فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۳۰۳۷۱

سرانه مصرف برنج در کشور چقدر است؟

سرانه مصرف برنج در کشور چقدر است؟

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: طبق مرکز آمار سرانه مصرف برنج در کشور ۳۵ کیلوگرم است.

به گزارش تجارت نیوز،

مجیدرضا خاکی در برنامه روی خط اقتصاد رادیو اقتصاد گفت: در حال حاضر نیاز سالانه مصرف برنج در کشور سه میلیون و ۱۵۰ تا سه میلیون و ۸۰۰ هزار تن است به طوری که طبق مرکز آمار کشور سرانه مصرف برنج در کشور ۳۵ کیلوگرم ،فائو ۴۰ کیلوگرم و وزارت جهاد کشاورزی ۴۲ کیلوگرم برآورد کرده است.

او ادامه داد: با توجه به اینکه کشورمان یک کشور گرم خشک است از یک سو در بحث منابع آبی و خاکی در مضیقه است و از سوی دیگر کشت برنج بصورت سنتی در بیشتر مناطق انجام می شود بنابراین بهره وری مناسبی ندارد در حال حاضر اعداد و ارقام مشخصی از تولید برنج در کشور وجود ندارد.

او گفت: برنج بعد از گندم دومین محصول راهبردی در کشور است و  متاسفانه حداقل در کوتاه مدت یا میان مدت امکان خودکفایی در تولید برنج در  کشور نیست و با توجه  به مشکلات کم ابی و همینطور خشکسالی دست و از سوی دیگر بسیاری از زمین های کشاورزی به ویلا و امثالهم تبدیل و یا در حال تبدیل شدن است.

خاکی بیان داشت: یک موضوع دیگر که نیاز به بررسی بیشتری دارد مصرف آب سالانه کشت برنج است که از سوی وزارت جهاد کشاورزی ۱۰ میلیارد مترمکعب عنوان شده است در استان های شمالی بارندگی وجود دارد ولی در استان های مرکزی و جنوبی میزان آب به اندازه استان های شمالی نیست.

وی با اشاره به اینکه خیلی از کشورها با توجه به میزان آب بری بالای تولید برنج وارد کننده برنج هستند، عنوان کرد: برنج ۵۰ تا ۶۰ درصد غذای مردم جهان ۸۰ تا ۹۰ درصد غذای مردم ایران را تشکیل می دهد همچنین هند بزرگترین تاجر صادرکننده برنج است و بسیاری از کشورها از هند واردات برنج دارند.

خاکی ادامه داد: در هر دو حالت بازارهای موازی دستخوش تغییراتی خواهد شد چون افزایش تقاضا ایجاد می شود و در نهایت برهم خوردن تعادل بازار، افزایش قیمت و کمبود احتمالی از این جهت وجود برنج وارداتی تعدیل کننده برنج ایرانی است هرچند که بازار مصرف و سفرشان کاملا از هم جداست.

سخنگوی انجمن واردکنندگان برنج ایران گفت: همه ساله از مرداد ماه ممنوعیت واردات برنج با توجه به آغاز فصل برداشت برنج ایرانی آغاز می شود به طور کلی  برنج هایی که تا ۳۱ تیرماه سال جاری وارد گمرک شده متاسفانه هنوز امکان خروج پیدا نکرده و حجم قابل توجهی در انبارها دپو شده است در حالی که این محموله ها آماده ورود به کشورند.

منبع : باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.