خبر فوری:

فونیکس - هدر اخبار
کد مطلب: ۳۸۱۳۷۱

ظریف و ماس بر سر چه مذاکره کردند؟

ظریف و ماس بر سر چه مذاکره کردند؟

امروز وزیر خارجه آلمان با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار داشت و صحبت‌هایی با یکدیگر درباره برجام و تحریم‌های ایران داشتند.

به گزارش تجارت‌نیوز ، نشست خبری مشترک محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه ایران و هایکو ماس وزیر امور خارجه آلمان در وزارت امور خارجه برگزار شد.

ظریف تصریح کرد: گفتگوهای جدی و نسبتا صریح داشتیم، ما آلمان و اتحادیه اروپا هدف مشترک حفظ برجام و جلوگیری از تنش در منطقه و برخورداری مردم ایران از آن را داریم.

وی تاکید کرد: ایالات متحده علیه ایران اعلام جنگ اقتصادی کرده که این امر برای ایران و منطقه بسیار خطرناک است، اقدامات ایالات متحده پس از خروج از برجام هدف گرفتن مردم ایران است که قرار بود بیشترین بهره را از برجام ببرند.

ظریف بیان کرد: ایران ثابت کرده به تعهدات خود پایبند است و گزارشات آژانس بین المللی انرژی اتمی آن را ثابت می‌کند.اما ایران موظف است همان قدر که به تعهدات بین المللی پایبند است به حقوق مردمش هم پایبند باشد،از آن جمله حقوقی است که در بند ۳۶ برجام هم به آن اشاره شده و اقدامات ما هم طبق آن است.

وزیر امور خارجه کشورمان گفت: همچنین این آمادگی را داریم که این اقدامات را ادامه یا متوقف کنیم یا اینکه به حالت قبل از برجام بازگردیم که موارد مذکور را براساس اقدام طرف‌های برجامی خود انجام می‌دهیم.

ظریف در ادامه افزود: امروز درمورد مسائل منطقه و بین المللی گفتگو کردیم و دیدگاه‌های خود را با صراحت اعلام کردیم، امیدواریم تلاش‌های دوستان ما در آلمان و سایر شرکای برجامی ما به نتیجه برسد حتما در این راستا با آنها همکاری خواهیم کرد.

ماس: هیچ کس خواهان درگیری نیست

هایوکو ماس وزیر امور خارجه آلمان در این نشست گفت: ادامه این گفتگوها در شرایط فعلی اهمیت زیادی دارد، شرایط حساسی داریم و فکر نمی‌کنم افزایش تنش و رسیدن به مراحل نظامی به نفع کسی باشد و باید از آن جلوگیری کنیم. با تماسی که با تمام طرفین خود در سفرهای چند روز پیش خود داشتم به این نتیجه رسیدم که هیچ کس خواهان درگیری نیست و من این پیام را به ایران آوردم.

وی در خصوص برجام افزود: صحبت‌های صریحی در مورد برجام داشتیم، از برجام حمایت می‌کنیم ولی نمی‌توانیم معجزه کنیم ولی تلاش به پابرجایی آن داریم و برای اجرای اینستکس تلاش می‌کنیم. همچنین درمورد موضوعات منطقه‌ای از جمله سوریه و یمن صحبت کردیم از تلاش‌های سازمان ملل در این راستا باید حمایت شود، ایران نفوذ زیادی در منطقه دارد و باید برای پیدا کردن راه حل سیاسی تلاش شود.

ظریف در پاسخ به سوالی درباره رژیم صهیونیستی گفت: مشکل خاورمیانه جنایات رژیم صهیونیستی در خاورمیانه و حمایت از آن است، مشکل آن است که برخلاف قوانین بین‌الملل اشغال قدس و بلندی‌های جولان به رسمیت شناخته شده است. مشکل منطقه ما این است که ایالات متحده تلاش کرده از طریق معامله قرن حقوق ملت فلسطین را زیر پا بگذارد، باید از رژیمی که دارای سلاح هسته‌ای است سوال کنید، مقام اسرائیلی کنار محل ساخت سلاح هسته‌ای اعلام می‌کند ایران را باید نابود کرد، البته هیچ کس نمی‌تواند علیه مردم ما اقدامی کند مگر اینکه پاسخ قاطعی ببیند، ما آغازگر هیج جنگی نبوده‌ایم و نیستیم ولی اگر کسی بخواهد جنگی را شروع کند پایان بخش آن نخواهد بود.

