فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۴۹۱۰۷

واگذاری حفاظت از ۲۰ میلیون هکتار منابع طبیعی به مردم

واگذاری حفاظت از ۲۰ میلیون هکتار منابع طبیعی به مردم

معاون حفاظت امور اراضی سازمان جنگل‌ها، گفت: تا پایان سال ۹۶، از ۱۳۵ میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی، ۲۰ میلیون هکتار از عرصه‌هایی که قابلیت واگذاری داشته‌اند را به‌صورت حفاظت مشارکتی در اختیار مردم از جمله بهره‌برداران محلی قرار داده‌ایم.

مسعود منصور، معاون حفاظت امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور اظهار کرد: در سازمان جنگل‌ها متولی مدیریت عرصه‌های طبیعی کشور، شامل جنگل‌ها، مراتع، بیشه‌زار و عرصه‌های جنگلی هستیم و در این مدیریت حفظ، احیا و بهره‌برداری صحیح از این منابع دنبال می‌شود.

به گزارش تجارت‌نیوز ، وی افزود: هر مرتع، جنگل یا بیشه‌ای که در کشور وجود دارد بر اساس قانون باید برای آن طرح و برنامه‌ای برای مدیریت وجود داشته باشد؛ بر اساس قانون می‌توانیم این طرح‌ها را خود انجام داده یا آنها را به اشخاص حقیقی و حقوق واگذار کنیم.

معاون حفاظت امور اراضی سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری کشور ادامه داد: در صورتی که برای عرصه‌های طبیعی طرحی داشته باشیم که منجر به حفظ منابع طبیعی شود و توسعه و احیا و بهره برداری را محقق کند و همچنین طرح به گونه تنظیم شود که کارکرد اقتصادی برای مجری داشته باشد، می‌توانیم مردم (جوامع محلی) را مجری طرح‌های منابع طبیعی کنیم.

منصور اظهار داشت: بر این اساس افراد به جای قطع درخت به منظور قاچاق چوب و تولید زغال می‌توانند به‌عنوان مجری طرح انتخاب شوند و کارهای مصوب شده طرح را در قالب چهار چوب حقوق تدوین‌شده انجام دهند.

وی تصریح کرد: مجاورین جنگلی که سوخت لازم را ندارد، امکاناتی مانندصفحه‌های خورشیدی در اختیار آنها قرار می‌دهیم تا اقدام به قطع درختان نکنند و در کنار آن در قالب طرح‌های تدوین‌شده از درختان محافظت می‌کنند و هر از چند گاهی نیز بر فعالیت آنها نظارت می‌شود.

معاون حفاظت امور اراضی سازمان جنگل‌ها با بیان اینکه این طرح‌های در دوقالب اجرای طرح‌های مدیریت منابع طبیعی و حفاظت مشارکتی به مرحله اجرا در می‌آید، یاد آورشد: تا پایان سال 96، از 135 میلیون هکتار عرصه‌های منابع طبیعی 20 میلیون هکتار را به‌صورت مشارکتی در اختیار بهره برداران محلی قرارداده‌ایم اما باید توجه داشت که همه عرصه‌ها قابلیت واگذاری را ندارد.

منصور گفت: در قالب این طرح، برای فعالیت‌های طبیعت‌گردی، ایستگاه‌های تولید بذر، نیروگاه‌های بادی، اکو توریسم بیابان‌گردی و… اراضی واگذار شده است.

وی درباره شرایط متقاضیان حفاظت مشارکتی اظهار کرد: اولویت واگذاری با افراد محلی است که در محدوده طرح قرار دارند. همچنین برای افرادی که می‌خواهند به طور مثال برای طبیعت گردی یا ایجاد نیروگاه طبیعی اقدام کنند معرفی‌نامه اولیه سازمان میراث فرهنگی و وزارت نیرو لازم است.

منبع: تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.