خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۴۶۰۸۰

نظرسنجی‌های ۷ ایالت کلیدی در انتخابات آمریکا به نفع چه کسی است؟

نظرسنجی‌های 7 ایالت کلیدی در انتخابات آمریکا به نفع چه کسی است؟

‌مردم آمریکا درحالی خود را برای حضور پای صندوق‌های رأی آماده می‌کنند که جدیدترین نظرسنجی‌ها از رقابت تنگاتنگ «هریس» و «ترامپ» در این کشور و حتی در هفت ایالت چرخشی و سرنوشت‌ساز حکایت می‌کنند.

به گزارش تجارت نیوز،

آمریکایی‌ها فردا سه‌شنبه ۵ نوامبر (۱۵ آبان) برای انتخاب رئیس جمهور بعدی آمریکا به پای صندوق‌های رأی می‌روند تا سرنوشت دولت این کشور را برای چهار سال آینده رقم بزنند؛ دوره چهار ساله‌ای که از ژانویه ۲۰۲۵ آغاز خواهد شد.

جدیدترین نظرسنجی‌ها چه می‌گویند؟

در آستانه انتخابات، نظرسنجی‌ها از برتری بسیار اندک «کامالا هریس» معاون رئیس‌جمهوری آمریکا و نامزد حزب دموکرات نسبت به «دونالد ترامپ» رئیس جمهور قبلی و نامزد طیف جمهوری‌خواه حکایت می‌کنند.

بر اساس نظرسنجی سایت تحلیلی «فایو ثرتی ایت» (FiveThirtyEight)، هریس با ۱.۲ امتیاز پیشتاز است و ۴۸ درصد از رأی‌دهندگان احتمالی از او حمایت می‌کنند، در حالی که آمار حمایت از ترامپ ۴۶.۸ درصد را نشان می‌دهد.

با این حال، نظرسنجی انجام شده از سوی «رییل کلییر پولیتیکس» (RealClearPolitics) نشان می‌دهد که ترامپ با ۴۸.۴ درصد در مقایسه با هریس ۴۸.۱، اندکی جلوتر است که به او ۰.۳ برتری می‌دهد.

مرکز نظرسنجی «سیلور بولتون» (silver bulletin) متعلق به نیت سیلور پژوهشگر بزرگ آمریکایی در حوزه آمار، هریس را با ۴۸.۵ درصد در مقابل ترامپ ۴۷.۴، با حاشیه ۱.۱ در صدر قرار می‌دهد.

«نیویورک تایمز» نیز نتیجه مشابهی را نشان می‌دهد و هریس با ۴۹ درصد در مقابل ترامپ ۴۸، تنها یک امتیاز نسبت به رقیب خود برتری دارد.

مجله «نیوزویک» این نتایج را در تضاد شدید با پیشتازی‌های «جو بایدن» و «هیلاری کلینتون» نامزدهای دموکرات در سال‌های انتخاباتی ۲۰۲۰ (۱۳۹۷) و ۲۰۱۶ (۱۳۹۳) دانسته و نوشته‌است: بر اساس گزارش فایو ثرتی ایت، در سال ۲۰۲۰، بایدن با ۸.۴ امتیاز از ترامپ پیشی گرفت و به طور مداوم برتری خود را در میان سایر جمع‌آورندگان نظرسنجی مانند رییل کلییر پولیتیکس و «toWin270» حفظ کرد. کلینتون نیز در سال ۲۰۱۶ در مدل فایو ثرتی ایت در موقعیت مشابه ۶.۲ امتیاز نسبت به ترامپ برتری داشت؛ نتیجه‌ای که توسط سایر نظرسنجی‌ها مانند رییل کلییر پولیتیکس و toWin270 نیز تکرار شد.

این گزارش با اشاره به شکست کلینتون در سال ۲۰۱۶ که به رغم کسب آرای مردمی، در کالج الکترال شکست خورد، تاکید کرد: برتری اندک هریس نسبت به ترامپ و چالش نقشه انتخاباتی که بر لزوم کسب ۲۷۰ رأی کالج انتخاباتی برای پیروزی در انتخابات تاکید می‌کند ممکن است سرنوشت هریس را به آنچه برای هیلاری کلینتون اتفاق افتاد، شبیه کند.

کورسوی امید برای دموکرات‌ها در روزهای اخیر با برتری هریس بر ترامپ در نظرسنجی‌ها از رأی دهندگان زودهنگام به چشم می‌خورد؛ نظرسنجی‌هایی که نشان داده‌اند بین آمریکایی‌هایی که به گفته خودشان تاکنون در رأی‌گیری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری کشورشان شرکت کرده‌اند هریس برتری قابل توجهی بر ترامپ کسب کرده‌است.

چند شرکت شامل «ای‌بی‌سی نیوز / ایپسوس»، «نیویورک تایمز / سی‌ینا کالج» و «سی‌ان‌ان» نظرسنجی‌هایی را با پرسش از پاسخگویانی که خود را به عنوان افراد شرکت کننده در رأی‌گیری زودهنگام انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۴ آمریکا معرفی کردند، برگزار کرده‌اند. این نظرسنجی‌ها طیفی از برتری‌ها از ۱۹ تا ۲۹ درصد را برای هریس نامزد ریاست جمهوری حزب دموکرات بر ترامپ رقیب جمهوری‌خواهش نشان داده‌اند.

