژیهای سرمایهگذاری میان انواع شخصیتهای سرمایهگذار متفاوت بوده و به میزان دارایی تحت اختیار، وجوه نقد و حوزه سرمایه گذاری مدنظر وابسته است.»
این کارشناس بازار سرمایه تشریح کرد: «به عنوان نمونه به فردی که سهام به میزان کافی در پرتفوی خود دارد، اما نقدینگی پایینی داشته و در بازار طلا نیز سرمایه گذاری ندارد، باید توصیههای خاصی کرد.»
آقابزرگی تصریح کرد: «افرادی که قصد دارند برای اولین بار به بورس ورود کنند باید پرتفوی مناسبی با استفاده از مشاوره افراد متخصص تشکیل دهند.»
بورس مناسبترین بازار سرمایهگذاری در کشور است
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «در حال حاضر بازار سهام مناسبترین بازار سرمایهگذاری در کشور است که مزیتهای خوبی از جمله قدرت نقدشوندگی و تفکیکپذیری دارایی را دارد.»
آقابزرگی تصریح کرد: «کاهش ارزش دلاری و نسبت P/E بازار جزو مزیتهای فعلی بازار سرمایه است.» او افزود: «همه سرمایهگذاران به ویژه افراد ریسک گریز حداقل 30 درصد از دارایی و منابع خود را به صندوق درآمد ثابت اختصاص دهند.»
سهامداران باید صنایع برتر را با توجه به نسبت اختلاف میان ارزش ذاتی و ارزش معاملاتی گزینش کنند
این کارشناس بازار سرمایه گفت: «سهامداران باید صنایع برتر را با توجه به نسبت اختلاف میان ارزش ذاتی و ارزش معاملاتی گزینش کنند. در حال حاضر رشد نرخ ارز و ثبات در کامودیتیهای جهانی باعث شده صنایع پالایشی، پتروشیمی، فولاد و کانیها در شرایط مطلوبی قرار گیرند.»
آقابزرگی تاکید کرد: «میزان ریسکپذیری افراد باید مشخص شود، تمامی افراد به ویژه افراد ریسک گریز حداقل 30 درصد از دارایی و منابع خود را باید به صندوق درآمد ثابت اختصاص دهند. البته این کار در کشور به دلیل ساختار تورمی، زیانده خواهد بود چرا که بازدهی 30 الی 40 درصدی این صندوقها از میزان تورم کمتر است.»
از ابزارهای مهم کنترل ریسک، داشتن نقدینگی است
این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: «یکی از ابزارهای کنترل ریسک، در دست داشتن نقدینگی است. باید درپرتفوی خود افراد به نقدینگی توجه کنند و بخش کوچکی را در صندوقهای درآمد ثابت سرمایهگذاری کنند.»
آقابزرگی تشریح کرد: «افراد در چینش پرتفوی خود باید از صنایع متنوع و برتر از جمله فولاد، پتروشیمی، پالایشی و کانیهای فلزی استفاده کنند و براساس تفاوت بین ریسک پذیری هر سرمایهگذار میزان سهام و اوراق درآمد ثابت میتواند کاهش یا افزایش داشته باشد.»
گزارش های بیشتر را در صفحه بازار سرمایه بخوانید.
نظرات