عضو اتاق بازرگانی ایران:
نام وزارت صمت باید به وزیر مونتاژکاران تغییر یابد!
عضو اتاق بازرگانی ایران گفت: به باورم، نام وزارت صمت باید به وزیر مونتاژکاران تغییر دهد زیرا ایشان اظهار میکنند که ما در صنعت خودرو نامدار هستیم، اما سوال اینست که وقتی وزارتخانه بیشترین ارز را به واردات قطعات چینی اختصاص داده چطور میتواند از نامداری صنعت خودرو سخن بگوید؟
علی شریعتی، عضو اتاق بازرگانی ایران در واکنش به آمار گمرک که حاکی از بیشتر بودن ارز اختصاص یافته به مونتاژکاران نسبت به قطعهسازان خودرو است، گفت: در کشور ما گاه برخی بیشتر از دیگران شعار حمایت از تولید و جلوگیری از خروج ارز را سر میدهند و کلام بزرگان را در این زمینه نقل میکنند، اما بررسی پرونده اقتصادی آنها نشان میدهد که خود در گروه واردکنندگان هستند. بیشترین تبلیغات رسانهای هم متعلق به همین واردکنندگان است.
وی افزود: شکلگیری این جریان فاسد برآمده از آنست که در کشور ما به واردکننده یارانه منفی داده میشود و این یارانه برآمده از ارز حمایتی است که بدون نظارت در اختیار واردکنندگان قرار میگیرد.
شریعتی ادامه داد: در همین حال با تولیدکنندهای روبهرو هستیم که تلاش میکند مواد اولیه تولید را از داخل کشور تامین کند و این گونه میشود که واردکننده کالا یا مونتاژکار با دریافت ارز دولتی در برابر تولیدکننده داخلی یک یارانه حمایتی در قالب ارز دولتی دریافت میکند و تبدیل به یک غول صنعتی هم میشود و از سود سرشار آربیتراژ قیمتی بهرهمند میبرد.
این عضو اتاق بازرگانی تصریح کرد: واردات قطعات خودروهای مونتاژی هم مشمول همین داستان میشود؛ در حال حاضر بازار خودرو نیاز به تنظیم شدن حتی با واردات دارد تا مانع از ایجاد انحصار در برابر عرضهکنندگان شود.
وی اظهار کرد: قرار بود با حمایت از قطعهسازان و واردات خودرو عرضه در بازار خودرو افزایش یابد، بازار تعدیل و تنظیم شود و رفاه مردم افزایش یابد اما آنچه اتفاق افتاده این بود که ارز حاصل از فروش نفت و یا ارز حاصل از صادرات غیرنفتی که با تلاش صادرکنندگان تامین شده برای واردات قطعات خودروهای مونتاژی صرف شده که بیشتر این قطعات از چین وارد میشود و در ساخت خودروهای چینی مونتاژی به کار میرود که هیچ استانداردی ندارد، اشتغالی هم ایجاد نکرده است.
شریعتی تصریح کرد: به قول رهبر انقلاب مافیا اژدهای هفت سر است.
وی گفت: به باورم، نام وزارت صمت باید به وزیر مونتاژکاران تغییر دهد زیرا ایشان اظهار میکنند که ما در صنعت خودرو نامدار هستیم، اما سوال اینست که وقتی وزارتخانه بیشترین ارز را به واردات قطعات چینی اختصاص داده چطور میتواند از نامداری صنعت خودرو سخن بگوید؟
نظرات