اعلام میزان صادرات مناطق آزاد طی سال گذشته
دبیر شورای عالی مناطق آزاد گفت: در سال گذشته میزان صادرات مناطق آزاد بیش از ۱۸ هزار میلیارد یورو بوده است.
به گزارش تجارتنیوز، عبدالملکی، دبیر شورای عالی منطقه آزاد و ویژه اقتصادی در خصوص عملکرد مناطق آزاد گفت: در طول ۶ ماهه حدود ۱.۱۴ میلیارد یورو سرمایهگذاری از طرف کشورهای خارجی داشتهایم به طوریکه تا پایان سال ابن رقم افزایش خواهد یافت.
میزان سرمایهگذاری داخلی در مناطق آزاد
وی افزود: ۱۲۸۰ سرمایهگذاری در داخل کشور برای مناطق آزاد داشتهایم، طرحهای امسال که محقق شده ۵۰ هزار میلیارد تومان رقم خورده است. افزایش تولید، توسعه صادرات، پیشرفت فناوری، جذب سرمایهگذاری خارجی، تامین کالاهای اساسی و عمران و آبادانی مناطق ۶ وظیفه اصلی و ماموریت ویژه مناطق آزاد بر اساس قوانین است.
عبدالملکی گفت: همچنین ۸۵۰ بسته سرمایهگذاری برای مناطق آزاد تعریف شده است به طوری که بیشترین سرمایهگذاری از کشورهای همسایه و چین بوده است. کشورهایی که مرز مشترک با آنها وجود ندارد نیز قرار است یک منطقه خاص در کشور ما برای سرمایه گذاران کشور مقابل و یک منطقه خاص در کشور مقابل برای سرمایهگذاران ایرانی ایجاد شود تا تحت قوانین مشترک مالیاتی، گمرکی، تملک زمین و سرمایهگذاری به سرمایهگذاری بپردازند.
دبیر شورای عالی منطقه آزاد و ویژه اقتصادی تاکید کرد: منطقه آزاد جدید برای بستر رونق اقتصادی در مریوان و کردستان افتتاح شد که رونق اقتصادی برای کشور خواهد بود. در حال حاضر حدود یک و نیم میلیون نفر در مناطق آزاد کشور زندگی میکنند. معتقدیم مناطق آزاد متعلق به همه مردم ایران است و باید نفع آن به همه مردم ایران برسد. سالانه در مرز باشماق ۶ میلیارد یورو کالا از این مرز وارد و خارج میشود. حجم زیادی کالا از مرز مریوان وارد کشور میشود. کردستان عراق در حال تبدیل به مرز تجاری است و سرمایهگذاری در این منطقه در حال افزایش است. همچنین مرز اینچه برون هم به عنوان مرز لجستیک شناخته شده است به طوری که این مرز هم باعث رونق اقتصادی کشور خواهد شد.
عبدالملکی با بیان اینکه دبیرخانه مناطق آزاد به عنوان یک شخصیت حاکمیتی از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران مامور پیگیری تشکیل مناطق آزاد مشترک شده است، گفت: مذاکرات فشرده و دائمی با کشورهای مد نظر بهصورت منظم و مداوم ادامه دارد. کمیته در حال شکل گیری برای مردم داریم که بتوانند با مبلغ اندک با همکاری سرمایهگذاران سرمایهگذاری کنند. این پروژه با سازمان بورس در حال مذاکره است.
عبدالملکی با بیان موضوعات و محورهای کلیدی توسعه دریامحور، توان اکولوژیک در برنامهریزیهای توسعه و اقلیم مناطق و نواحی ساحلی و نوآوری و انرژیهای تجدیدپذیر به تشریح ابعاد اقتصاد دریا در چهار بُعد پیرامون دریا، بستر دریا، بطن دریا و سطح دریا پرداخت و گفت: بنادر، خطوط انتقال انرژی، شیلات و حملونقل دریایی در کنار ظرفیتهای گردشگری دریایی ورزشهای آبی و پهنهبندیهای تولیدی ـ صنعتی، بانکرینگ، صنایع کشتیسازی و فراساحلی و فرآوری محصولات دریایی بخشهای مختلف اقتصاد دریامحور را به خود اختصاص داده است. بیشترین سرمایهگذاریهای انجام شده در بستر دریامحور است.
عبدالمالکی همچنین گفت: ۷۵ درصد بودجه مناطق آزاد صرف پروژههای زیرساختی میشود. همچنین توسعه دریایی با کشورهای حوزه خلیج فارس در دستور کار است و بحث فرآوری شیلات در حال توسعه است به طوری که در منطقه آزاد قشم بحث فرآوری و صادرات در حال انجام است.
میزان صادرات مناطق آزاد در سال گذشته
به گفته او، «میزان صادرات مناطق آزاد بیش از ۱۸ هزار میلیارد یورو در سال گذشته بوده است که بیشترین به کشورهای همسایه و چین بوده است. از راهبردهای ما جهانیسازی مناطق آزاد است. ما در حال مذاکره با ۲۱ کشور برای گسترش مناطق آزاد هستیم که از این تعداد با ۵ کشور در حال برنامهریزی دقیقتر خواهیم بود. ما رویکرد بلندمدت با کشور افغانستان و همچنین افزایش ترانزیتی داریم. جمهوری اسلامی ایران بهترین موقعیت سرمایهگذاری را برای کشورهای همسایه دارد. در گذشته شرکتهای سوری در مناطق آزاد بودند، ولی امروز این شرکتهای سوری دیگر وجود ندارد چرا که عملکرد اقتصادیشان زیرنظر خواهد بود.»
عبدالملکی تاکید کرد: در مناطق آزاد فقط سالیانه ۱۰ میلیون نفر گردشگر داریم. برای توسعه گردشگری بستههای سرمایهگذاری در حال انجام است. همچنین ۱۲ بسته به ارزش ۱۶ میلیارد و ۴۹۰ میلیون ریال نیز در منطقه آزاد چابهار و ۹ بسته به ارزش ۴۵ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در منطقه آزاد قشم به سرمایهگذاران معرفی میشود.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد و ویژه اقتصادی با بیان اینکه عنصر هیجان افراد باید در سفر مدیریت شود، گفت: گردشگری هم باعث تامین عنصر هیجان و تامین آرامش جوامع و هم موجب سودآوری اقتصادی میشود. بر این اساس باید در این عرصه سرمایهگذاری بیشتری انجام شود.
عبدالملکی با بیان اینکه رونق گردشگری که سود اقتصادی برای هر کشوری دارد نیازمند همکاری و همافزایی کشورهای منطقه است، گفت: تحقق اهداف صنعت گردشگری به عنوان مهمترین محور توسعه کشورها بسیار اهمیت دارد. بنابراین در راهاندازی گردشگری سلامت، ورزشی و خرید همکاری میکنیم.
نظرات