اعتراضات در اسرائیل چه چیزی را در مورد رژیم نتانیاهو نشان می دهد؟
صدها هزار معترض شامگاه شنبه، تظاهرات گستردهای را علیه نخستوزیر رژیم صهیونیستی در تلآویو و دیگر شهرهای فلسطین اشغالی برگزار کردند.
تلآویو شامگاه شنبه شاهد تظاهرات بیسابقهای علیه «بنیامین نتانیاهو نخستوزیر رژیم صهیونیستی بوده است.
بر اساس گزارش برخی رسانهها، دستکم 400 هزار معترض در تظاهرات روز شنبه تل آویو حضور داشتهاند.
معترضان خواستار دستیابی هر چه سریعتر به توافقی برای آزادی اُسرا در غزه هستند، خواستهای که کابینه نتانیاهو هیچ اقدام عملی برای آن انجام نمیدهد.تظاهرات گستردهای دیگری نیز در حیفا و دیگر شهرهای فلسطین اشغالی برگزار شده است.
برخی رسانهها تعداد تظاهرات کنندگان علیه نتانیاهو در سرتاسر سرزمینهای اشغالی را بیش از 500 هزار نفر برآورد کردهاند.از سوی دیگر خانوادههای اسرای اسرائیلی شامگاه امروز شنبه با برگزاری تظاهراتی تأکید کردند تا زمانی که بنیامین نتانیاهو نخستوزیر این رژیم در قدرت باشد، فرزندان آنان، پس از کشتهشدن، جنازههایشان باز خواهد گردید.
این خانوادهها با انتشار بیانیهای تأکید کردند: حماس در ماه ژوئیه با توافق تبادل [اسرا] موافقت کرد، ولی نتانیاهو مذاکرات را به بازی گرفت؛ لذا دولت آمریکا نباید به نتانیاهو ادامه اجازه دهد که به این اقدامات خود ادامه دهد.این خانوادهها تصریح کردند: فرزندان ما در دالانهها میمیرند و با سوءتغذیه و بیماری روبرو هستند. دولت باید اقدامی انجام دهد.این خانوادهها که در شهرک رحوفوت در جنوب تلآویو تظاهرات کردهاند، خاطرنشان کردند: باید کابینه نتانیاهو که فرزندان ما را قربانی میکند سرنگون شود.
با ادامه کارشکنیهای نتانیاهو در مذاکرات آتشبس، این بار خانواده زندانیان رژیم صهیونیستی دست به دامان کشورهای میانجی در مذاکرات شدند تا شاید امکان تبادل زندانیان هر چه زودتر فراهم شود.این خانوادهها اخیراً در نامهای به «عباس کامل»، رئیس اطلاعات مصر، «شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی»، نخستوزیر قطر و «ویلیام برنز»، رئیس سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا)، حمایت خود از اقدامات و تلاشهای این میانجیگرها برای پایانیافتن جنگ و رسیدن به توافق تبادل زندانیان را اعلام کردند.
خانوادههای گروگانهای اسرائیلی در این نامه تصریح کردند که این مذاکرات «باید به موفقیت برسد».باوجودآنکه قاهره، دوحه و واشنگتن ماهها است که بهعنوان میانجی، اقداماتی را برای برقراری آتشبس در غزه و توافقنامه تبادل زندانیان صورت دادهاند؛ اما همچنان این نتانیاهو است که در عمل، حاضر به تأمین نظر جنبش مقاومت اسلامی فلسطین نیست.اسرائیل در حملات بیامان خود به نوار غزه در طول بیش از ده ماه گذشته تابهحال بالغ بر ۴۰ هزار نفر را به شهادت رسانده و هزاران نفر را نیز مجروح کرده است.
این در حالی است که حملات این رژیم «نسل کش» به مدارس همچنان ادامه دارد. اسرائیل پس از حمله به مدرسه التابعین و کشتار وحشیانه دستکم ۱۰۰ تن، این بار به مدرسه «مصطفی حافظ» حمله کرده و بیش از ۲۰ نفر را به شهادت رسانده است. «بیبی» در حالی حاضر نیست نظرات حماس را برای آتشبس تأمین کند که دادگاه بینالمللی کیفری، او و گالانت، وزیر جنگش را به «نسلکشی» متهم و دستور دستگیری آنها را هم صادر کرده است.علاوه بر این، این دادگاه، رژیم صهیونیستی را هم به نسلکشی متهم و خواستار برقراری آتشبس فوری در غزه شده است.
در حالی است که ویلیام بِرنز، رئیس آژانس اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) به همراه ریچارد مور، رئیس سرویس اطلاعات مخفی انگلیس (امآی6) در نشستی به میزبانی روزنامه فایننشال تایمز لندن حضور یافت و در مصاحبهای بیان کرد که طرح جدید توافق پیشنهادی با جزئیات بیشتر در روزهای آتی ارائه خواهد شد.برنز در این باره افزود: «بالاخره وقت آن رسیده است که انتخابهای سخت کرده و برخی سازشهای دشوار را انجام دهیم.» این در حالی است که مذاکرات آتشبس غزه چند هفته است که همچنان ادامه دارد و این مذاکرات تاکنون به نتیجهای نرسیده است.
نظرات