تغییر در سیاست هسته ای روسیه هشداری برای غرب است
کاخ کرملین روز پنجشنبه (امروز) اعلام کرد که تغییرات در دکترین تسلیحات هسته ای روسیه که توسط ولادیمیر پوتین رئیس فدراسیون روسیه ترسیم شده است، باید به عنوان سیگنالی برای کشورهای غربی تلقی شود که در صورت مشارکت در حملات به روسیه، عواقبی برای آنها در پی خواهد داشت.
پوتین روز چهارشنبه گفت که اگر روسیه با موشکهای متعارف مورد اصابت قرار گیرد، میتواند از سلاحهای هستهای استفاده کند و مسکو هرگونه حمله به این کشور را که توسط یک قدرت هستهای پشتیبانی میشود، حمله مشترک تلقی میکند.
تصمیم برای تغییر دکترین رسمی هستهای روسیه، پاسخ کرملین به مذاکرات اخیر بین ایالات متحده و انگلیس در مورد دادن یا ندادن مجوز به اوکراین برای شلیک موشکهای متعارف غربی به روسیه است.
"دیمیتری پسکوف" سخنگوی کرملین گفت که اصلاحاتی در سندی به نام "مبانی سیاست دولتی در حوزه بازدارندگی هستهای" تدوین شده است.
پسکوف در پاسخ به سوال خبرنگاران که آیا این تغییرات سیگنالی برای غرب است، گفت: این باید یک سیگنال قطعی در نظر گرفته شود.
پسکوف گفت: "این سیگنالی است که به این کشورها درباره عواقب شرکت در حمله به کشور ما با ابزارهای مختلف و نه لزوما هستهای هشدار میدهد."
او افزود که جهان شاهد یک "مواجهه بیسابقه" است که به گفته او با "دخالت مستقیم کشورهای غربی، از جمله قدرتهای هستهای" در جنگ اوکراین برانگیخته شده است.
پسکوف گفت تصمیم در مورد انتشار یا عدم انتشار اسناد هسته ای در تاریخ دیگری اتخاذ خواهد شد.
دکترین هستهای منتشر شده فعلی روسیه، که با فرمان 2020 پوتین ارایه شده است، میگوید روسیه ممکن است در صورت حمله هستهای توسط دشمن یا حمله متعارفی که موجودیت کشور را تهدید میکند، از سلاحهای هستهای استفاده کند.
پسکوف در پاسخ به این سوال که آیا رد تعلیق آزمایشهای هستهای پس از اتحاد جماهیر شوروی به عنوان بخشی از تغییرات مورد بحث قرار گرفته است، گفت که نمیتواند به این سوال پاسخ دهد زیرا جلسه روز چهارشنبه بیشتر محرمانه بوده است.
نظرات