فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۲۶۰۳۴۳

ساخت مرکز پزشکی هسته‌ای درمان سرطان تا سه سال آینده

ساخت مرکز پزشکی هسته‌ای درمان سرطان تا سه سال آینده

تفاهمنامه احداث و تامین منابع مالی مرکز آموزشی و پزشکی سرطان و پزشکی هسته‌ای میان وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و رئیس سازمان انرژی اتمی روز گذشته به امضا رسید.

طبق تفاهمنامه‌ای که فی مابین سید حسن قاضی‌زاده هاشمی و علی‌اکبر صالحی امضا شد، سازمان انرژی اتمی پرداخت هزینه‌های طراحی مربوط به ساخت مرکز آموزشی و پزشکی سرطان و پزشکی هسته‌ای و همچنین نظارت بر اجرای این پروژه را متعهد و از سوی دیگر مقرر شد دانشگاه علوم پزشکی ایران علاوه بر صدور مجوزهای مورد نیاز این مرکز، بعد از تکمیل و نهایی شدن پروژه مسئولیت بهره‌برداری از آن را بر عهده بگیرد.

به گزارش تجارت‌نیوز ، رئیس سازمان انرژی اتمی در مراسم امضای تفاهمنامه ایجاد مرکز آموزشی و پزشکی سرطان و پزشکی هسته‌ای گفت: ما به سهم خودمان در سازمان انرژی اتمی بر خلاف تصور عمومی مبنی بر اینکه سازمان انرژی اتمی همواره مشغول غنی‌سازی اورانیوم یا آب سنگین است، بارها تلاش کردیم تا به افکار عمومی این مطلب را برسانیم که حوزه‌های وسیع دیگری هم وجود دارد که سازمان انرژی اتمی با آنها همکاری می‌کند.

علی اکبر صالحی افزود: در حوزه رادیو داروها برای نزدیک به یک میلیون بیمار نیازمند این داروها در کشور آنها را تولید کردیم آن هم در شرایطی که آسان نیست. در حال حاضر مراکز هسته‌ای ما با استفاده از محصولات سازمان انرژی اتمی این اقدام را پیش می‌برند و تا امروز با هیچ نقصانی مواجه نبودند.

او در ادامه به پروژه «جی‌ام پی» برای ساخت رادیوداروها اشاره کرد و افزود: این پروژه فقط تجهیزاتش نزدیک به 60میلیون اعتبار نیاز دارد که بر اساس آن رادیو داروها را طبق آخرین استانداردها و در حد وسیع تولید می‌کنیم و براحتی می‌توانیم آنها را به کشورهای نیازمند این رادیو دارو صادر کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی در ادامه به موضوع سرکشی و نظارت در ایمن بودن دستگاه‌هایی که با پرتو سرکار دارد نیز اشاره کرد و گفت: بعد از برجام شاهد رشد چشمگیر تامین تجهیزات تخصصی در ساخت واکسن و رادیو داروهای جدید بودیم به طوری که در عرض دو تا سه سال گذشته توانستیم انواع سانتریفیوژهای مورد نیاز صنعت داروسازی و واکسن‌سازی را برای وزارت بهداشت تامین کنیم.

رئیس سازمان انرژی اتمی با اشاره به اقدام این سازمان در زمینه استفاده از شتاب‌دهنده‌های خطی نیز گفت: در بحث شتاب‌دهنده‌های خطی که در حال حاضر در بیمارستان‌ها به کار گرفته می‌شود حدود 200 تا 300 شتاب‌دهنده داریم هر چند که نیازمان بیش از این است و باید در این حوزه قدم‌های علمی و فنی بیشتری برداریم.

در حال حاضر اکثر این شتابدهنده‌ها وارداتی است و امیدواریم بتوانیم مانند سانتریفیوژها آنها را هم بومی‌سازی کنیم. او با بیان اینکه اقدام دیگر سازمان ساخت یک بیمارستان فوق تخصصی به نام مرکز یون درمانی در البرز بوده است، افزود: فقط خدمات علمی و فنی را در این مرکز ارائه می‌کنیم و این بیمارستان متعلق به وزارت بهداشت خواهد بود که بیش از دو تا سه سال است که در این وادی قدم گذاشتیم و اطلاع رسانی‌های لازم انجام شده، طراحی‌ها انجام گرفته، تجهیزات مورد نیاز در حال سفارش است و تخصیص‌های لازم هم انجام شده است.

صالحی درباره احداث مرکز آموزشی و پزشکی سرطان و پزشکی هسته‌ای گفت: قرار است این مجموعه بیمارستانی برای ارائه خدمات تشخیصی و درمانی در حوزه بیماریهای صعب‌العلاج ایجاد شود. صالحی در حاشیه این مراسم در جمع خبرنگاران گفت: سازمان انرژی اتمی خودش را مکلف می‌داند که تحولات جدید را در حوزه تجهیزاتی که برای درمان بیماری‌های صعب العلاج به کار گرفته می‌شود رصد کند.

باید توجه کرد که در درمان بیماری‌های صعب‌العلاج بهترین شیوه‌ای که توانسته بهترین پاسخگویی را داشته باشد تجهیزات بسیار مدرن مانند یون درمانی است که همه این مواردی که فعلا در سطح جهان به کار گرفته می‌شود و بهترین شیوه درمان است را در کشور ایجاد می‌کنیم.

منبع: ایران

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.