افزایش قطع غیرقانونی درختان استان گیلان
یکی از عواملی که حیات درختان استان گیلان را به خطر میاندازد بریدن غیرقانونی درختان و نقش کمرنگ دستگاههای نظارتی در برخورد با آنان است.
جنگلهای شمال کشور به ویژه استان گیلان یکی از نابترین جاذبههای گردشگری کشور است اما مهمتر از آن نقشی است که این جنگلها در محیط زیست کشور بازی میکنند، در واقع به همین خاطر هست که به جنگلها لقب ریه تنفسی کشور را دادهاند.
به گزارش تجارتنیوز ، یکی از عواملی که حیات استان گیلان را به خطر میاندازد بریدن غیرقانونی درختان و نقش کمرنگ دستگاههای نظارتی در برخورد با آنان است.
در سال ۹۳ درختان زیبا و بلند قامت چنار در جاده فومن ناگهان قطع شدند، ناصر عاشوری نماینده وقت فومن در این باره گفته بود: این جاده یکی از زیباییهای شهر فومن است و درختان چنار حاشیه این جاده باید حفظ شوند، قطع کردن این درختان فقط زمانی اتفاق می افتد که درخت خشکیده باشد درغیر اینصورت به هیچ عنوان اجازه قطع آنها را نمیدهیم.
بریدن غیر قانونی درختان اولین باری نبود که در گیلان اتفاق میافتاد در سال ۱۳۸۷ نیز قطع غیرقانونی ۲۴۷ اصله درخت در لاکان واقع در گیلان با اعتراض ماموران حفاظت محیط زیست این استان روبهرو شد اما متخلفان به ماموران سازمان محیطزیست اجازه ورود به محوطه را ندادند.
محمدرضا گرجی معاون وقت اداره حفاظت محیط زیست در این باره گفته بود: «مسئولان اداره حفاظت محیط زیست استان گیلان برای اعتراض به قطع درختان لاکان به منطقه مذکور رفتند و قطع درختان لاکان امری غیرقانونی بود اما مسوولان دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد این منطقه حق ورود به ماموران اداره حفاظت محیط زیست گیلان را به محوطه ندادند.
در سال ۹۵ نیز قطع غیرقانونی درختان باز هم اتفاق افتاد و عکسی در شبکههای اجتماعی با موضوع قطع درختان کمربندی شهید بهشتی شهر صومعهسرا دست به دست شد.
قطع درختان با مجوز کمیسیون فضای سبز شهرداری بوده است؟!
مرتضی پرور مسئول فضای سبز شهری شهرداری صومعهسرا با اشاره به عکس منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر اعتراض شهروندان نسبت به قطع درختان صومعهسرا اظهار کرد: قطع درختان خشک شده کمربندی شهید بهشتی صومعهسرا بر اساس مصوبه کمیسیون فضای سبز شهری با حضور اعضای کمیسیون واحد فضای سبز و نماینده فضای سبز استانداری بوده است!
مسئول فضای سبز شهری شهرداری صومعهسرا با تاکید بر اینکه قطع درختان سطح شهرستان بدلیل خشکیدگی، کهنسالی و احتمال هر لحظه سقوط آنها بر اثر وزش باد و هر عامل دیگر صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: در پی مصوبه کمیسیون فضای سبز شهری مجوز قطع ۲۵ درخت خشکیده سطح شهر صادر شده است که در حال حاضر ۲۳ درخت قطع شده است.
قطع ۳۷ اصله درخت در خیابان امام رشت از جمله مواردی بود که اگر چه به گفته شهردار وقت این امر به دلیل راه اندازی بی آر تی که از مصوبات اعضای شورای شهر بود اتفاق افتاد اما خسارتی که به محیط زیست وارد شد هیچ گاه جبران نشد.
محمدعلی ثابت قدم در پاسخ به انتقادات وارده گفته بود: مردم مطمئن باشند که در همین خیابان درختان بیشتری به زودی جایگزین خواهند شد، نه در این خیابان که ما به ازایش در مناطق دیگر هم ما بازکاشت خواهیم داشتم. این یک وعده نیست بلکه یک برنامه است و به زودی اجرا میشود.
اینها در واقع آمار اندکی از قطع درختان در شهرستانهای گیلان است و این در حالی است که جنگلهای شمال با توجه به عدم نظارت مناسب بیشتر در معرض خطر قاچاق هستند و شاهد حراج منابع طبیعی هستیم.
منبع: دیوان اقتصاد
نظرات