فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۶۲۳۴۳

تجدید قوای بورس برای ادامه رالی

تجدید قوای بورس برای ادامه رالی

به‌زعم برخی از کارشناسان، بازار سرمایه در هفته پیش‌‌‌‌‌‌‌رو همچنان در برخی صنایع و نمادها با اقبال روبه‌رو خواهد بود و نمادهای پتروشیمی که هنوز بازگشایی نشده‌‌‌‌‌‌‌اند در صورت بازگشایی به دلیل افزایش نرخ ارز، می‌توانند به رشد شاخص‌کل ادامه دهند.

به گزارش تجارت نیوز،

در هفته گذشته شاخص‌کل بورس، منفی۲.۶۶‌‌درصد افت و شاخص هموزن، منفی ۱.۴۶‌‌درصد اصلاح را برای خود ثبت کرد. همچنین شاخص‌کل فرابورس نیز منفی۰.۵۵‌‌درصد افت را برای آخرین هفته دی‌‌‌‌‌‌‌ماه به‌ثبت رساند.

ارزش معاملات و جریان نقدینگی هفته گذشته را کم‌‌‌‌‌‌‌رمق نشان می‌دهند و به گفته برخی از کارشناسان این کم‌‌‌‌‌‌‌رمقی پس از یک رشد قابل‌قبول و قدرتمند طبیعی به‌نظر می‌رسد تا بازار علاوه‌بر تنفس، محرک‌‌‌‌‌‌‌های جدید خود را برای ادامه رشد پیدا کند.

این کم‌‌‌‌‌‌‌رمقی را می‌توان در ۳۷۱۱‌میلیارد‌تومان خروج پول در هفته گذشته از بازار سهام و ارزش معاملات ۱۲همتی جست‌وجو کرد. البته لازم به‌ذکر است میانگین ارزش معاملات در هفته گذشته نسبت به هفته قبل‌تر خود، از رشد ۵‌درصدی برخوردار بوده و نمی‌توان تمامی متغیرهای بورس هفته گذشته را نسبت به قبل خود، نگران‌‌‌‌‌‌‌کننده توصیف کرد.

 به‌زعم برخی از کارشناسان، بازار سرمایه در هفته پیش‌‌‌‌‌‌‌رو همچنان در برخی صنایع و نمادها با اقبال روبه‌رو خواهد بود و نمادهای پتروشیمی که هنوز بازگشایی نشده‌‌‌‌‌‌‌اند در صورت بازگشایی به دلیل افزایش نرخ ارز، می‌توانند به رشد شاخص‌کل ادامه دهند.

مهدی صالحی، کارشناس بازار سرمایه پس از ارزیابی و تحلیل بورس در هفته گذشته، گفت: همان‌طور که در گزارش ۸ دی ماه، با عنوان «سکانس پایانی درخشش بزرگان؟» اشاره شد، پس از اینکه نمادهای بزرگ و سهم‌‌‌‌‌‌‌های شاخص‌‌‌‌‌‌‌ساز یک دوره بازدهی بسیار خوبی را به‌ثبت رساندند، جریان پول به سمت سهام و صنایع کوچک‌تر حرکت کرد و با اخبار خوب و متفاوت و حمایت‌های دولت، جریان پول به‌کمک صنایع شتافت و برخی از آنها را دستخوش تغییرات مثبتی کرد. به‌عنوان مثال، خبر افزایش نرخ برخی محصولات دارویی و رشد خوب این صنعت در دی ماه نیز یکی از آن مصادیق است.

وی افزود: با نزدیک‌شدن شاخص‌کل به محدوده سه‌میلیون واحد که یک محدوده رند و در عین‌حال یک مقاومت روانی محسوب می‌شود، افزایش و رشد ۵۰‌درصدی شاخص‌کل نسبت به آبان ماه در حال تکمیل‌شدن است و به‌طور طبیعی، در این برهه شاهد افزایش‌ عرضه‌ها و قدرت‌گرفتن فروش نمادها هستیم. احتمال اصلاح شاخص تا محدوده ۲‌میلیون و ۶۰۰‌هزار واحد پایین به‌نظر می‌رسد اما در صورت تداوم این روند تا حوالی شاخص مذکور، می‌توان آن را پولبک به سقف شکسته‌شده دانست که فرصتی طلایی و تاریخی برای خرید بسیاری از سهام را برای جاماندگان فراهم می‌کند.

کارشناس بازار سرمایه در ادامه گفت: علاوه‌بر این، افزایش عرضه‌ها و توقف روند صعودی می‌تواند به متغیرهای دیگری مرتبط باشد. به‌عنوان مثال سرمایه‌گذاران، سهامداران و معامله‌گران نسبت به نحوه تقابل ‌و تعامل رئیس‌جمهور جدید‌ ایالات‌متحده آمریکا با سایر کشورها از جمله ایران را با ابهام ارزیابی می‌کنند، چراکه تصمیم‌های رئیس‌جمهور جدید آمریکا، علاوه‌بر غیرقابل‌پیش‌بینی بودن، می‌تواند در بازارهای مالی اثرگذار باشد، همچنین سرمایه‌گذاران داخلی و فعالان بورسی نیز منتظرند تا نحوه برخورد دولت جدید ایالات‌متحده آمریکا با ایران مشخص و شفاف شود، تا برای سرمایه‌های خود تصمیمات بهینه اتخاذ کنند و بدانند چه بازاری را انتخاب کنند و سبد سرمایه‌گذاری خود را به شکل بهینه‌‌‌‌‌‌‌ای انتخاب کنند.

