فضای مجازی آفت زبان فارسی شده است
نویسنده کتاب اردوگاه اطفال گفت: یکی از عوامل عمده و مهم تضعیف زبان فارسی در عصر حاضر فضای مجازی است. فضای مجازی آفت ادبیات و زبان فارسی شده است.
احمد یوسفزاده نویسنده کتاب «آن بیست و سه نفر»، با اشاره به فرارسیدن روز پاسداشت زبان فارسی درخصوص جایگاه فعلی این زبان در میان مردم گفت: زبان مثل یک موجود زنده است. متولد میشود، زندگی میکند و بعد میمیرد. واژهها هم همین گونه هستند و موجودیتی کاملا سیال و متغیر دارند و در طول زمان تغییرات بسیاری را متحمل میشوند.
به گزارش تجارتنیوز ، وی درباره بقای زبان فارسی در گذر زمان افزود: زبان فارسی در دوران مختلف از ورطههای متفاوتی گذر کرده اما همچنان خودش را حفظ کرده است. این زبان در دوران متخلف تاریخی دستخوش تغییرات و حملههای فراوانی شده اما همواره به یمن حضور بزرگان ادبیات همچون حکیم ابوالقاسم فردوسی به کار خود ادامه داده است.
نویسنده کتاب "اردوگاه اطفال" درباره دلایل تضعیف زبان فارسی در دوران کنونی تاکید کرد: یکی از عوامل عمده و مهم تضعیف زبان فارسی در عصر حاضر فضای مجازی است. فضای مجازی آفت ادبیات و زبان فارسی شده است. این فضا مردم را از گفت و گو و مکالمات دور کرده و همه چیز را به خلاصه گویی و فرستادن برخی استیکرها ختم کرده است.
وی در همین راستا اضافه کرد: مختصر گویی موجود در فضای مجازی غنای ادبیات و زبان فارسی را کم کرده و بدنه زبان را به شدت نحیف نموده است.
مکالمات این روزها در زبان فارسی به زمان غارنشینی برگشته است و به عنوان مثال ما در جواب کسی که میگوید امروز روز بسیاری خوبی است و میتوان در آن زندگی کرد تنها یک استیکر و علامت میفرستیم. از نظر من با وجود تمام مشکلات و ضرباتی که فضای مجازی به بدنه زبان فارسی زده میتوان هوشمندانه از این ظرفیت فراگیر در میان جامعه استفاده کرد.
نویسنده کتاب "آن بیست و سه نفر" درباره راهکار قدرتبخشی به زبان فارسی ادامه داد: راهکار اساسی برای زنده نگه داشتن و قوت بخشیدن به زبان فارسی حمایت و پررنگتر شدن کرسیهای دانشگاهی است به این صورت که دانشجویان علاقمند به حضور در رشتههای زبان فارسی باشند. اینکه دانشجو بداند وقتی از رشته ادبیات فارسی فارغ التحصیل میشود برایش کار وجود دارد واین کار قطعا به بسط و گسترش زبان میانجامد.
وی اوضاع زبان فارسی را در آستانه تخریب خواند و ادامه داد: وضعیت زبان فارسی در خظر و مرز هشدار است. در این ورطه متخصصان باید به مردم و مسئولین این خطر گوشزد کنند و از سویی دیگر رمان نویسان و نویسندگان و شاعران ما باید آثاری جذاب، قابل تأمل و پرمحتوا را به مخاطبان عرضه کنند تا خواننده جذب کتاب و در همین راستا جذب زبان فارسی شود.
یوسف زاده پرداختن به زبانهای بومی را مهمترین عامل در بقای زبان فارسی دانست و خاطرنشان کرد: زبانهای بومی امروزه به شدت آسیب پذیر شدهاند.
به عنوان مثال در جنوب کرمان رسم شده که خانوادهها از همان دوران نوزادی با کودک فارسی صحبت میکنند و زبان محلی خود را به او یاد نمیدهند. بدون شک زنده ماندن زبانها و لهجههای بومی و روستایی در محکمتر کردن بدنه زبان فارسی تاثیر بزرگی خواهد داشت.
منبع: میزان
نظرات