چین ۴ ماهواره برای آزمایش فناوریهای جدید پرتاب کرد
چین در روز سهشنبه (۲۱ مه) چهار ماهواره را برای آزمایش فناوریهای جدید به فضا پرتاب کرد.
به گزارش تجارتنیوز، یک موشک جامد کوایژو-۱۱ (Kuaizhou-11) در ساعت ۱۲:۱۵ بامداد روز سهشنبه به وقت منطقه زمانی شرقی، ۰۷:۴۵ صبح به وقت ایران بر فراز مرکز پرتاب ماهواره جیوچوان (Jiuquan) در صحرای گوبی (Gobi) به سمت آسمان صاف پرتاب شد. شرکت علوم و صنعت هوافضای چین (CASIC) موفقیت پرتاب را بلافاصله پس از آن تایید کرد.
به نقل از اسپیس، چهار ماهواره سوار بر این موشک بود که شامل ماهواره ووهان-۱ (Wuhan-1)، یک ماهواره سنجش از راه دور که توسط دانشگاه ووهان ساخته شده است و ماهواره چوتیان-۰۰۱ (Chutian-001)، یک ماهواره تأیید فناوری سنجش از دور یکپارچه مدار بسیار پایین زمین (VLEO) بود. این ماهواره اخیر بخشی از یک صورت فلکی متشکل از ۳۰۰ فضاپیما است که ساخت آن توسط شرکت علوم و صنعت هوافضای چین برنامهریزی شده است.
ماهوارههای این صورت فلکی که در ارتفاع ۹۳ تا ۱۸۶ مایلی (۱۵۰ تا ۳۰۰ کیلومتری) دور زمین خواهند چرخید، مزایایی مانند کاهش زمان سفر سیگنال، قدرت سیگنال قویتر، نیاز به انرژی کمتر و کاهش هزینههای پرتاب را نوید میدهند. با این حال، این ماهوارهها با کشش اتمسفر بیشتری مواجه میشوند و به استفاده مکرر از نیروی محرکه داخلی نیاز دارند. طول عمر کمتری دارند و نیاز به تعویض مکرر آنها وجود دارد.
دو ماهواره دیگر که روز سهشنبه به مدار رفتند، تیانیان-۲۲، یک ماهواره تشخیص جو و لینگکو-۳ (Lingque-3 (01))، یک ماهواره سنجش از دور برای شرکت ZeroG Lab بودند.
پرتاب روز سهشنبه تنها سومین پرتاب کوایژو-۱۱ بود که انجام میشد. اولین پرتاب آن، درماه ژوئیه سال ۲۰۲۰ با شکست مواجه شد و دومین پرواز موفق آن در سال ۲۰۲۲ انجام شد.
چین قصد دارد در طول سال ۲۰۲۴ حدود ۱۰۰ بار پرتاب انجام دهد. پرواز روز سهشنبه، بیست و چهارمین ماموریت مداری امسال این کشور بود.
نظرات