کد مطلب: ۲۸۳۲۰۴

استفاده از سلول‌های بنیادی برای مطالعه بیماری کبد چرب

استفاده از سلول‌های بنیادی برای مطالعه بیماری کبد چرب

محققان یک سیستم آزمایشگاهی را برای مطالعه شایع‌ترین بیماری کبدی موسوم به کبد چرب طراحی و راه را برای پژوهش برای یافتن درمان‌های جدید هموار کرده‌اند.

محققان با استفاده از سلول‌های بنیادی در شرایط آزمایشگاهی، راهی را برای بررسی بیماری کبد چرب غیرالکلی که از هر سه نفر یک نفر را تحت تاثیر قرار می‌دهد، یافته‌اند؛ آن‌ها امیدوارند که از این ابزار جدید برای بررسی مکانیسم‌های زیستی دخیل در بیماری به‌منظور تست درمان‌های جدید استفاده کنند.

به گزارش تجارت‌نیوز ،بیماری کبد چرب غیرالکلی به دلیل تجمع چربی در کبد بروز می‌کند؛ مراحل اولیه بیماری معمولا خوش‌خیم است اما در برخی از افراد می‌تواند منجر به مشکلات شدیدی مانند سیروز و نارسایی کبدی شود.

این مشکل که با چاقی ارتباط مستقیم دارد، شایع‌ترین بیماری کبدی در دنیا محسوب می‌شود اما در مورد نحوه بروز و پیشرفت آن اطلاعات اندکی در دست است.

محققان دانشگاه ادینبورگ روشی را برای تولید سلول‌های شبه کبدی در آزمایشگاه با استفاده از سلولهای بنیادی یافته‌اند؛ سلولهای کبدی رشد یافته در آزمایشگاه که آنها را سلول‌های شبه هپاتوسیتی می‌نامند، رفتاری مشابه با هپاتوسیت‌های اولیه کبدی دارند که طی بیوپسی‌ها به‌دست می‌آیند.

قرار دادن سلول‌های شبه هپاتوسیت‌ها در معرض غذای اضافی در آزمایشگاه‌ها موجب می‌شود که آنها علایمی از کبد چربی غیرالکلی را نشان دهند. پروفسور دیوید هی؛ سرپرست این تیم تحقیقاتی می‌گوید که توانایی ما در تولید هپاتوسیت‌های انسانی از سلولهای بنیادی با استفاده از رویکردهای نیمه‌خودکار به ما اجازه مطالعه مکانیسمهای بیماری‌زایی کبدی در ظروف آزمایشگاهی را می‌دهد.

منبع:تسنیم

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.