خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۴۲۰۹۵

کشتار غیرقانونی اسب‌های کولبران در طول یک ماه گذشته

کشتار غیرقانونی اسب‌های کولبران در طول یک ماه گذشته

پخش فیلم کشتار نزدیک به 90 اسب باربر در جنگل‌های امیرآباد شهرستان اشنویه واکنش‌های مختلفی را از سوی کاربران در فضای مجازی به‌دنبال داشته است. این تعداد اسب به گفته «کریم علی‌زاده» فعال محیط زیست آذربایجان غربی در طول یک ماه گذشته و در سه نوبت معدوم شده‌اند.

پخش فیلم کشتار نزدیک به 90 اسب باربر در جنگل‌های امیرآباد شهرستان اشنویه واکنش‌های مختلفی را از سوی کاربران در فضای مجازی به‌دنبال داشته است.

به گزارش تجارت‌نیوز ، این تعداد اسب به گفته «کریم علی‌زاده» فعال محیط زیست آذربایجان غربی در طول یک ماه گذشته و در سه نوبت معدوم شده‌اند.

«عبدالکریم حسین زاده» عضو مجمع نمایندگان استان کردستان نیز در توئیتر خود نوشت: مسئولان باید هر چه سریعتر از کشتن اسب‌های کولبران دست بردارند.

او این کشتار را پاک کردن صورت مساله دانست. «عثمان مزین» وکیل دادگستری هم در این باره گفت: چرا به جای کشتار اسب‌ها، با حکم قضایی حیوان را به نفع دولت ضبط نمی‌کنند؟» او «اسب» را وسیله ایاب و ذهاب در مناطق کردنشین غرب کشور (مناطق کوهستانی و صعب‌العبور) دانست و گفت: کشاورزان در این مناطق برای حمل از اسب و قاطر استفاده می‌کنند.

مزین به کشتار اسب‌ها بدون اینکه کالای قاچاقی توسط آنها حمل شود اشاره کرد و گفت: استدلال ماموران نیروی انتظامی این است که این اسب‌ها برای حمل کالای قاچاق استفاده می‌شوند.» وی در باره این نظر اظهار داشت: اولا جرمی اتفاق نیفتاده است. چون اسب‌ها و قاطرها خارج از روستاها در حال چرا بودند.

حتی بعضی از آنها را با طناب بسته بودند و کالایی توسط اسب‌ها حمل نمی‌شد. بنابراین ما نمی‌توانیم قصاص قبل از جنایت بکنیم.

از طرفی اگر جرمی محقق بشود مجازات آن ضبط کالا و پرداخت جزای نقدی است. وی در ادامه گفت: مساله دیگر اینکه هیچ نص شرعی و قانونی انهدام حیوانات چهارپا را توجیه نمی‌کند. بنابراین از بین بردن حیوانات شرعا دارای عقوبت دنیوی و اخروی است.

«مزین» کشتار اسب‌ها و قاطرها را در منطقه کردستان اتفاق تازه‌ای ندانست و گفت:6 سال پیش هم 60 رأس اسب و قاطر در روستای «قلعه رش» سردشت معدوم شد.

او در ادامه اظهار داشت: اگر با این فرض که این قاطرها در حال حمل کالای قاچاق هم بودند، باید به نفع دولت ضبط می‌شدند و وجه ناشی از مزایده آنها باید به حساب بیت‌المال واریز می‌شد اما در عمل شاهد آلوده شدن محیط زیست و ایجاد بوی تعفن ناشی از لاشه‌های این حیوانات هستیم.

به گفته وی پیش از این لاشه سه قاطر کشته شده 11 روز در روستای «دولا بید» روی زمین ماند و بوی تعفن آن اجازه گردوچینی (در فصل برداشت محصول) را به روستاییان نمی‌داد. حتی بهداشت منطقه حاضر به انتقال لاشه قاطرها نشد. تا اینکه در نهایت مردم روستا مجبور شدند لاشه‌شان را بسوزانند.

او این قاطرها را وسیله کار و حمل و نقل اعضای یک خانواده دانست و گفت: تلف شدن این قاطرها نتیجه‌ای جز بیکاری و ضرر و زیان مالی برای صاحبان آنها ندارد. مزین قیمت هر قاطر را بین 15 تا 25 میلیون تومان دانست و خواستار رسیدگی به معدوم کردن اسب‌ها در منطقه غرب کشور شد.

این وکیل دادگستری با اشاره به اینکه برای از بین بردن قاطرها هم باید طبق قانون حکم قضایی داشت، گفت: اسب مثل خودرو فی نفسه مجرم نیست. همان‌طور که وقتی راننده جرم می‌کند، خودرو آن ضبط و به کسب درآمد برای دولت منجر می‌شود اسب هم باید ضبط شود.

سردار سعید منتظرالمهدی، سخنگوی نیروی انتظامی هم در واکنش به کشتار اسب‌ها در اشنویه با تاکید بر اهمیت جان حیوانات برای ماموران پلیس گفت: اگر چه پلیس خود را موظف به تامین امنیت و صیانت از جان و مال افراد جامعه می‌داند، هرگز نسبت به حیوانات و حفظ جان آنها بی‌تفاوت نبوده است اما نباید فراموش کنیم که در راستای تامین و استقرار امنیت جامعه، پلیس نباید و نمی‌تواند تهدیدات و حتی خطرهای احتمالی حداقلی را نادیده بگیرد.

منبع: ایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.