وی افزود: جامعه ما اصول اخلاقی دارد که مردم ما براساس آن به حیات خود ادامه می‌دهند مقرارت قانونی ما بر رفتار افراد در امکان عمومی استوار است و رعایت قانون و اخلاق عمومی الزامی است.

وزیر امور خارجه آلمان در این باره تصریح کرد: دوستی آلمان و اسرائیل جز قوانین حکومتی ما بوده و درسی است که تاریخ به ما داده بنابراین قابل تغییر نیست و اینکه در تهران هستم هم این اصل را تغییر نمی‌دهد.

ماس در خصوص برجام نیز گفت: ایران خواهان دریافت حقوق خود در چارچوب برجام است و اینکه بتواند از منافع آن استفاده کند. اما خروج امریکا از برجام امکان بهره‌مندی اقتصادی ایران را در خلال برجام نداد ما در اتحادیه اروپا، حقوق ایران را برای استفاده از منافع برجام به رسمیت شناخته ایم و تلاش می‌کنیم در قالب برجام آن را محقق کنیم.

آیا آمریکا توافق برجام را اجرا کرده که خواستار مذاکره دیگری است؟

ظریف در ادامه بیان کرد: من توجه دوستان ایرانی را به بند های ۲ و ۳ ضمیم برجام جلب کردم و بیانیه‌های کمیسیون مشترک در سطح وزرا و توافقات پیرامونی آن را ارائه کردم، در مورد بحث‌هایی که امریکا و اروپا مطرح می کنند مهم این است که این توافق حاصل دوسال مذاکره فشرده و ۱۲ سال رایزنی دیپلماتیک بوده است، اما این سوال مطرح می‎‌شود که آیا آمریکا این توافق را اجرا کرده که خواستار مذاکره دیگری است؟

وزیر امورخارجه کشورمان افزود: نکته دوم این است که چه کسی باعث بی ثباتی در منطقه لست؟ آیا ما به صدام حسین اسلحه دادیم، از القاعده حمایت کرده، نخست وزیر لبنان را اسیر کرده و یمن را بمب‌باران می‌کنیم. آیا ما از النصره و داعش حمایت می کنیم یا اینکه سلاح‌هایی ِآمریکایی در اختیار آنهاست و آمریکا از آنها حمایت می‌کند؟ آیا ما جولان و مناطق اشغالی را به دیگران بخشیده ایم و در لیبی و سودان شر به پا می‌کنیم؟ بنابراین اگر قرار است درمورد رفتار تشنج‌آمیز در منطقه صحبت شود دیگران باید پاسخ بدهند.تفاوت ما با دیگران این است که هفت هزار سال است در این منطقه هستیم اما دیگران از کجا آمدند؟

ماس وزیر امور خارجه آلمان در ادامه گفت: در سفرهای چند روز گذشته دیدم درکنار تاثیرگذاری های خارجی، کشورهای منطقه هم باید با هم گفتگو کنند تاثیرگذاری فقط از خارج نبوده و کشورهای منطقه هم باید رایزنی کنند در جلسه امروز راهکارهایی ارائه شد که اجرایی خواهند شد.در این میان اتحادیه اروپا سعی می‌کند پس از خروج آمریکا تعهدات را اجرا کند البته این قانون را که اگر یک طرف به تعهداتش عمل نکرد طرف دیگر هم عمل نخواهد کرد را نمی‌پذیریم.

ظریف همچنین در خصوص جنگ اقتصادی آمریکا گفت: اما تنش جدید در منطقه ما نتیجه جنگ اقتصادی آمریکا با ما است و خود ترامپ هم این جنگ اقتصادی را اعلام کرده است. تنها راه توقف تنش در منطقه توقف جنگ اقتصادی است، نمی‌شود توقع داشت جنگ اقتصادی علیه مردم عادی در جریان باشد و کسانی که آن را به راه انداختند در امان باشند. آلمان و اتحادیه اروپا می‌توانند در توقف آن نقش مهمی داشته باشند و از آن حمایت می‌کنیم.

ماس در خصوص جنگ‌های منطقه خاورمیانه گفت: هم اکنون در سوریه و یمن جنگ است ایران در این جنگ نیست و ما تلاش می‌کنیم همینطور باقی بماند و همه کشورهای منطقه و خارج آن باید برای خاموش شدن آتش این جنگ‌ها تلاش کنند.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

نظرات

مخاطب گرامی توجه فرمایید:
نظرات حاوی الفاظ نامناسب، تهمت و افترا منتشر نخواهد شد.