صالحی در ادامه افزود: در هفته پیش‌‌‌‌‌‌‌رو تاریخ گواهی‌‌‌‌‌‌‌های سپرده ۳۰‌درصدی به پایان خواهد رسید‌و  با توجه به اینکه بانک‌مرکزی، نرخ سود ۲۶‌درصدی را نوید داده‌است، انتظار می‌رود که بخشی از سپرده‌‌‌‌‌‌‌ها به سمت بازارهای موازی مانند طلا و بازار سرمایه و سهام سرازیر شود. لازم به ذکر است ۲۶۰ همت در سپرده ویژه یکساله، مجددا در همان سپرده‌های بانکی خواهد ماند، چراکه جنس این نقدینگی و سرمایه، ریسک‌‌‌‌‌‌‌گریز است و به‌نظر می‌رسد تحلیل‌هایی که همه این پول را در حرکت به سمت سایر بازارهای موازی و رقیب پیش‌بینی می‌کنند، صحیح به‌نظر نمی‌رسد.

وی در ادامه گفت: همچنین گزارش‌های فصل پاییز شرکت‌ها، بنگاه‌ها و نمادها به مرور در سایت کدال منتشر می‌شوند و با توجه به تغییراتی نظیر نرخ ارز نسبت به فصل قبل، می‌تواند محرک خوبی برای برخی از شرکت‌ها باشد. به‌نظر می‌رسد همچنان نمادها و شرکت‌های کوچک مورد اقبال بازار سرمایه قرار بگیرند و فرمول انتشار اخبار مثبت و پس از آن رشد قیمت در سهام، بین صنایع مختلف مجددا تکرار و دنبال شود.

به‌عنوان مثال، خبر افزایش نرخ محصولات شوینده باعث افزایش تقاضا در نمادهای گروه شده و به‌نظر می‌رسد که این سناریو در روزهای آتی برای بقیه صنایع و دیگر گروه‌ها هم تکرار شود. کارشناس بازار سرمایه خاطرنشان کرد: لازم است که این موضوع مورد یادآوری قرار گیرد که نمادهای صنعت پتروشیمی به دلیل مسائل حقوقی که درگیر آن بودند، هنوز بسته هستند، پس خبر حذف ارز نیمایی و افزایش قیمت دلار بازگشایی نشده‌‌‌‌‌‌‌اند. به‌طور طبیعی آغاز معاملات این نمادها با توجه به بزرگ‌بودن این صنعت، می‌تواند باعث صعود قابل‌توجه شاخص‌کل بورس و حتی عبور از شاخص سه‌میلیون واحد شود.

صالحی در پایان اضافه کرد: بسیاری از سهم‌ها در صنایع مختلف کماکان در محدوده‌های جذاب برای خرید هستند و وقفه‌‌‌‌‌‌‌های این‌چنینی که در هفته گذشته مشاهده شد را می‌توان به تجدید قوا برای صعود به قله‌‌‌‌‌‌‌های بالاتر تشبیه کرد، حال آنکه در بازارهای مالی همواره با عدم‌قطعیت روبه‌رو هستیم و لازم است همواره برای ریسک‌ها و سناریوهای جدید آماده باشیم.

مهدی کاردان، کارشناس بازار سرمایه در رابطه با ارزیابی بازار در هفته گذشته گفت: ورود پول حقیقی به کلیت بازار، صندوق‌های درآمد ثابت و صندوق‌های اهرمی در روز چهارشنبه هفته گذشته و خروج پول از صندوق‌های سهامی و نزدیک‌شدن تعداد صف‌‌‌‌‌‌‌های خرید و فروش به یکدیگر، نشان از این دارد که بازار در ناحیه تعادل میان عرضه‌‌‌‌‌‌‌کنندگان و متقاضیان قرار گرفته‌است.

 به‌طور طبیعی پس از یک رشد طولانی و قدرتمند بازار نیازمند استراحت، تنفس و اصلاح است تا مجددا برای ادامه رشد قدرت کافی داشته‌باشد، بر همین اساس‌ کم‌رمق‌بودن بازار سرمایه در هفته گذشته را می‌توان در این ادله جست‌وجو کرد، چراکه سرمایه‌گذاران قصد دارند نقطه ورود و خروج را به‌درستی پیدا کنند. کارشناس بازار سرمایه ادامه‌داد: بررسی متغیرهای مختلف نشان می‌دهد؛ هفته آتی شرایط بازار سرمایه متعادل رو به مثبت پیش‌بینی می‌شود.

منبع : دنیای‌اقتصاد

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.

تیترِ یک

آخرین اخبار

پربازدیدترین اخبار