یک جشنواره باید با بیطرفی عمل کند
تهیهکننده فیلم سینمایی «کار کثیف» درباره شیوه اینترنتی اخد رای مردمی بیان کرد: حُسن یک جشنواره به بیطرفیاش است. هر جشنوارهای که بتواند بیطرفتر باشد و حق هر کسی را به درستی بدهد در کار خود صحیح عمل کرده است بنابر این روش جدید رای گیری خوب است به شرطی که مردم از آن آگاهی داشته باشند.
خسرو معصومی تهیهکننده فیلم سینمایی «کار کثیف» که در بخش سودای سیمرغ سیوششمین جشنواره فیلم فجر حضور دارد، درباره شیوه اینترنتی اخذ رای مردمی بیان کرد: به روز کردن شیوه رایگیری میتواند مثبت و خوب باشد اما در شرایط قبلی صندوقی در سینماها وجود داشت و مخاطب هم بلیت فیلم در دستش بود و به راحتی میتوانست رای دهد اما الان باید خودش توسط نرمافزاری این کار را انجام دهد که نیازمند حوصله زیادی است.
به گزارش تجارتنیوز ، او ادامه داد: آدمهای امروزی بسیار درگیرند و شاید حوصله انجام این کار را نداشته باشند. با اینکه من با به روز شدن این روند موافق هستم و حقکشی در آن صورت نمیگیرد ولی فکر نمیکنم امسال جواب بدهد و قطعا با کاهش آرا مواجه میشویم.
معصومی اضافه کرد: اطلاعاتی از نحوه این رایگیری به من به عنوان سازنده فیلم داده نشده است اما در شب گذشته که به تماشای یک فیلم در سینما رفته بودم تبلیغی پیش از شروع فیلم پخش شد که نحوه رایدهی را در آن توضیح میداد.
این تهیه کننده با اشاره به اینکه "من در ایام جشنواره از خانه خارج نمیشوم و خودم را از هیاهو دور میکنم" بیان کرد: اگر ما درخواستی هم از مسئولان جشنواره برای نحوه کارشان داشته باشیم برای امسال تاثیری نخواهد داشت و موکول میشود به سال آینده.
اگر روش درست نباشد و قرار باشد که تقلبی صورت بگیرد در هر دو صورت چه به شیوه سنتی و چه به صورت اینترنتی میتواند تخلف رخ دهد. مهم مردم هستند که درباره فیلم نظر میدهند و میگویند کدام را دوست داشتند و کدام را نپسندیدند.
او همچنین اضافه کرد: این سیستمی که امسال انتخاب کردهاند بهتر از این است که رایشماری به شیوه دستی صورت بگیرد زیرا خودشان هم در سالهای قبل اذعان میکردند که در این فرآیند سنتی اتفاقی میافتد که من اسمش را تقلب نمیگذارم، ولی در نهایت روش جدید بهتر است به شرطی که مردم از آن آگاهی داشته باشند.
در واقع حُسن یک جشنواره به بیطرفیاش است. هر جشنوارهای که بتواند بیطرفتر باشد و حق هر کسی را به درستی بدهد در کار خود صحیح عمل کرده است.
معصومی با بیان اینکه "من هم شنیدهام که میگویند فلان فیلمساز یا ارگان همه بلیتها را خریده است تا فقط بگوید که این فیلم به چه میزان مورد استقبال بود" تصریح کرد: اینها شیوههای غلطی هستند که باید از آنها دوری کنیم و براساس عدالت رفتار کنیم.
نکته دیگر این است که باید از همه انتقاد کرد و جانبداری خاصی نداشته باشیم. فیلمی را به خاطر نزدیکی به حکومت بزرگ نکنیم و اجازه دهیم در این مسیر همه پیشرفت کنند و تنها کسانی که تعیین میکنند چه کسی بهترین فیلم را ساخته است، تماشاچیان هستند.
تهیه کننده «کار کثیف» درپایان گفت: جشنواره یعنی وجود نظم، اگر نظم نباشد همه چیز از هم میپاشد، اولین نکتهای که باید رعایت کنیم این است که وقتی جشنوارهای این چنینی برگزار میشود باید مردم را هم به دیدن فیلم مشتاق کنیم و شرایط مناسبی را برایشان فراهم آوریم.
من خودم که در یک سالن سینما برای تماشای فیلم رفته بودم نصف سالن خالی از جمعیت بود، در صورتی که مردم بیرون از سینما در سرما در صف ایستاده بودند، نمیدانم چرا سالن را خالی میگذارند در حالیکه پول این بلیتها در جیب خودشان میرود.
منبع: ایسنا
نظرات