این برتری‌ها حتی بیشتر از برتری‌های که در روزهای پیش از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۱۶ برای «هیلاری کلینتون» نامزد ریاست جمهوری وقت حزب دموکرات بر ترامپ نامزد جمهوری‌خواهان در آن انتخابات، در نظرسنجی‌ها ثبت می‌شد هستند؛ نظرسنجی‌هایی که در آن زمان طیف برتری معادل ۸ تا ۱۶ درصد را برای کلینتون نشان می‌دادند.

وضعیت نامزدها در ایالت‌های هفت‌گانه کلیدی و سرنوشت‌ساز (میدان نبرد)

کارشناسان بر اساس سوابقی که تا کنون از انتخابات در آمریکا وجود دارد، معتقدند که تنها هفت ایالت که با نام‌های متعددی نظیر «ایالت‌های کلیدی»، «ایالت‌های سرنوشت‌ساز» و «ایالت‌های چرخشی» شناخته می‌شوند، مستأجر کاخ سفید را تعیین می‌کنند.

در آستانه انتخابات ۲۰۲۴، نتایج نظرسنجی‌ها در هفت ایالت کلیدی و چرخشی آمریکا، رقابت تنگاتنگی بین ترامپ و هریس را نشان می‌دهند. در ایالت‌های جورجیا، کارولینای شمالی، پنسیلوانیا، میشیگان، ویسکانسین، آریزونا و نوادا، تفاوت‌ها بسیار ناچیز است و بیشتر این ایالت‌ها تقریباً در حد برابری هستند.

بر پایه نظرسنجی‌ها، هریس در سه ایالت به اصطلاح «دیوار آبی» یعنی ویسکانسین، پنسیلوانیا و میشیگان از ترامپ پیش است، اگرچه میانگین نظرسنجی‌ها نشان می‌دهد هیچ کاندیدایی در هیچ‌یک از هفت کلیدی بیشتر از ۲.۵ امتیاز جلو نیست.

به گزارش واشنگتن‌پست، بر اساس نظرسنجی جدید، هریس ۴۹ -۴۸ درصد در میان رای‌دهندگان در هر هفت ایالت کلیدی برتری دارد، اما ۱۴ درصد از رأی دهندگان ایالتی در حال بررسی گزینه‌های خود هستند.

در کارولینای شمالی ترامپ با فاصله یک درصد پیش است. در جورجیا ترامپ با دو درصد اختلاف از رقیب خود جلوتر است. در پنسیلوانیا، هریس بر اساس نظرسنجی واشنگتن پست ۴۸ درصد – ۴۷ درصد پیش است.

بر اساس همین نظرسنجی در میشیگان، هریس با دو امتیاز به ترامپ برتری دارد. هریس در میانگین نظرسنجی‌های فایوثرتی‌ایت در میشیگان با ۱.۱ امتیاز جلوتر است. در ویسکانسین هم هریس دو درصد بیش از ترامپ شانس پیروزی دارد. در ایالت نوادا هریس تقریباً در تمام نظرسنجی‌ها یک امتیاز برتری دارد. اما در آریزونا ترامپ تقریباً ۲.۳ درصد از هریس پیش است.

فرجام سخن

نظرسنجی‌های جدید نشان‌دهنده رقابت فشرده و تنگاتنگ بین ترامپ و هریس نه تنها در سطح ملی بلکه در ایالت‌های کلیدی و چرخشی هفت‌گانه است که نتیجه نهایی انتخابات را می‌توانند، رقم بزنند. احتمالاً نتیجه در این ایالت‌ها به میزان مشارکت رأی‌دهندگان و تصمیم نهایی رأی‌دهندگان مستقل بستگی خواهد داشت که نقش تعیین‌کننده‌ای در این انتخابات ایفا می‌کنند. با توجه به نزدیک بودن نتایج، هر تغییر جزئی در آرا می‌تواند تأثیر چشمگیری در نتیجه نهایی داشته باشد.

بنابراین در انتخابات پیش رو، موقعیت نامزد دموکرات در برابر رقیب جمهوری‌خواه خود بدتر از وضعیت «جو بایدن» در انتخابات ۲۰۲۰ و «هیلاری کلینتون» در ۲۰۱۶ در برابر «دونالد ترامپ» است و این موضوع مسیر کسب ۲۷۰ رأی کالج انتخاباتی را برای او دشوار می‌کند.

باید این نکته مهم را نیز در نظر داشت که به رغم رقابت تنگاتنگ دو نامزد دموکرات و جمهوری‌خواه در انتخابات پیش‌رو و برتری بسیار اندک هریس مقابل ترامپ اما نمی‌توان صرفاً به نتایج نظرسنجی‌ها اعتماد کرد؛ همانند نظرسنجی‌های انتخابات ۲۰۱۶ این کشور که برخلاف تمام گمانه‌زنی‌ها و افکارسنجی‌ها، ترامپ به پیروزی دست یافت و راهی کاخ سفید شد.

منبع : مهر

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.