کاهش خطر ابتلا به فشار خون بالا در یائسگی با شیردهی
نتایج یک مطالعه جدید نشان میدهد، زنانی که به کودکان شیر میدهند و دورههای شیردهی طولانیتری دارند، کمتر احتمال دارد در دوران یائسگی به فشار خون بالا مبتلا شوند؛ اما کاهش این خطر برای زنان چاق کمتر است.
فشار خون بالا بزرگترین عامل خطرساز برای ابتلا به بیماری و مرگومیر است.
به گزارش تجارتنیوز ، از سوی دیگر شواهد ناشی از داده های اپیدمیولوژیکی اثرات مفید شیردهی را برای سلامت کودک و مادر نشان داده است.
به خوبی تایید شده است که تغذیه طولانی مدت کودکان با شیر مادر با کاهش ابتلای آنها به آلرژی، بیماری سلیاک (نوعی بیماری گوارشی)، چاقی و دیابت ارتباط دارد.
اما مطالعات انجام شده در زمینه فواید شیردهی برای سلامت مادر در قیاس با مطالعات انجام شده در زمینه فواید شیردهی برای سلامت کودک، اندک بوده است.
چند مطالعه بطور مداوم نشان دادند که عدم شیردهی مادر و یا قطع زودهنگام تغذیه کودک با شیر مادر، با افزایش خطر ابتلا به دیابت، دیسلیپیدمی (یا اختلالات چربی خون)، سندرم متابولیک، بیماری عروق کرونر قلب و بیماریهای قلبی عروقی همراه است.
اکنون محققان دانشگاه آکسفورد در انگلیس در این مطالعه دادههای سه هزار و 119 زن غیر سیگاری 50 ساله و مسن تر را که در دوران پس از یائسگی بسر میبردند در فاصله زمانی میان سالهای 2010 و 2011 مورد بررسی قرار دادند.
این مطالعه نشان داد که شیردهی مادر به تعداد بیشتری از کودکان و برای مدت زمان طولانی تر با کاهش خطر ابتلای وی به فشار خون بالا در دوران پس از یائسگی ارتباط داشت.
به گفته محققان، یافتههای این مطالعه تاکیدی است بر توصیههای فعلی مبنی بر اینکه شیردهی مادر بر سلامت وی در سال بعدی زندگی موثر است.
منبع: پایگاه اینترنتی یورک الرت
نظرات