کدام مناطق تهران در معرض فرونشست زمین قرار دارند؟
خطر! اینجا خانه نخرید
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه در زمینه فرونشست داریم تبدیل به وبلاگ در جهان میشویم، گفت: در برخی مناطق در تهران روزی یک میلیمتر نشست زمین داریم.
هر ساله ٣٦ سانتیمتر فرونشست در استان تهران رخ میدهد.
به گزارش تجارتنیوز، این آمار نگرانکننده را درحالی مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران اعلام کرد که پایتخت ایران با ۱۳ میلیون جمعیت بزرگترین شهر غرب آسیاست. اما شرایط در برخی از مناطق تهران به مراتب نگرانکنندهتر هم هست. آنگونه که سیدحسن رضوی میگوید مناطق ١٦،١٧،١٨ و ١٩ شهرداری تهران و شهرستانهای اسلامشهر، چهاردانگه، صباشهر، نسیمشهر، شهریار و کهریزک بیشتر از سایر بخشهای استان تهران در معرض فرونشست زمین هستند.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای تهران با بیان اینکه در زمینه فرونشست داریم تبدیل به وبلاگ در جهان میشویم، گفت: «در برخی مناطق در تهران روزی یک میلیمتر نشست زمین داریم که در مقایسه با مقیاس جهانی سالی ۲ تا ۳ سانتیمتر بسیار رقم بزرگی است.»
خانههای تهران کمدوام شدند
مساله دیگر که در پی فرونشست زمین میتواند خطرناک باشد، حساسترشدن ساختمانها حتی نسبت به زمینلرزههای کوچکتر است. محمدجواد بلورچی، زمینشناس، پیشتر در اینباره گفته بود: «اگر در گذشته با بروز زمینلرزه ۶ ریشتری در تهران یا شهرهای دیگر خطر را احساس میکردیم، اما در حال حاضر با وجود این نشستها و آسیبهایی که به ساختمانها وارد شده، زمینلرزههای ۵ ریشتری هم میتواند خطرناک باشد، چرا که ساختمانها استحکام ندارد و متاسفانه کسی هم به این فرونشستها که آن را زلزله خاموش مینامند، توجهی ندارد».
رشد ٨/٢ درصدی مصرف آب در تهران
با اینکه مهمترین دلیل فرونشست زمین برداشت بیش از ظرفیت از ذخایر زیرزمینی اعلام شده اما نگاهی به آمارها نشان میدهد مصرف آب شرب در تهران از ابتدای سال تا روز گذشته ٩٠٩ میلیون و ٨٠٦ هزار و ٦٧٨ متر مکعب ثبت بوده است درحالیکه در مدت مشابه سال گذشته مصرف آب شرب در تهران ٨٨٤ میلیون و ٦٢٩ هزار و ٦٨٣ مترمکعب بود که مقایسه این دو رقم نشان میدهد رشد مصرف آب شرب در تهران ٢,٨ درصد بوده است.
رضوی با بیان اینکه سرانه آب در ایران تا نیم قرن پیش ٧٥٠٠ متر مکعب به ازای هر نفر بود، گفت: «درحال حاضر این رقم در ایران به ١٤٠٠ متر مکعب به ازای هر نفر رسیده، اما در استان تهران این رقم بهمراتب کمتر است و ٣٥٠ متر مکعب به ازای هر نفر است».
او با بیان اینکه باید آب را بهعنوان کالایی باارزش در چشم مردم نمایان کنیم، گفت: «تعرفهگذاری درست و قابل قبولی در آب نداریم و این موجب شده در اقتصاد آب دچار چالش شویم».
منبع: شهروند
نظرات