استاندار سیستان و بلوچستان:
دریافت حقآبه هیرمند را با قوت پیگیری کنیم
استاندار سیستان و بلوچستان گفت: هرگز سرنوشت شهرهای شمالی این استان را به آب گره نزنیم و دریافت حق آبه هیرمند را با قوت پیگیری کنیم.
احمدعلی موهبتی در جمع مدیران سیستان افزود: گردش مالی در منطقه سیستان صورت نمیگیرد و سرمایهگذاران بومی این منطقه در دیگر نقاط کشور سرمایهگذاری میکنند.
به گزارش تجارتنیوز، استاندار سیستان و بلوچستان بهترین محور توسعه منطقه سیستان را وجود نیروی انسانی عنوان کرد و گفت: با پیوند دانشگاهها، دستگاههای اجرایی و مردم باید الگوی کشت در منطقه سیستان تغییر کند.
وی تصریح کرد: مهاجرت فرهیختگان و نخبگان از سیستان اتفاق ناگواری در این منطقه است که باید عوامل آن بررسی و به دنبال مهاجرت معکوس آنان به این منطقه باشیم.
موهبتی با بیان اینکه طرحهای زیادی در منطقه اجرا و متاسفانه با شکست مواجه شده است، افزود: یکی از طرحهای غلط در سالهای آبادی دریاچه هامون رهاسازی یک نوع ماهی بود که از ریشه نی درون این دریاچه تغذیه میکرد و سبب نابودی نیزارهای این تالاب شد.
وی اظهار کرد: انتقال آب دریای عمان به استان سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی در دستور کار است.
وی افزود: سیستان در طول تاریخ ویژگیهای زیادی داشته و من در این منطقه خاطرات زیادی دارم و دریاچه هامون را با پر آبی و نیزارها، ماهیان و پرندگان آن میشناسیم.
موهبتی تاکید کرد: آنچه امروز در سیستان شاهد آن هستیم در حد شان و بزرگی مردم این منطقه نیست.
استاندار در ادامه گفت: بخشهایی از طرح ۴۶ هزار هکتاری انتقال آب بهار ۹۸ به بهرهبرداری خواهد رسید و امید به کشاورزان سیستانی بازخواهد گشت.
وی درخصوص علت کندی پیشرفت پروژه انتقال آب گفت: هزینههای زیادی برای اجرای این پروژه صورت گرفته اما کندی روند پیشرفت باعث ناامیدی مردم شده که با تسریع در اجرای این پروژه امید را به مردم باز خواهد گشت.
موهبتی افزود: در بحث کشت هم نواقصی وجود دارد که متولیان باید نظارت جدی بر این بحث هم داشته باشند.
استاندار گفت: امیدوارم که بعد از بهرهوری منابع آبی و انتقال آب با لوله کشاورزان بتوانند از تسهیلات مناسب در بخش کشاورزی استفاده کنند.
وی تصریح کرد: کشاورزان با استفاده از شیوههای نوین آبیاری و الگوی کشت مناسب محصولات استراتژیک کشت کنند که حداکثر درآمد و اشتغال را داشته باشد.
استاندار خاطرنشان کرد: حتما برنامههای حوزه کشاورزی سیستان را رصد خواهم کرد و کمیتهها و کارگروههای مرتبط تشکیل خواهد شد.
موهبتی افزود: ۱۵۰ میلیون مترمکعب آب مردهای که در چاه نیمه چهارم وجود دارد پایان امسال با اجرای طرحهای عمرانی در اختیار کشاورزان قرار خواهد گرفت.
منبع: ایسنا
نظرات