پسلرزههای گرانی در مناطق زلزلهزده
افزایش قیمت مصالح ساختمانی در مناطق زلزلهزده استان کرمانشاه مردم این مناطق را برای ساخت خانههای خود با مشکل روبرو کرده است.
زمین لرزه 7.3 ریشتری 21 آبان در 11 کیلومتری بخش ازگله و 32 کیلومتری شهرستان سرپل ذهاب در غرب کرمانشاه 620 کشته و 12 هزار و 386 مصدوم داشت.
به گزارش تجارتنیوز ، این زلزله به 10 شهرستان و یک هزار و 930 روستای استان کرمانشاه خسارت وارد کرد و براساس ارزیابی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی حدود 100 هزار واحد مسکونی شهری و روستایی آسیب کلی و جزئی دید.
در اثر زلزله 21 آبان 96 حدود 6 هزار میلیارد تومان خسارت به غرب کرمانشاه وارد شد که دولت تاکنون پنج هزار و 325 میلیارد تومان برای بازسازی مناطق زلزله زده در قالبهای مختلف تامین اعتبار کرده است.
با این حال حجم گسترده ساخت و سازها در شهر سرپل ذهاب به کمبود برخی از مصالح ساختمانی همچون خاک، ماسه و فولاد و افزایش قیمت این اقلام منجر شده است.
افزایش قیمت پیمانکاران
اسماعیل نقدی یکی از شهروندان سرپل ذهاب که مشغول ساخت خانه تخریب شده خود در محله فولادی است، در رابطه با گرانی قیمت مصالح ساختمانی گفت: در چند ماه گذشته قیمت فولاد و ماسه در مناطق زلزله زده افزایش پیدا کرده است و به همین دلیل پیمانکاران با قیمتهای قبلی برای ما کار نمیکنند.
وی افزود: با توجه به افزایش قیمتها هزینه ما برای ساخت خانههایمان بسیار بیشتر از گذشته شده است و با تسهیلات پرداختی نمیتوانیم منازل خود را تکمیل کنیم.
احتکار سودجویان علت افزایش مصالح ساختمانی
رئیس ستاد بنیاد مسکن مازندران که بر ساخت و ساز در شهر سرپل ذهاب نظارت دارد، گفت: عدهای سودجو با احتکار، قیمت مصالح و ابزار در این شهر را افزایش دادهاند.
علی خاری گفت: مصالح ساختمانی در کل کشور گران شده است، اما فروشندگان علت اصلی افزایش نامتعارف قیمت مصالح در شهر سرپل ذهاب هستند.
وی اظهار داشت: استانداری کرمانشاه و سازمان صنعت، معدن و تجارت باید نظارت جدی بر روی قیمتها در مناطق زلزلهزده داشته باشند.
فروشندگان قیمتها را افزایش دادهاند
علی معزز یکی از پیمانکاران مستقر در مناطق زلزله زده نیز نسبت به گرانی قیمت مصالح ساختمانی گلایه کرد و گفت: فروشندگان مصالح ساختمانی در مناطق زلزلهزده هر روز قیمتها را به دلخواه خود افزایش میدهند.
وی ادامه داد: به عنوان مثال هر تن خاک معمولی که قیمت چندانی ندارد، در مناطق زلزلهزده تا بیش از 40 هزار تومان نیز معامله می شود و هرماشین ماسه نیز از 50 هزار تومان به بیش از 170 هزار تومان رسیده است.
با متخلفان برخورد میشود
با این حال فرماندار سرپل ذهاب افزایش قیمت مصالح را سراسری دانست و مدعی شد: هیچ یک از مصالح تولیدی در شهرستان همچون شن و ماسه افزایش قیمت نداشته است.
محبت جمالینیا عنوان کرد: از ابتدای شروع عملیات ساخت و ساز در مناطق زلزله زده واحدهای تولیدکننده مصالح ساختمانی بهدنبال افزایش قیمت هستند که تاکنون با درخواستهای آنان موافقت نشده است.
وی با بیان اینکه شورای تنظیم بازار در سرپل ذهاب هر 2 هفته یک بار تشکیل میشود، اظهار داشت: اداره صنعت، معدن و تجارت بر تولیدات داخل شهرستان نظارت کامل دارد و در صورت مشاهده احتکار و گرانفروشی به شدت با متخلفان برخورد خواهد کرد.
فرماندار سرپل ذهاب با اشاره به افزایش قیمت فولاد و آهن گفت: افزایش قیمت آهنآلات از طرف سازمان بورس کشور، نگرانیهایی را برای ساخت و ساز در مناطق زلزلهزده ایجاد کرده است.
جمالی نیا افزود: به منظور جلوگیری از افزایش قیمت مصالح ساختمانی در مناطق زلزلهزده باید بر قیمت های حمل و نقل کالا به ویژه اقلام مورد نیاز زلزلهزدگان نظارت شود.
وی اعلام کرد: به منظور جلوگیری از سوءاستفاده سودجویان و گرانفروشی به زودی در مقابل تمام مصالحفروشیهای شهر سرپل ذهاب لیست قیمتهای تایید شده نصب خواهد شد.
راهکارهای دولت برای کنترل قیمت
با وجود افزایش قیمت مصالح ساختمانی در سراسر کشور، دولت برنامههایی را برای کنترل قیمت مصالح در مناطق زلزله زده دارد تا خللی در روند ساخت و ساز این مناطق ایجاد نشود.
استاندار کرمانشاه گفت: براساس برنامهریزی که با بنیاد مسکن صورت گرفته، تلاش شده مصالح ساختمانی به شکلی در اختیار مردم قرار گیرد که تاثیر چندانی در مبلغ قرارداد آنها نداشته باشد.
هوشنگ بازوند افزود: برخی از پیمانکاران به نحوی وانمود میکنند که مصالح گران شده در حالی که این موضوع صحت ندارد.
وی اظهار داشت: دولت بر قیمت حملونقل کالاهای ساحتمانی برای زلزله زدگان نظارت دارد و برخی از خدمات همچون آواربرداری را برای زلزله زدگان به صورت رایگان انجام میدهد تا هزینه ساخت و ساز برای آنان را کاهش دهد.
منبع: ایرنا
نظرات