فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۹۱۰۹۷۷

پلتفرم CUDA-Q انویدیا برای سیستم‌های کوانتومی

پلتفرم CUDA-Q انویدیا برای سیستم‌های کوانتومی

مراکز ابرکامیپوتر آلمان، ژاپن و لهستان از این پلتفرم برای راه‌اندازی واحدهای پردازش کوانتومی (QPU) در سیستم‌های خود استفاده خواهند کرد.​

به گزارش تجارت‌نیوز، انویدیا با معرفی پلتفرم متن‌باز CUDA-Q اعلام کرد که این پلتفرم سرعت انجام محاسبات کوانتومی را در مراکز تحقیقاتی بین‌المللی افزایش خواهد داد. مراکز ابرکامپیوتر در آلمان، ژاپن و لهستان از این پلتفرم برای راه‌اندازی واحدهای پردازش کوانتومی (QPU) در داخل سیستم‌های محاسباتی انویدیا استفاده خواهند کرد.

براساس اعلام انویدیا، CUDA-Q یک مدل برنامه‌نویسی متن‌باز برای ساخت اپلیکیشن‌ها در ابرکامپیوترهای کوانتومی است که به واحدهای CPU ،GPU و QPU مجهز هستند. QPUها مغز کامپیوترهای کوانتومی هستند که از رفتار ذراتی مانند الکترون یا فوتون برای انجام محاسبات استفاده می‌کنند.

همچنین انویدیا اعلام کرد که 9 ابرکامپیوتر جدید در سراسر جهان از ابرتراشه‌های «گریس هاپر» انویدیا برای سرعت‌بخشیدن به تحقیقات و اکتشافات علمی خود استفاده می‌کنند.

کشورهای مختلف، از پردازنده‌ها و پلتفرم انویدیا در ابرکامپیوترهای خود بهره می‌برند و با اضافه‌شدن QPU به این ابرکامپیوترها مسلماً به پلتفرم جدید این شرکت نیز نیاز خواهند داشت. برای مثال ابرکامپیوتر ژوپیتر در مرکز یولیش آلمان (JSC) اخیراً یک QPU دریافت کرد؛ این کامپیوتر به سوپرتراشه انویدیا گریس هاپر GH200 نیز مجهز است.

همچنین ابرکامپیوتر ABCI-Q ژاپن که با استفاده از معماری هاپر انویدیا طراحی شده، به یک QPU مجهز می‌شود. مرکز ابرکامپیوتر PSNC لهستان نیز اخیراً دو QPU فوتونیک نصب کرده است.

مدیر بخش کوانتومی انویدیا می‌گوید که محاسبات کوانتومی مفید با ادغام پردازشگرهای کوانتومی با ابرکامپیوترهای مجهز به GPU، امکان‌پذیر خواهد شد. پلتفرم محاسبات کوانتومی انویدیا نیز به کشورهای پیشگام در این زمینه مانند ژاپن، آلمان و لهستان امکان می‌دهد تا مرزهای اکتشافات علمی را پشت‌سر بگذارند.

QPUهای سیستم‌های کوانتومی لهستان، محققان این کشور را قادر می‌سازد تا تحقیقات در بخش‌های زیست‌شناسی، شیمی و یادگیری ماشین را با دو سیستم فوتونیک کوانتومی PT-1 انجام دهند. این سیستم‌ها از فوتون‌های منفرد به‌عنوان کیوبیت استفاده می‌کنند.

QPU ادغام‌شده با سیستم ABCI-Q ژاپن نیز محققان را قادر می‌سازد تا کاربردهای کوانتومی در هوش مصنوعی، انرژی و زیست‌شناسی را بررسی کنند و از اتم‌های روبیدیم که توسط نور لیزر به عنوان کیوبیت کنترل می‌شوند، برای انجام محاسبات بهره ببرند.

منبع : دیجیاتو

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.